neverend Posted March 3, 2007 Author Posted March 3, 2007 Wczoraj u Dzikuska była hchętna rodzinka, jednak przez to że są w niej małe dzieci, a piesek miał być "do zabawy" to niestety przerażony piesek pozostał w swoim dotychczasowym miejscu. Aby się zdecydować na adopcję dzikuska trzeba wziąć pod uwagę jego strach, trzeba z nim pracować i być niezmiernie cierpliwym, sam dom nie wystarczy. On także potrzebuje pomocy psychologicznej....i to szybko!!! Quote
neverend Posted March 4, 2007 Author Posted March 4, 2007 Co tu tak cicho??? Dzikusek do góry... Quote
Cez Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 biedny maly, a pewnie im pozniejsza adopcja tym trudniejsza... :( Quote
neverend Posted March 6, 2007 Author Posted March 6, 2007 Tak Ciotka..właśnie tak...Dzikus jeszcze bardziej odizoluje sie od człowieka... Quote
Cez Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 a nie ma szans, zeby z nim troszke popracowac w schronisku ? albo moze na hotel sie jakos zlozymy, zeby ktos nad z nim popracowal... bo inaczej czarno to widze... Quote
Matusz Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Cez napisał(a):a nie ma szans, zeby z nim troszke popracowac w schronisku ? albo moze na hotel sie jakos zlozymy, zeby ktos nad z nim popracowal... bo inaczej czarno to widze... Dzikuskowi naprawde potrzebna jest pomoc !! :-( Quote
neverend Posted March 6, 2007 Author Posted March 6, 2007 Cioteczko droga, teraz mamy takie wydatki w schronisku.. wiem,że nie powinnam tak gadać,ale ledwie ciułamy z kasą... Podobno mały ma obsterwatora na allegro... Popytam jeszcze znajomych.. jak się sytuacja wyklaruje - powiem.... Quote
Cez Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 w razie czego moge finansowo pomoc, tak pewnie 50 zl. na miesiac, wiem, ze to kropla w morzu, ale na razie wiecej nie dam rady... Quote
neverend Posted March 6, 2007 Author Posted March 6, 2007 Dzięki ciotka, w takim razie rozejrzę się...a tymczas??? jak się uda znaleźć, to byłoby super.... Quote
Cez Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 tymczas bylby idealny, ale z tym strasznie ciezko... Quote
neverend Posted March 6, 2007 Author Posted March 6, 2007 Wiesz ciotka, ja chyba nim muszę zacząć terapię, bo nikt go nie weźmie, jest tak wyobcowany... Muszę go wyjąć z budy, choć gryzie podobno ze strachu... Quote
Matusz Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Cez napisał(a):w razie czego moge finansowo pomoc, tak pewnie 50 zl. na miesiac, wiem, ze to kropla w morzu, ale na razie wiecej nie dam rady... dziekujemy cioteczko !!:Rose::calus: Quote
Matusz Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 nom, dzikusek ze strachu gryzie :( dlatego trzeba mu jak najszybciej pomóc !! hmm.. tylko ja to zrobic ? Quote
neverend Posted March 6, 2007 Author Posted March 6, 2007 Trzeba wujku resocjalizować...z ludźmi żeby poczuł kontakt....przede wszystkim... Quote
Matusz Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 neverend napisał(a):Trzeba wujku resocjalizować...z ludźmi żeby poczuł kontakt....przede wszystkim... nom, cioteczko trzeba spróbować... w sobotę i częściej nawet... kurde ale na wszystko brak czasu w tyg...:shake::shake: może zacząć od szyneczki, może na to podejdzie bidak... i wyjąć go z klatki i pochodzić posiedzieć z nim trochę, nawiązać kontakt.... Quote
neverend Posted March 6, 2007 Author Posted March 6, 2007 Wiesz, tylko najgorszy jest ten drugi pies....który go zastrasza..jak Dzikusa wyjmiemy z klatki, to tamten staruszek też musi wyjść...a on nie umie chodzić na smyczy,bo już raz próbowaliśmy.... Quote
Matusz Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 neverend napisał(a):Wiesz, tylko najgorszy jest ten drugi pies....który go zastrasza..jak Dzikusa wyjmiemy z klatki, to tamten staruszek też musi wyjść...a on nie umie chodzić na smyczy,bo już raz próbowaliśmy.... no tak czy siak trzeba spróbować !! nie można czekać w nieskończoność... Quote
neverend Posted March 6, 2007 Author Posted March 6, 2007 To rozumiem że mi pomożesz w sobotkę??? ty staruszka, ja Dzikuska... Quote
Cez Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 to ja bede kibicowac z Krakowa, i trzymac kciuki za Dzikuska Quote
Recommended Posts