Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='epe']Ale mnie rozśmieszyłeś:evil_lol: Wszystkie bez wyjątku? Samce też?:evil_lol:
Ja to nie cierpię takich "bombowców"-mówia,że to żuczki majowe,choć na mojej psiej łączce i w całym parku fruwaja w czerwcu! Ohyda!
Na dodatek lubia wplatywać się we włosy,a bzyczą tak "basowo"-wrzeszczę wtedy okropnie![/quote]
:lol::lol: wiem o które stworzonka chodzi :evil_lol: To są chyba chrabąszcze czy jakoś tak :p
Owady nie przeszkadzają mi wcale byle by nie były to wspomniane powyżej zielone ochydztwa :shake:.
Wyobraziłem sobie właśnie epe biegającą i wrzeszczącą po parku :evil_lol: i minę Krystiana :diabloti:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A my już wróciliśmy z USG.
Lalka nie ma żadnego ropomacicza,brzuszek ma zdrowiutki :multi:,wszystko na swoim miejscu :multi:jedynie wątroba jest troszeczkę powiekszona :roll:ale to raczej na skutek tego zastrzyku !Musimy odczekać chwilkę i możemy sie ciachać ;)
Ale kamień spadł mi z serca :p

Posted

[quote name='wiq']no to ulga...

może tym razem uda się ciachnąć :evil_lol:[/quote]
Musi się udać :eviltong: Zadnej cieczki nie przewidujemy w najbliższym czasie :cool1:.
Martwi mnie tylko apetyt Lalki :roll: jest straszny :cool1:.Zaczynamy od karmy rano,potem następny posiłek czyli taka norma jaką mamy przez 5 i pół miesiąca ;) a tymczasem Lalka daej jest głodna :evil_lol:.Nie miała takiego apetytu od podania tego zastrzyku :roll:.Powróciła nawet do zbieractwa wszelkiego na podwórku:angryy:.Miskę spożywa szybciej niż Kalif :diabloti:

Posted

Niestety tak działają zaburzenia hormonalne u kobiet,suczek też!:-(
Zastrzyk to spowodował,ale to minie.
Po sterylce musisz uwazać na ten apetyt,bo z pięknej Lali,może być baleron!:evil_lol: Nie wiem czym się karmi suki po sterylce,chuba jakaś karma light?

Posted

[B]epe[/B]- jak nie wiesz, co nie wygaduj bzdur! :diabloti: Jak ja bym chciała, żeby Bona jadła po sterylce tyle, co wszyscy "znawcy" przewidywali!:roll: Skubnie ino troszeńkę i już się najadła, że mało oczy jej nie wyjdą!:roll:

Więc to, że[B][COLOR=red] LALKA[/COLOR][/B] będzie jadła więcej to też tak całkiem nie wiadomo ;) I żadnej karmy LIGHT! Po prostu micha dziennie i tyle- ot cała dieta!

Posted

[quote name='epe']Niestety tak działają zaburzenia hormonalne u kobiet,suczek też!:-(
Zastrzyk to spowodował,ale to minie.
Po sterylce musisz uwazać na ten apetyt,bo z pięknej Lali,może być baleron!:evil_lol: Nie wiem czym się karmi suki po sterylce,chuba jakaś karma light?[/quote]
Tak wiem,Lalka podoba mi się taka jaka jest :eviltong: jest szczupła to fakt ale dobrze się prezentuje :loveu::loveu:.
Lalka jada Nutro Choice Puppy Large na kurczaczku, czyli wsuwa karme dla szczeniąt,tak zalecil nam wet ;),może czas zmienić na dorosłą? Taką jak Kalif ? Nie chcę z niej zrobić prosiaka,ale chcę zeby po schroniskowym wikcie dobrze sie odzywiała ;)

Posted

[quote name='Gamba']Tak wiem,Lalka podoba mi się taka jaka jest :eviltong: jest szczupła to fakt ale dobrze się prezentuje :loveu::loveu:.
Lalka jada Nutro Choice Puppy Large na kurczaczku, czyli wsuwa karme dla szczeniąt,tak zalecil nam wet ;),może czas zmienić na dorosłą? Taką jak Kalif ? Nie chcę z niej zrobić prosiaka,ale chcę zeby po schroniskowym wikcie dobrze sie odzywiała ;)[/quote]
Moja właśnie też je JUNIOR (ino nie taką drogą!:eviltong:), bo jakby jadła dla dorosłych to kościotrup, że hej!:shake: Teraz wsuwa ACTIVE (BEWI DOG'a) i zaczyna wyglądać w końcu jak pies:evil_lol:

Więc jak [B][SIZE=3][COLOR=red]LALA [/COLOR][/SIZE][/B]będzie miała większy apetyt po sterylce, to zakupisz karmę dla dorosłych (ma mniejszy wskaźnik energetyczny) i tyle!

Posted

[quote name='Koperek']Moja właśnie też je JUNIOR (ino nie taką drogą!:eviltong:), bo jakby jadła dla dorosłych to kościotrup, że hej! Teraz wsuwa ACTIVE (BEWI DOG'a) i zaczyna wyglądać w końcu jak pies:evil_lol:

Więc jak [B][SIZE=3][COLOR=red]LALA [/COLOR][/SIZE][/B]będzie miała większy apetyt po sterylce, to zakupisz karmę dla dorosłych (ma mniejszy wskaźnik energetyczny) i tyle![/quote]
Taka droga to nam nie wychodzi :evil_lol: ma się swoje sposoby,gdybym miał płacic za Nutro normalne ceny to poszedłbym z torbami :roll:.Lalka była wybredna i do suchej musiałem ładować dosmaczacze :eviltong: teraz ten problem znikł,bo zjada suchą karmę aż miło ;).Kalifowi za to smakuje wszystko :lol:.Lala zaczyna wyglądać jak normalny pies:multi:.Ale tak czy siak ten nieziemski apetyt zaczyna mnie martwić :shake:.Lalka wrociła do starych nawyków :cool1:zaczeła kraść,zbierać syf na podwórku itop a mieliśmy to już za sobą :roll:

Posted

niekoniecznie, moje przytyły po sterylkach..
fakt, że mają mniej ruchu, ale żarcie też trochę obcięte.
i apetyt kosmiczny :roll:

no ale teraz znów im dawkę zmniejszyłam nieco i zobaczymy :diabloti:

Posted

[quote name='kaLOlina']a moze to ino teraz jakas ciaze urojona sie szykuje co??[/quote]
Mam nadzieje, że nie szykuje się zadna urojona :roll: .Musimy się wyciachać i to koniecznie.A zaraz za Lalką pod nóż idzie Kalif i jego klejnoty :diabloti:.

Posted

[quote name='Gamba']Mam nadzieje, że nie szykuje się zadna urojona :roll: .Musimy się wyciachać i to koniecznie.A zaraz za Lalką pod nóż idzie Kalif i jego klejnoty :diabloti:.[/quote]
Sadysta :diabloti: Biedne zwierzaczki :shake:- i to swój, własny, osobisty pańciu Wam to robi :shake:

:evil_lol:

Posted

[quote name='Koperek']Sadysta :diabloti: Biedne zwierzaczki :shake:- i to swój, własny, osobisty pańciu Wam to robi :shake:

:evil_lol:[/quote]
I to specjalnie :diabloti: A Kalifowi z satysfakcją i z czystej złośliwości :diabloti:

Posted

[quote name='epe']Gamba chce być jedynym 100% samcem w tym stadzie!:diabloti:
Szuja! :evil_lol:[/quote]
Gamba nie daj się podpuścić!:lol: Co prawda ja nie samcem, a 100% samicą jestem:eviltong:, bo u mnie w stadzie też wszystko ciachnięte:evil_lol:

[B]epe[/B]- tylko mnie [B][I]Szują[/I][/B] nie zwyzywaj!!!:diabloti:

Posted

[quote name='epe']Gamba chce być jedynym 100% samcem w tym stadzie!:diabloti:
Szuja! :evil_lol:[/quote]
To jest tak, że Gamba jako samiec dominujący nie odczuwa potrzeby lizania siusków na środku chodnika,na trawce i wszędzie gdzie jakaś piękność była :diabloti: .Gamba również jako samiec dominujący nie mlaska,nie ślini się,nie strzela zębami, gdy znajdzie ów skarb (patrz powyżej).Nie odczuwa również potrzeby gnania przed siebie pomimo uwieracącej tchawicę obrożę.
No i Gamba nie molestuje płci pięknej w swoim domu :diabloti::diabloti::diabloti:

:evil_lol:
Tak, Gamba jest samcem dominującym,aczkolwiek bardzo spokojnym :evil_lol:

Posted

[quote name='epe']Nazwałam go tak,bo w jego stwierdzeniu o ciachnięciu Kalifa odczytałam taką samczą satysfakcję- jestem lepszy,bo mi nie ciachną:evil_lol:[/quote]
[QUOTE]Za dużo pewności siebieu [B]Gamby[/B]!:shake:- taka[B] epe[/B] + taka [B]Koperek [/B]i mina może już nie być taka uśmiechnięta:diabloti::diabloti::diabloti: [/QUOTE]

Czyli co ? że niby też mam się ciachnąć ? :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Nazwałam go tak,bo w jego stwierdzeniu o ciachnięciu Kalifa odczytałam taką samczą satysfakcję- jestem lepszy,bo mi nie ciachną:evil_lol:

Posted

[quote name='epe']Nazwałam go tak,bo w jego stwierdzeniu o ciachnięciu Kalifa odczytałam taką samczą satysfakcję- jestem lepszy,bo mi nie ciachną:evil_lol:[/quote]
Za dużo pewności siebieu [B]Gamby[/B]!:shake:- taka[B] epe[/B] + taka [B]Koperek [/B]i mina może już nie być taka uśmiechnięta:diabloti::diabloti::diabloti: