Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam ciocie :) Dziś z Lil byliśmy u weta. Pozrywali jej strupy z lapek zeby ropka sie nei zbierala także pochodzi jeszcze troszke w kolnierzyku, dostalismy kremik na to... zrobili toalete noska- bo miala strasznie wysuszony i łuszczył się, wyczyscili uszla, obcieli pazurki... Zapisali ejj duuzo nowych leków bo malenska ma zapalenie oskrzeli! Pozatym biegunki nie ustały wiec Lil jest na specjalnej karmie royal i na srodkach wzmacniajacych z tej firmy. Malutka u nas przytyla juz 1,8 kg :) Jest znaczna poprawa chociaz Lil wciaz potrzebuje opieki oraz leków. Dziękujemy za waszą pomoc.

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U Lili coraz lepiej, malutka powoli wychodzi na prostą choć jeszcze minie sporo czasu aż wróci do zdrowia całkowicie. Biegunka powoli mija :) mała powolutku nabiera ciałka, jeszcze utrzymuje się zapalenie oskrzeli. Ale i tak jest o niebo lepiej niż na początku :) Karolinka mówi że mała zaczyna sama prosić o pieszczoty :) tuli się bez przerwy :)
Gorsza wiadomość jest taka, że nadal pozostało nam troszkę do uzbierania pieniążków a czas mija :(

Posted

Widzę że na wątku cisza jak makiem zasiał :( U Lili coraz lepiej, malutka przybiera na wadze i co najważniejsze odzyskuje wiarę w człowieka, zaczyna sama podchodzić i prosić o pieszczoty. Teraz ta gorsza wiadomość, rozmawiałam z Karoliną i dostałam od niej informację, że za 3 tygodnie idzie do szpitala na zabieg. Co za tym idzie nie będzie mogła zająć się malutką :( niewiem co robić, mamy 3 tygodnie na znalezienie jej nowego DT, jestem załamana. Oprócz tego dług u weta nadal nie uregulowany a wiem że doszły kolejne koszty bo mała Lili była na kontroli u weta. Wet zapisał jeszcze leki.

Posted

Dziewczyny - bazarek to nie jest jakiś rekord świata i przeciętne inteligentna jednostka to ogarnie. Jest na dogo szczegółowy regulamin . Można poobserwować jak dziewczyny sobie z tym zadaniem radzą. Na pewno każda z Was nieraz w bazarku jakimkolwiek uczestniczyła jako kupująca.

Problem jest jeden - bazarek wymaga czasu - przy komponowaniu ( zdjęcia, opisy , montaż) i reklamowaniu . Potem podczas licytacji lub sprzedaży Kup teraz prowadzący kilkakrotnie w c. dnia powinien zaglądać, wprowadzać zmiany , podrzucać bazarek. Następnie wysyłka i rozliczenie. Moderatorzy są bardzo skrupulatni. Same fanty to pikuś. Moim zdaniem bazarek do zadanie dla osoby, która ma dużo czasu .

Ja go niestety nie posiadam w nadmiarze. Z tego co wiem Marta ma pełne ręce roboty z blogiem, ogłoszeniami, wycieczkami do schronisk .

Fanty to nie problem .

Posted

Pewnie że przypomnę :) dług jakoś trzeba uregulować.
Pyrdka piszesz że byłby PDT dla małej, tylko czy nas stać na to, jak tutaj ledwo co możemy zebrać pieniążki na weta.

Posted

Farmerko masz racje, wstawiasz fotki licytacja lub opcja kup teraz, itd. w zasadzie prosta sprawa, ale ja nie dam rady czasowo:( czasem mam jakis wyjazd na kilka dni czy cos:( no i mam zawsze problem z kosztem wysyłki, to mnie najbardziej przeraza, wagi małej w domu nie mam a ostatnio jak wysyłałam zakupiony przez dogomaniaczke na bazarku talerzyk to mi podano na poczcie ze 17,50zł wysyłka a jak juz zapakowałam poszłam wysłac powiedzieli że 9,50 zł no masakra!!! no i trzeba miec swój nr. konta by kase zbierac ja dysponuje jedynie kontem mojego Mariusza własnego nie zakładam bo i tak zawsze byłoby puste:(:(

Posted

Jeśli nie znajdziecie nikogo do zrobienia bazarku, to mogę pomóc. Asem bazarkowym nie jestem, z czasem jak u każdego krucho ale jeśli kaska na biedę potrzebna i nie ma skąd wziąć to co robić. Logistycznie będzie ciężko bo ja w Poznaniu urzęduję. Jeśli będą foty i opisy fantów to zajmę się wystawieniem ich ale wysyłka byłaby raczej od was. Koszta wysyłki jakoś oszacujemy

http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm

W moim podpisie jest mój drugi bazarek - kończę w niedzielę

Posted

Sharko, Simena88 zrobi bazarek dla Lili, zaoferowała swoją pomoc, robiła bazarek dla swojego tymczasa i poszło jej super. Ale oczywiście bardzo dziękuję za pomoc i że mogę na Ciebie liczyć :) Potrzebny będzie banerek dla małej, Martusia może Ty dałabyś radę. Ja załatwiam fanty.