Dobermania Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 N'AYEZ PAS PEUR, NE SOYEZ PAS NERVEUX! Nie było mnie tu ze względu na egzaminy i Dumkę właśnie, nie mam czasu na nic:/ Dumiszon koty toleruje, szybko reaguje na komendę "nie" i "zostaw" czy "spokój". Te na spacerze by pogoniła, jak każdy dobek. Ale to kwestia czasu, przyzwyczajenia, szkolenia. Skoro po miesiącu zaakceptowała jamniczkę Marty, mojego dominanta szybciej, kota prawie na drugi dzień, to może być tylko lepiej. AisaK - nie wiem, jak z dziećmi, nie mam jak sprawdzić i wolę nie ryzykować - MA BARDZO SILNIE ROZWINIęTY INSTYNKT TERYTORIALNY I JEST NIEUFNA W STOSUNKU DO OBCYCH. Broni mnie, posłania, miski, ogrodu, "swojego" fotela, ale na hasło "spokój" pozwala gościom wejść do tego samego pomieszczenia, nawet usiąść obok, ale bez głaskania. Kilka telefonów było, nic z tego nie wyszło, wszyscy albo chcą szczeniaka, albo do budy, albo mówią, że "jeszcze zadzwonią" i potem, oczywiście, nie dzwonią wcale. Jest problem, bo Dumka nie umie zostawać sama, choć i tak jest lepiej. Nie, nie niszczy nic, ale szczeka - długo i namiętnie;) Więc do bloku raczej się nie nadaje, chyba że ewentualni opiekunowie mieliby czas, żeby ją stopniowo przyzwyczajać do rozłąki. Quote
Dobermania Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Zdjęcia są, już wklejam, ale jest tez i zła wiadomość:/ Juz o tym wiele razy pisałam, jest na wątku o złości - otóż mój sąsiad z dołu to nienormalny, stary pijak, który nienawidzi wszystkiego, co żyje, choć sam ma sforę pięciu dzikich, nieułożonych suk, rzucających się na wszystko, co się rusza, i co roku je rozmnaża:/ Parę dni temu był widocznie wyjątkowo sfrustrowany (a, o dziwo, trzeźwy) i postanowił wezwać straż miejską (policja już od dawna nie przyjeżdża, znając naszą sprawę - "zadawniony spór sąsiedzki") i złożyć doniesienie o rzekomym zaatakowaniu przez Dumkę:/ Więc musiałam jechać do schroniska po jej książeczkę, potem lecieć z tym na posterunek w Marysinie, ale nie obchodziło ich, że ważność szczepienia wygasa dopiero 28-go i kazali oddać psa na obserwację. Wczoraj Dumka miała sterylizację (jak wychodziłam z nią w domu, sasiad, jak zwykle "asystował nam", odprowadzając aż do furtki, pewnie miał nadzieję, że nas jakoś sprowokuje:/). Więc Dumcia jest teraz w schronisku, już po operacji. :/ Jeszcze wczoraj, gdy mój tata usiłował z nim normalnie porozmawiać, ten pijak stwierdził, że... "MAMY SZCZENIAKI, KTÓRE... ZASIKUJĄ MU ŁAZIENKĘ" [SIC!] Oczywiście, mówiłam strażnikom, że to trwa od kilku lat i sąsiad jest nie do końca "tego", że z lubością wzywa policję co kilka dni, ale nic to nie dało. Teraz zdjęcia: Pierwszego dnia strasznie tęskniła za Martą, węszyła pod drzwiami, była osowiała, nie interesowała się nawet kostką-gryzakiem:( Po paru dniach już pokochała naszych domowników, nawet zaakceptowała Lachsa, choć na początku się na niego rzucała. Kot nie wzbudza w niej zainteresowania:> Bawili się razem na spacerach, potem nauczyłam Dumkę, że w domu też wolno się bobawić, czasemnawet poszczekać i biegać:) Cóż, Lachs, jak widać, jest gentlemanem:eviltong: - tak zachęcał do zabawy: Tak Dumka sypia:> Nie ma co, wygodna panna!: Na podłodze ani psich posłaniach nie sypia wcale, księżniczka :cool3: :diabloti: :evil_lol: Quote
asiuniap Posted April 27, 2007 Author Posted April 27, 2007 Dobermania czy Dumcia jest na allegro? Mogę wystawić. W jakim ona jest schronisku???? Boszzzzz :angryy: Mam Twój nr tel. od Agnieszki. :cool3: Quote
pumcia02 Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Dumka jest już w azylu. Jest już rowniez po sterylce. ja ją widziałam jak byla u nas na samym poczatku taki szkielecik... teraz to zupelnie co innego :) wyglada piknie. ale sluchajcie! dobermany wyjątkowo zle znosza schronisko! ona potrzebuje domu! Quote
pumcia02 Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Dumka jest zajebistym psem! serio zazdroszcze temu kto ją adoptuje :) a to zdjecia ze spacerku: Quote
pumcia02 Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 asiuniap jakbys mogla w pierwszym poscie wstawic te nowe fotki, albo w temacie napisac ze na str 11 nowe fotki o :) Quote
asiuniap Posted April 30, 2007 Author Posted April 30, 2007 A co z allegro??? Mogę ją wystawić z zastrzeżeniami. Jutro wyjeżdżam. Zaraz wstawię zdjęcia. Cudna! Quote
pumcia02 Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 z tego co widze nikt nic nie pisal o allegro, czyli nie ma. to wystawiaj :) super Quote
asiuniap Posted April 30, 2007 Author Posted April 30, 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=190903499 Nie podałam nazwy azylu (Agn. prosiła, żeby nie podawać). No, chwila moment i telefony mają się rozdzwonić :mad: Quote
zasadzkas Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Trzymam kciuki za dalsze powodzenie adopcji, oby wszystko dobrze się ułożyło. Quote
aisaK Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Powiedzcie coś więcej: gdzie poszła? będą jakieś zdjęcia? Quote
pumcia02 Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 dom z ogrodem, i pani ma 2 albo 3 inne psy. nie bylo mnie w azylu wiec wiecej nie wiem. ale podobno domek super :) Quote
asiuniap Posted May 7, 2007 Author Posted May 7, 2007 Super! :loveu: :loveu: :loveu: A możesz się dowiedzieć, Mariolka, skąd pani się dowiedziała o Dumce?Może z allegro? :cool3: Było 3 obserwatorów, teraz jest 2 ;) Quote
aisaK Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Dawać tych dwóch do nas!!! www.nadzieja-dobermana.pl ;) Quote
Recommended Posts