Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znalazłam tego pieska parę dni temu wałęsającego się nieopodal mojego domu, przygarnęłam go na te największe mrozy, jednak nie mogę trzymać go już dłużej, do schroniska nie przyjmują psów i już sama nie wiem co z tym zrobić, jeżeli nie znajdzie się dla niego dom, albo miejsce w fundacji, trzeba będzie go uspać.. Naprawdę chciałabym tego uniknąć, bo piesek jest bardzo przyjazny i mądry, szybko się przywiązuje.

Kontakt gg: 8966716 lub email: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

[IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/407024_353111421380870_100000460460363_1288166_1772813230_n.jpg[/IMG]

Posted

domieniaka, ale to przepiękny psiak! i jeszcze miły charakter-myśle,że bez problemu znajdzie dom-tylko trzeba go poogłaszać. czy nie może zostać u ciebie do momentu znalezienia domu stałego? -napisz,bo to wazne. [o uspieniu to chyba żartujesz- zabicie zdrowego psa jest przestępstwem ,o czym mówi Ustawa o ochronie zwierząt :" a) ust. 1 otrzymuje brzmienie:
„1. Zabrania się zabijania zwierząt.."]
napisz skąd jesteś, czy mozesz pomóc w transporcie pieska jeśli znajdzie się dt[dom tymczasowy] gdzieś dalej?
czy mozesz sprawdzić jak psiak do innych zwierząt-czy nie reaguje agresją- tutaj często ludzie mają juz psy lub koty-i zaoferowanie dt zalezy czy pies zgodzi się z reszta domoewników. a pozatym,czy szukałas po ogłoszeniach?-bo moze komuś zginął-wygląda na zadbanego.w jakim moze być wieku? -im więcej informacji o piesku wpiszesz tym większa szansa,ze ktos się zainteresuje. No i ogłoszenia, na różnych portalach, jeśli nie potrafisz to tutaj w sekcji "bazarek"-mozna za kilka [5-10zł] wykupić ogłoszenia które ktoś zrobi...

Posted

Mogę go zatrzymać maksymalnie do piątku, niestety rodzice każą się go jak najszybciej pozbyć. Mam już swoje dwa psy i kota, z którymi on się wprawdzie bardzo dobrze dogaduje, jest przyjazny i miły, ale mam zbyt mały dom na tyle zwierzaków.. Piesek ma białe ząbki, więc nie będzie stary, może mieć około roku. O dziwo nie był wychudzony, jedynie trochę brudny. Musiał zostać wyrzucony, bo ciągnie do ludzi, jest mądry i grzeczny.
Udostępniam jego zdjęcie z informacją na wszelkich możliwych portalach, dzwoniłam nawet do fundacji, jak zwolni się dom tymczasowy, to go wezmą. Jeśli chodzi o dowóz to mogę go zawieźć nawet do 300km, byle znalazł dom..

Posted

[quote name='iwonamaj']Może warto wydarzenie na FB zrobić?[/QUOTE]

Na razie udostępniłam zdjęcie, tylko że ustawienia prywatności są dziwne i nie potrafię ich zmienić, bo mogą je zobaczyć tylko znajomi znajomych. Uspanie to ostateczność, właściwie praktycznie nie biorę tego pod uwagę, bo jest naprawdę kochany.

Posted

Napisz skąd jesteś i gdzie go dokładnie znalazłaś. Możliwe że go ktoś faktycznie szuka. Wtedy zrobimy akcje poszukiwawcza właściciela :D (Moge wtedy zrobić wydarzeni na fb, w ustawieniach mozna wybrać by ivent był dostępny dla wszystkich-public)

Posted

Jestem z Żor, niedaleko Katowic. Znalazłam go, gdy już któryś dzień z kolei biegał po moim osiedlu(dzielnica Kleszczówka). Z początku myślałam, że to pies znajomych, bo bardzo podobny, ale zadzwoniłam do nich i to nie był on. Okazało się, że jest bezdomny i od tygodnia już tak biega. Dowiedziałam się też, że biegał po innych osiedlach, jednak nie jest to sprawdzona informacja.

• 2 weeks later...