Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mlody amstaff szuka nowego domu, przebywa w domu tymczasowym w Trachach pod Gliwicami.

Opis psa tymczasowej opiekunki

Jest bardzo pojętnym psem, szybko się uczy, chodzi na smyczy ale jak to szczeniak interesuje się wszystkim do okoła, nie potrafi długo iść przy nodze, potrafi podstawowe komendy siad, zostań, połóż się, na miejsce, potrafi cierpliwie czekać podczas podawania jedzenia, je dopiero jak się odejdzie od miski, ale trzeba go jeszcze pilnować bo wykorzystuje każdy moment nieuwagi, bez komendy trudno mu usiedzieć na miejscu. Jest uparciuchem, jak go odsyłam np. z kuchni wraca jak bumerang kilka razy nim się podda. Na spacerach nie spuszczam go ze smyczy bo nie słucha kiedy się go przywołuje. Za smakołyki dałby się pokroić więc to kwestia cierpliwości i monotonnych ćwiczeń. Na podwórku jest terytorialny, goni wszystko co się rusza za ogrodzeniem zwłaszcza samochody, ale nie rzuca się żeby ugryźć, cieszy się na widok każdego człowieka, ciężko go wtedy opanować. Kota goni ale nie robi mu krzywdy, psy traktuje tak jak ludzi, chce się tylko bawić do upadłego, potrafi zamęczyć przeciwnika lizaniem. Grzecznie pozostaje sam w domu, już nie niszczy, no czasem zdarzy mu się porwać jakiś drobiazg ;) uwielbia targac papier, plastikowe pudełka, uwielbia przeciągać się liną, gonić za piłeczką ale bez szaleństw, jak mu się znudzi kończy sam zabawę.

Pies ma niecały rok, został wykastrowany - wabi sie Black i potrzebuje naszej pomocy w szukaniu nowego domu.

Posted

tengusiu, bardzo mi przykro, allegro usuwa aukcje psów, także nie ma szans na wystawienie. jeszcze chwilę temu myślałam że moje jeszcze wiszą ale niestety nie.
piesek piękny, ma fajne białe kolana :)
wiesz coś o jego przeszłości? znudził się?

Posted

agaga21 napisał(a):
tengusiu, bardzo mi przykro, allegro usuwa aukcje psów, także nie ma szans na wystawienie. jeszcze chwilę temu myślałam że moje jeszcze wiszą ale niestety nie.
piesek piękny, ma fajne białe kolana :)
wiesz coś o jego przeszłości? znudził się?

jest znajda, niestety nie moze zostac na stale w domu w ktorym obecnie przebywa ;)

Posted

fioneczka napisał(a):
aaa to ten przystojniaczek co to trafił do Pani jak miał kilkanaście tygodni i się DT do teraz przeciągnęło ...

takie komentarze w niczym nie pomoga naprawde ... jest jak jest i roznie zycie nam sie uklada ... osadzac zawsze bylo latwo ... na forach szczegolnie ... tylko z pomoca juz jakos wszyscy sie tak nie wyrywaja jak z wypisywaniem jaka to pani be i pan beznadziejny :shake:

naszczescie znalazlo sie kilka dobrych duszyczek ktore pomoga nam w ogloszeniach bez osadzania kto jest kto i jak powinien swoim zyciem kierowac ;)

Posted

Tengusiu a nie sądzisz że byłoby uczciwiej napisać po prostu że Państwo nie mogą go zatrzymać, że sobie nie radzą ale on właściciela w tej chwili ma ?
Przecież Państwo mogą chyba wykupić ogłoszenia własnemu psu?

mam nadzieję że ten piękny psiak szybko znajdzie mądrych i odpowiedzialnych opiekunów