Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzień dobry Justyś :)

Ciekawi mnie zachowanie Ptyśka do takich maluchów. Wczoraj spotkałam jakiegos Pańcia z małym pieskiem, tyle że tamten psiak miał już około 3 lat. Szliśmy spory kawałek razem i tak jak obserwowałam to Ptysiek jest bardzo delikatny do takich maluchów.
W ogóle to masakra. Ten piesek został znaleziony rok temu w worku w lesie...:shake: Obecny Właściciel go znalazł. W życiu nie miał psa i nie planował no i mu się trafiło ;) Dobrze, że psina trafiła na Niego, słodki psiak i bardzo fajny :)

Posted

[quote name='justysiek']i dobrze, że terafił na tego Pana, u nas też są przypadki wyrzuconych w lesie psów albo przywiązanych do drzew:(
cześć Iza:)[/QUOTE]
U Nas z tego co widzę mało kiedy się to zdarza ale niestety bywa:/
Niedawno pisałam o psiaku, który biega między domkami. Na szczęście okazało się, że to pies jednej rodzinki. Uciekł im koło miesiąca temu, zaginał.. był strasznie chudy bo pewnie gdzieś się błąkał. Biegał w Naszej okolicy bo szukał swojego domu i na szczęście bo niedaleko mieszkał i jest już bezpieczny :)

Posted

[quote name='Ptysiak']U Nas z tego co widzę mało kiedy się to zdarza ale niestety bywa:/
Niedawno pisałam o psiaku, który biega między domkami. Na szczęście okazało się, że to pies jednej rodzinki. Uciekł im koło miesiąca temu, zaginał.. był strasznie chudy bo pewnie gdzieś się błąkał. Biegał w Naszej okolicy bo szukał swojego domu i na szczęście bo niedaleko mieszkał i jest już bezpieczny :)[/QUOTE]

to fajnie.
tu takich sytuacji jest sporo.
strasznie mi szkoda tych suniek owczarka niemieckiego, dzis podjade tam z Sebkiem i zapytam i zobacze czy to faktycznie te sunie maja cos w owczarka czy nic i ewentualnie bede szukala domku.

Posted

[quote name='Ptysiak']Jak dasz radę to zrób sunią zdjęcie. Zawsze można jakieś ogłoszenia zrobić w razie czego :)[/QUOTE]

rozejrze i sie i zobaczymy.
jak beda faktycznie owczarkami to myślę, że uda sie im znalezc dom, tu maja sznase na dom ale taki z lancuchem i szczeniakami co cieczka...

Posted

[quote name='justysiek']rozejrze i sie i zobaczymy.
jak beda faktycznie owczarkami to myślę, że uda sie im znalezc dom, tu maja sznase na dom ale taki z lancuchem i szczeniakami co cieczka...[/QUOTE]
Ci co tak robią sami powinni się poprzywiązywać do tych łańcuchów...

Posted

[quote name='Ptysiak']Ci co tak robią sami powinni się poprzywiązywać do tych łańcuchów...[/QUOTE]
jasne, u mnie wszyscy sąsiedzi się dziwią jak z Cezarem idziemy na spacer... i że go nie wiążemy...
szkoda mi tych maluchów, zobaczymy czy jeszcze wg są, wieczorem będę coś więcej wiedziała.

Posted

[quote name='justysiek']jasne, u mnie wszyscy sąsiedzi się dziwią jak z Cezarem idziemy na spacer... i że go nie wiążemy...
szkoda mi tych maluchów, zobaczymy czy jeszcze wg są, wieczorem będę coś więcej wiedziała.[/QUOTE]
To ja czekam na wiadomość o maluchach :)

Posted

[quote name='Ptysiak']Też mam nadzieję.[/QUOTE]

ok biorę się za sprzątanie, pranie bo w wekend mam mieć gości.
dziś albo jutro muszę zrobić zakupy i cosik przygotować:)
i z psem pospacerować.

Posted

[quote name='justysiek']ok biorę się za sprzątanie, pranie bo w wekend mam mieć gości.
dziś albo jutro muszę zrobić zakupy i cosik przygotować:)
i z psem pospacerować.[/QUOTE]
Ja też powoli przymierzam się właśnie do sprzątania i obiadu... Umyłam okno w sypialni rano i spociłam się jak.... nie cierpię tego osłabienia przy przeziębieniu:shake:
Miłego sprzątania, zakupów i spacerku :)

Posted

[quote name='Ptysiak']Ja też powoli przymierzam się właśnie do sprzątania i obiadu... Umyłam okno w sypialni rano i spociłam się jak.... nie cierpię tego osłabienia przy przeziębieniu:shake:
Miłego sprzątania, zakupów i spacerku :)[/QUOTE]

wiem jak to jest, ja ogólnie jestem b. słaba, przy zakładaniu rolety, tak mi ręce zemdlały, że szok.
a dziękuję i nawzajem również życzę powodzenia i zdrówka Izuś.

Posted

[quote name='justysiek']wiem jak to jest, ja ogólnie jestem b. słaba, przy zakładaniu rolety, tak mi ręce zemdlały, że szok.
a dziękuję i nawzajem również życzę powodzenia i zdrówka Izuś.[/QUOTE]
Najgorsze jest to, że zawsze jak pomyję okna to potem pada... Ostatnio jak myłam w kuchni to w nocy była burza z gradobiciem :roll::evil_lol:

Tobie też zdrówka życzę :)

Posted

[quote name='Ptysiak']Najgorsze jest to, że zawsze jak pomyję okna to potem pada... Ostatnio jak myłam w kuchni to w nocy była burza z gradobiciem :roll::evil_lol:

Tobie też zdrówka życzę :)[/QUOTE]

ja nie myję okien bo na burzę się zanosi, ale mam w domu masę sprzątania:)
trzeba dom doprowadzić do porządku bo troche ostatnio nie miałam do tego głowy, ale jak mam mieć gości to trzeba się wziąść.

Posted

Cześć Justysia :smile:

[quote name='Ptysiak']Najgorsze jest to, że zawsze jak pomyję okna to potem pada... Ostatnio jak myłam w kuchni to w nocy była burza z gradobiciem :roll::evil_lol:
[/QUOTE]
To już teraz wiem kto mi popsuł pogodę :diabloti:

Posted

[quote name='Kaaasia']To już teraz wiem kto mi popsuł pogodę :diabloti:[/QUOTE]
:diabloti:

Dzień dobry Justynko :)

Co do wczorajszej rozmowy to Znajoma ma dziś jeszcze zapytać kolegę o sunie bo podobno chciał pieska. Jak mi odpisze dam Ci zaraz znać.

Posted

[quote name='Ptysiak']:diabloti:

Dzień dobry Justynko :)

Co do wczorajszej rozmowy to Znajoma ma dziś jeszcze zapytać kolegę o sunie bo podobno chciał pieska. Jak mi odpisze dam Ci zaraz znać.[/QUOTE]

super, bo moze bedzie transport do ciebie:) tzn do katowic, ale bede dawala na biezaco znac.

Posted

[quote name='justysiek']super, bo moze bedzie transport do ciebie:) tzn do katowic, ale bede dawala na biezaco znac.[/QUOTE]
Okej :)
Szkoda tylko, że fotek nie ma bo łatwiej byłoby je poogłaszać i pewnie szybko znalazłyby domki.

Posted

[quote name='Ptysiak']Okej :)
Szkoda tylko, że fotek nie ma bo łatwiej byłoby je poogłaszać i pewnie szybko znalazłyby domki.[/QUOTE]

no wiem, racja.
ale nie mialam telefonu, moja wina, nie pomyslalam, ale to sa tez dosc specyficzni ludzie i ciezko im tlumaczyc kwestie szukania domu, bo ona chce je wydac jak najszybciej bo duzo kosztuje.