Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Arial][FONT=Bookman Old Style][SIZE=4]Nazwałam go roboczo Murzyn. Murzyn trafił do lecznicy "oskalpowany" przez inne psy z kojca w schronisku To co jest teraz na zdjęciach to już po jednej operacji. Przed nim druga operacja........... Wygląda to tragicznie. Aż mi się słabo zrobiło.[/FONT][/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]Murzyn jest nauczony czystości, chodzi na smyczy, nieagresywny (wszystko pozwolił wetkom przy sobie zrobić pomimo ogromnego bólu). Nie moze zostać w tym stanie w lecznicy ani trafić do schroniska . BŁAGAM O POMOC!!!!!!!! DOM TYMCZASOWY!!!!!!!! PIESEK JEST BEZPROBLEMOWY, MAŁY, GARNIE OGROMNIE DO CZŁOWIEKA NO I W STRASZNYM STANIE.........[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]JUTRO DRUGA OPERACJA I TRZEBA GO BĘDZIE WZIĄĆ -POMÓŻCIE!!!!![/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]Murzyn:[/FONT]

Edited by Zofija
Posted

gryf80 napisał(a):
koniecznie obrożę ściagnąć.pod obrozą gromadzą się bakterie i grzyby,nadto ociera o rany utrudniając gojenie.proponowałabym szelki albo nic

On nie ma obroży, to tylko ja mu założyłam , bo wyprowadziłam go na spacer. On ma w sobie niesamowitą wolę życia. Po spacerze obroża została ściągnięta-jutro druga operacja

Posted

gryf80 napisał(a):
koniecznie obrożę ściagnąć.pod obrozą gromadzą się bakterie i grzyby,nadto ociera o rany utrudniając gojenie.proponowałabym szelki albo nic

On nie ma obroży, to tylko ja mu założyłam , bo wyprowadziłam go na spacer. On ma w sobie niesamowitą wolę życia. Po spacerze obroża została ściągnięta-jutro druga operacja

Posted (edited)

Biedactwo straszne :-(! W jakiej miejscowości teraz przebywa? Gdyby udało się załatwić DT w Warszawie byłaby mozliwość transportu i czy jego stan będzie na to pozwalał ? Rozmawiałam z koleżanką , mamy taką znajomą z osiedla, która miała wyadoptowanego od nas ze schronu starszego psiaka, który już niestety odszedł :-(:-(. Na drugiego na stałe nie chce się dać namówić , bardzo przeżyła śmierć Luny , ale pomaga nam dając właśnie DT. W tej chwili nie ma żadnego psiaka, bo ostatnia sunia którą u niej umieściłyśmy, szczęśliwie odnalazła po 1,5 miesiąca właścicieli i wróciła do domku ;). Możemy z nią porozmawiać, jeśli nic bliżej się nie znajdzie. Oczywiście to BDT, karmić będziemy go my, potrzebne byłoby tylko wsparcie na veta, szczepienia i kastrację oraz pomoc w ogłaszaniu.

Edited by Zefirek2
Posted

[quote name='Zefirek2']

Biedactwo straszne :-(! W jakiej miejscowości teraz przebywa? Gdyby udało się załatwić DT w Warszawie byłaby mozliwość transportu i czy jego stan będzie na to pozwalał ? Rozmawiałam z koleżanką , mamy taką znajomą z osiedla, która miała wyadoptowanego od nas ze schronu starszego psiaka, który już niestety odszedł :-(:-(. Na drugiego na stałe nie chce się dać namówić , bardzo przeżyła śmierć Luny , ale pomaga nam dając właśnie DT. W tej chwili nie ma żadnego psiaka, bo ostatnia sunia którą u niej umieściłyśmy, szczęśliwie odnalazła po 1,5 miesiąca właścicieli i wróciła do domku ;-). Możemy z nią porozmawiać, jeśli nic bliżej się nie znajdzie. Oczywiście to BDT, karmić będziemy go my, potrzebne byłoby tylko wsparcie na veta, szczepienia i kastrację.

Propozycja Super!!
Piesek jest w Cieszynie ,myślę ,że jak troszkę dojdzie do siebie to mógłby pojechać ale Zofija zdecyduje bo ona do niego chodzi.Podobno bardzo grzeczny.

Posted

Zefirek2 napisał(a):
Biedactwo straszne :-(! W jakiej miejscowości teraz przebywa? Gdyby udało się załatwić DT w Warszawie byłaby mozliwość transportu i czy jego stan będzie na to pozwalał ? Rozmawiałam z koleżanką , mamy taką znajomą z osiedla, która miała wyadoptowanego od nas ze schronu starszego psiaka, który już niestety odszedł :-(:-(. Na drugiego na stałe nie chce się dać namówić , bardzo przeżyła śmierć Luny , ale pomaga nam dając właśnie DT. W tej chwili nie ma żadnego psiaka, bo ostatnia sunia którą u niej umieściłyśmy, szczęśliwie odnalazła po 1,5 miesiąca właścicieli i wróciła do domku ;). Możemy z nią porozmawiać, jeśli nic bliżej się nie znajdzie. Oczywiście to BDT, karmić będziemy go my, potrzebne byłoby tylko wsparcie na veta, szczepienia i kastrację oraz pomoc w ogłaszaniu.

Byłoby super. Jak na miejscu nic nie załątwiy to byłoby wspaniale i Figu jeździ do Warszawy. Prześlij mi swój telefon na pw

Posted

Uwaga-nasza wolontariuszka z Ustronia zgodziła się wziąć Murzynka na tymczas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)))))))))))))))))))))))))))))
Jutro operacja -trzymajcie kciuki za chłopaka. Zefirku-w takim razie na razie Ci bardzo, bardzo DZIĘKUJĘ!!!!

Posted

[quote name='Zefirek2']Ufff..... to super :p , zdrowiej chłopaku .... Faktycznie Figu jeździ na trasie Śląsk-Wawa, przywoziła mi moją tymczasowiczkę Dejzulę z Sosnowca ;).[/QUOTE

Mi już chyba z 5 piesów wiozła:)

Posted

Zofija napisał(a):
Uwaga-nasza wolontariuszka z Ustronia zgodziła się wziąć Murzynka na tymczas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)))))))))))))))))))))))))))))
Jutro operacja -trzymajcie kciuki za chłopaka. Zefirku-w takim razie na razie Ci bardzo, bardzo DZIĘKUJĘ!!!!

Trzymam Zosiu kciuki za operację!
A z tego domu tymczasowego bardzo się cieszę :) że tak się szybko znalazł

Posted

Nilsson napisał(a):
Co u Murzynka? Jak się czuje po operacji?

Murzynek jest bardzo wesołym pieskiem i bardzo proludzkim. Bardzo garnie do człowieka. Ma się z dnia na dzień lepiej, ale, zeby rana się zagoiła to pewnie jeszcze potrwa. W piątek jedzie do domu tymczasowego.

Posted

Nilsson napisał(a):
Co u Murzynka? Jak się czuje po operacji?

Murzynek jest bardzo wesołym pieskiem i bardzo proludzkim. Bardzo garnie do człowieka. Ma się z dnia na dzień lepiej, ale, zeby rana się zagoiła to pewnie jeszcze potrwa. W piątek jedzie do domu tymczasowego.

Posted

Wczoraj poznalam osobiscie Murzynka jest bardzo bliskim sasiadem moich dziadkow:)) Znalazl sie w najlepszym domie tymczasowym -jakim znam Pani Ala mowila ,ze jest bardzo kochany i grzeczny:))