brazowa1 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Pani Iza,zwana przez wszystkich "babcia Iza" (bo jest tak kochana,ze kazdy taka babcie chcialby miec) jest dlugoletnia,wspaniala wolontariuszka.Jej ogromne serce dla psow,delikatnosc,dobro,kultura,musza kazdego zauroczyc.Psy ja kochaja,sa posluszne,a ona kazdego zna,z kazdym wychodzi na spacer,dla kazdego przynosi cos dobrego. W zeszlym roku odeszla jej ukochana schroniskowa sunia-Saba W tym roku zegnała Jęzorka Poprosila o znalezienie domu dla Żmurki,nieduzej,czarnej suczki.Powiedziala,ze to jedyny pies,ktory nie chce wracac do schroniska ze spaceru,zwykle jest tak,ze rwa do bramki,wiedza,ze czeka ich tam jedzonko.Tylko Żmurka cierpi z kazdym powrotem,wyrywa sie,nie chce przekroczyc bramki. Pani Iza swietnie radzi sobie ze Żmurka,wiec jest nadzieja,ze inna starsza pani znajdzie w suni swietna towarzyszke spacerow. Jest po sterylizacji. Spełnijmy marzenia Pani Izy. Quote
wiewiora1 Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 No i Zmura sie w koncu doczekala,,,tez siedzi i siedzi,,latamiii, jest mloda i bardzo podobna do wigora,,,, Kiedy siegam pamieciom ,,przed oczami mam mlodziutka chuda i bardzo zaradna i zwinna psinke,,ktora nieustannie zmienia sobie sama wybiegiii!!!!! Tak tak Zmurka dopoki nie zostala ysterylizowana byla zwinna szybko pomykajaca mloda dama,,,Zadne kraty nie byly dla niej straszne,,przechodzila przez najmniejsze szczeliny,,,tylko z checi zagladniecia i przeniesienia sie na inny wybieg,,,Byla niezla cwaniara,,wszedzie bylo jej pelno!!!! Ale do czsu kiedy nabrala cialka i kraty stanowily juz wiekszy problem ,,nie do przeskoczenia!!!!I tak zostala na wybiegu Dolara ,,gdiz razem w dwojke ,,strasza Marie!!! Pj szjak to nie okielznana,,,dwa male rozgadane,,potworki ...ale niegrozne Zmura jest swietna,,,musi ktos ja przygarnac Quote
mama_Dorota Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Bardzo prosi "babcia Iza" Moja Żmurka domku nie ma. :-( Nie ma domku i łóżeczka... Kto chce tak cudnego pieska? Quote
wiewiora1 Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 A na banerku naszej Mamy ,,mamy psiaka podobnego do naszego swietej pamieci..klapka,,Lidki narzeczonego...co nie Brazowa???? A co do Zmurki,,to na prawde ,,jaka bedzie wielka radosc u babci gdy Zmurka znajdzie domek,,, Babcia jest kochana,,sadze ze kazdy chcialby miec taka babcie,,, Zmurke tez pewnie kazdy ,,ale no nononon trzeba ustawic sie w kolejce,,i sie nie pchac,,, Zachowac odpowiedni odstep,,zachowywac sie kulturalnie,,mamy tylko jedna taka Zmurke do wydania,,,ale za to mozemy wiele jej podobnych panstwu znalesc!!!:eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: Quote
mama_Dorota Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Kto mi zrobi ładny banerek dla Żmurki? Tylko taki mniejszy, żeby się zmieścił jeszcze jeden, dla drugiej bidy. Bo jak dobrze pójdzie to niedługo obecny nie będzie mi już potrzebny :multi: Quote
brazowa1 Posted January 26, 2007 Author Posted January 26, 2007 nie! wiewiorko! mama Dorota ma przeciez Zibi na banerku!!! Zmurka nigdy nie przyzwyczaila sie do schronu.Spacerki ze swoja opiekunka sa dla niej namiastka normalnosci i tylko wtedy zamienia sie w zywiołowego,usmiechnietego psiaka. oto fotki z sierpnia zeszlego roku: Quote
wiewiora1 Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Dokladnie polaczenie Zibiego i klapka:cool3: a My cieszymy sie ze moze niedlugo Mamie nie bedzie potrzebny banerek miks zibiego i klapka,,,:loveu: :loveu: czyli domek czeka na niego???? Trzymamy kciuki:multi: :multi: :multi: :multi: Quote
mama_Dorota Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Jak dobrze pójdzie to ponad 10-letni Bosmanek razem z prawie 8-letnim podhalanem Lordzikiem w połowie lutego trafią do jednej pani. :lol: A może i jeszcze kumpel Lorda? :evil_lol: Quote
mama_Dorota Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 No to trzeba zmienić tytuł wątku na: "Cudowna Żmurka co stała się kolejną muzą poetów. Babcia Iza.........." :cool3: :evil_lol: Quote
wiewiora1 Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 OKI CHYBA CZAS SPAC,,JUTRO RANO TZN DZIS RANO CZEKA MNIE BANK,,A TO MOZE I LEPIEJ ZE BEDE MOWIC NIE ZROZUMIALE I ZASPANA PRZYNAJMNIEJ NIE BEDE WYGLADALA JAK POLKA WYRAZNIE CEDZAC KAZDA LITERKE!!!! a ZMURA DO GORY ALE NIE PRZECHODZ NA INNY WYBIEG,,111 Quote
Kasia25 Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Zmureczce zrobimy fotki w niedziele.................. Quote
Kasia25 Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Nie Akuszko, nie zapisałam się, ale Brazowa obiecałą, że jeszcze raz postara się znieść moje towarzystwo,hihi Quote
kaerjot Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Mam dziwne wrażenie, że ktoś mnie wykopał z niedzielnego ćwierćetatu. Weź tu człowieku i zajmij się pracą, zaraz znajdzie się ktoś, co ci da kopniaka. Quote
kaerjot Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 brazowa1 napisał(a):hihihi,kaerjot,uwielbiam Cie! Nie powiem nawzajem, bo TZ zabroni mi się z Tobą widywać. Quote
Magdziak Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Troszkę rozjaśniłam zdjęcia, żeby Żmurkę było lepiej widać (do niedzieli szmat czasu - może ktoś wcześniej wypatrzy:lol: ): Quote
Kasia25 Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Przykro mi Ciociu Kaerjot, Kamil nie chce siedzieć z Hieną, czy kim tam jeszcze........................ Nie wykończymy psychicznie Cioci B.............. :p Żmureczka w góre Quote
kaerjot Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Kasia25 napisał(a):Nie wykończymy psychicznie Cioci B.............. :p Ale próbować możemy :evil_lol: Quote
Kasia25 Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Postępy som! Niewielkie rozdwojenie jaźni, gg już opanowało:diabloti: Żmurka zmykaj do domciu. Quote
kaerjot Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Wiecie ja wczoraj rozmawiałam chwilę z panią Izą. To niesamowita kobieta, ona codziennie przychodzi na 7 rano do schronu i przez 5-6 godzin wyprowadza psy. CODZIENNIE Quote
Recommended Posts