Jump to content
Dogomania

Dwie owczarki - ofiary pseudo? chore, wyciagnięte z mordowni już w DS:))))))))

Recommended Posts

Posted

Ja bym poprosiła o numer konta na który mam przelać obiecaną połóweczkę dochodów z mojego bazarku bo go właśnie rozliczyłam i dziewczynom przypada 650 zł :bigcool: a teraz zmykam w bety bo mam przed sobą dziś jeszcze 1200 km a mi się wcale nie chce :tard:

• Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Weimaromaniaczka napisał(a):
Ja bym poprosiła o numer konta na który mam przelać obiecaną połóweczkę dochodów z mojego bazarku bo go właśnie rozliczyłam i dziewczynom przypada 650 zł :bigcool: a teraz zmykam w bety bo mam przed sobą dziś jeszcze 1200 km a mi się wcale nie chce :tard:

Ja przelewałam bezpośrednio na konto missieek, u której dziewczyny były na DT.
Mogę Ci podać na PW, ale wolałabym, żeby anett zdecydowała, gdzie ma pójść przelew: czy na konto missieek czy na konto OTOZ, takie samo jak w przypadku Axela :)

Posted

[quote name='Weimaromaniaczka']Ciekawe jak długo???? :eviltong:

Zadowala się wyłącznie z musu;) natomiast sama od razu wpakowała się do łóżka:diabloti: niestety p. Robert nie jest zwolennikiem psa w pościeli i Kiarze musi wystarczyć własne legowisko obok... generalnie nie odstępuje pana na krok, towarzyszy mu nawet w wyjazdach służbowych :lol:

[quote name='DONnka']Ja przelewałam bezpośrednio na konto missieek, u której dziewczyny były na DT.
Mogę Ci podać na PW, ale wolałabym, żeby anett zdecydowała, gdzie ma pójść przelew: czy na konto missieek czy na konto OTOZ, takie samo jak w przypadku Axela :)

Tak, jak najbardziej na konto missieek - dziewczyny mają dług za hotel w marcu 672zł

Rozliczenie hotelu marzec:
Kama 1.03.-25.03 300zł
Kiara 1.03.-31.03. 372zł

+ Kiara 01.04. - 05.04. 60zł

Weimaromniaczka jeszcze raz ogromne dzięki!!!:loveu:

Posted

To ja wyślę Weimaromaniaczce mailem konto missieek :)

Anett, jak dobrze, że ... wróciłaś :multi:
Czułam się tu już trochę samotna :razz:
A wiesz może, co słychać u Kamy ???

Posted

Dzięki Marzenko:loveu:
Widzę, że dogo ponad tydzień wykasowało... szkoda, że w rzeczywistości nie można tak cofnąć czasu...

Dostałam dzisiaj smsa, że u Kamy coraz lepiej - chociaż tak naprawdę od początku Kama wg relacji pani świetnie się zaaklimatyzowała - i że spróbuje przesłać zdjęcia.... ale nadal nic nie dostałam a jestem strasznie ciekawa jak Kama po fryzjerze wyciąga się gdzieś na dywanie z kotem:lol:

Posted

[quote name='anett']Dzięki Marzenko:loveu:
Widzę, że dogo ponad tydzień wykasowało... szkoda, że w rzeczywistości nie można tak cofnąć czasu...

Dostałam dzisiaj smsa, że u Kamy coraz lepiej - chociaż tak naprawdę od początku Kama wg relacji pani świetnie się zaaklimatyzowała - i że spróbuje przesłać zdjęcia.... ale nadal nic nie dostałam a jestem strasznie ciekawa jak Kama po fryzjerze wyciąga się gdzieś na dywanie z kotem:lol:

To świetnie :multi:
Ja też bym chętnie oko ucieszyła takim widokiem :razz:

Posted

Wyobrażam sobie;)
jak DS sobie nie poradzi z tymi fotkami w tym tygodniu to chyba będę prosić Romiego o wizytę po/a;); mielibyśmy rewelacyjną sesyjkę!!

Posted

anett napisał(a):
Wyobrażam sobie;)
jak DS sobie nie poradzi z tymi fotkami w tym tygodniu to chyba będę prosić Romiego o wizytę po/a;); mielibyśmy rewelacyjną sesyjkę!!

Oj tak, tak :multi:
Ten pomysł bardzo mi się podoba :):):)

Posted

na prośbę DONki moje rozliczenie
wydatki:
20zl paliwo odbiór z Olkusza
40zl paliwo wyjazd do weta Kraków
21zl antybiotyk w tabletkach na kontynuacje
408zl pobyt styczeń 17dni (17 x 2 x 12zl)
40zl dojazd do weta
35zl antybiotyk do 13.02.
20zl powtórne odrobaczanie
696zł hotel luty
40zł dojazd do weta na sterylke z Kamą
8,50zl Dicortineff dla Kiary
40zł dojazd do weta na sterylke z Kiarą
672zl hotel marzec
60zl hotel kwiecień
==2100,50zl

wpłaty:
07.02.2012 500zl
24.02.2012 95zl
08.03.2012 696zl
18.04.2012 650zl potwierdzam, przed momentem dotarło!
==1941zl

czyli 1941 - 2100,50 = -159,50zl

jeśli gdzieś się pomyliłam to pisać

jeszcze były dwie fakturki od weta w ostatnim czasie
udało się zapłacić?
220zl kastracja Kamy i szczepienie na wściekliznę Kiary
250zl kastracja i wycięcie kaszaka u Kiary

anett pytałaś Pana Kiary czy szwy po kaszaku ściągnięte i czy brzuszek ładnie się zagoił?
upraszałam aby zamiast pół kolczatki zakupił Kiarze wygodną obrożę, przy okazji dopytaj proszę czy to zrobił

Posted (edited)

Dzięki wielkie missieek :)
Nie trzeba było aż tak szczegółowo :)
Chodziło mi tylko o kwotę, która pozostanie jeszcze do zapłaty - czyli te 159,50 zł
Będzie uregulowana w tym tygodniu :)
Fakturki od weta jeszcze nie opłacone - myślę, że obie będę mogła zapłacić po całkowitym rozliczeniu bazarku :)

Edited by DONnka
Posted

Całe rozliczenie zaktualizowane w drugim poście, obecny stan konta minus 1200zł z czego właśnie 470zł faktury u weta;

Kiara ma szwy wyjęte, wszystko ładnie zagojone, nadal w nocy kilka razy trąca nosem swojego pana, który musi jej powiedzieć, że wszystko ok wtedy spokojnie kładzie się dalej:lol: zaczyna pilnować posesji a ma trochę terenu do oblatania;) natomiast jak p. Robert wyjeżdża woli ją zabierać ze sobą, Kiara lubi jeździć samochodem a pan jest spokojny, że Kiara bezpieczna choć tak naprawdę po prostu cieszą się swoim towarzystwem:lol::lol:;
Bała się wchodzić po schodach ale szybko się oswoiła.
Missieek podobno kolczatkę musiał stosować przy poprzedniej Once, która potrafiła go przeciągnąć po ziemi; Kiara nie ciągnie więc ma nie stosować; nieodmiennie zaprasza do siebie w odwiedziny na kawę:lol:
Zdjęcia podobno czekają w aparacie, jak p. Robert odzyska kabel do przegrywania, ma przesłać:lol:

Posted (edited)

[quote name='anett']
Kiara ma szwy wyjęte, wszystko ładnie zagojone, nadal w nocy kilka razy trąca nosem swojego pana, który musi jej powiedzieć, że wszystko ok wtedy spokojnie kładzie się dalej:lol: zaczyna pilnować posesji a ma trochę terenu do oblatania;) natomiast jak p. Robert wyjeżdża woli ją zabierać ze sobą, Kiara lubi jeździć samochodem a pan jest spokojny, że Kiara bezpieczna choć tak naprawdę po prostu cieszą się swoim towarzystwem:lol::lol:;
Bała się wchodzić po schodach ale szybko się oswoiła.
Missieek podobno kolczatkę musiał stosować przy poprzedniej Once, która potrafiła go przeciągnąć po ziemi; Kiara nie ciągnie więc ma nie stosować; nieodmiennie zaprasza do siebie w odwiedziny na kawę:lol:
Zdjęcia podobno czekają w aparacie, jak p. Robert odzyska kabel do przegrywania, ma przesłać:lol:

Jaka szkoda, że p. Robert i Kiara mieszkają tak daleko ... :roll:
Załapałabym się na darmową kawę :eviltong: i co najważniejsze miałabym okazję zobaczyć nowe wcielenie Kiary - przytulanki zakochanej w swoim Panu :loveu:
A może TO WCIELENIE wcale nie jest nowe ???
Ja myślę, że Kiara po prostu czekała na SWOJEGO CZŁOWIEKA, żeby się przed nim otworzyć :)

Anett
, nie uważasz, że już pora, żebyś zmieniła tytuł wątku i zdjęła swoje bannerki? ;)

Edited by DONnka
Posted

Cudowne zdjęcia i Kiara chyba dość tak przytyła(nie gruba:eviltong:,co to to nie:lol:).Piękne futerko i pysio uśmiechnięte.Sama radość.
To p.Robert ma fajną i oddaną przyjaciółkę:loveu:

Posted

[quote name='karolynahh']A w jakich miejscowościach są dziewczyny ? :)

Kama w Krakowie a Kiara w Opocznie (chyba:roll:)

Kiara wygląda świetnie :multi:
Żeby tak jeszcze zobaczyć fotki Kamy ... :modla:

Anett, czekam na te faktury do zapłaty :)

Posted (edited)

Według rozliczenia missieek

wydatki:
20zl paliwo odbiór z Olkusza
40zl paliwo wyjazd do weta Kraków
21zl antybiotyk w tabletkach na kontynuacje
408zl pobyt styczeń 17dni (17 x 2 x 12zl)
40zl dojazd do weta
35zl antybiotyk do 13.02.
20zl powtórne odrobaczanie
696zł hotel luty
40zł dojazd do weta na sterylke z Kamą
8,50zl Dicortineff dla Kiary
40zł dojazd do weta na sterylke z Kiarą
672zl hotel marzec
60zl hotel kwiecień
= 2100,50zl

wpłaty:
07.02.2012 500zl
24.02.2012 95zl
08.03.2012 696zl
18.04.2012 650zl
= 1941 zł

czyli do zapłaty pozostało
2100,50 zł - 1941 zł = -159,50zl JUŻ ZAPŁACONE :)

jeszcze były do zapłacenia dwie fakturki od weta

- 220zl kastracja Kamy i szczepienie na wściekliznę Kiary JUŻ ZAPŁACONE :)
- 250zl kastracja i wycięcie kaszaka u Kiary JUŻ ZAPŁACONE :)

Bardzo proszę o potwierdzenie na bazarku
www.dogomania.pl/forum/threads/224840

Edited by DONnka
  • 2 weeks later...
Posted

cytujac z innego wątku [quote name='_bubu_']Przedstawiam cudnego psiaka. To 1,5-roczny śliczny owczarek o ciapowatym charakterze. Niestety jest chory.
Właściciel wydał wyrok i przyprowadził go do lecznicy w celu uśpienia, lekarze zwrócili się do nas z prośbą o pomoc.
Psiak ma okresowo poważne problemy z chodzeniem. Głównie przy pogorszeniu pogody. Niestety nigdy nie był diagnozowany a tym bardziej leczony.. Być może to dysplazja lub inne schorzenie.
Właściciel go uśpi lub odda jeśli zdołamy znaleźć szybko dla niego ds lub dt.
Aby go przebadać potrzebne są pieniądze, a tych nie mamy.. o dt nie wspominając..
Owczarek na co dzień żyje w kojcu i bardzo doskwiera mu samotność. Właściciel rzadko bywa w domu, często wyjeżdża i nie ma go kilka dni. To zapewne też odbiło się na psychice psa. Ciągle kręci się w kółko, goni ogon :-( Trzeba popracować nad jego psychiką i zdrowiem. Jest łagodny, bez problemu dogaduje się z psami.
Prosimy o pomoc w znalezieniu domu tymczasowego dla tego psiaka. Dajmy mu szansę..
Potrzebne też bazarki na diagnostykę..

Udostępniajcie proszę informacje na fb: http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater

Posted

[quote name='DONnka']...
Bardzo proszę o potwierdzenie na bazarku
www.dogomania.pl/forum/threads/224840

DONnka dziękuję!!!!!:loveu::loveu:

Rozliczenie uzupełnione, na dzień dzisiejszy został jeszcze dług 570zł

U dziewczyn nieodmiennie świetne wiadomości:multi:
P. Robert przysyła regularnie maile, że Kiara jest kochana, łagodna, spokojna, że możemy być spokojni o Jej los; nie odstępuje swojego pana na krok, lubi jeździć samochodem:lol:

A Kama podobno jest innym psem:lol: otwartym, radosnym, kontaktowym, wywalającym się na plecy do głaskania; dzieci ją uwielbiają, kotka Mamba ją kocha i ostro domaga się wychodzenia na wspólne spacery z Kamą czym wzbudzają sensację na osiedlu:D Kama została zaszczepiona na wirusówki, ponownie odrobaczona, korzysta z psiego spa, uwielbia się kąpać:lol: na spacerach różnie - czasami szaleje godzinami, czasami w gorszej kondycji ciągnie do domu po krótkim spacerku ale zdrowotnie wszystko ok - jest pod kontrolą zaprzyjaźnionej p. weterynarz; Jest ulubienicą całego otoczenia:lol: i cała rodzina bliższa i dalsza jest w niej zakochana:lol:
Pani serdecznie zaprasza "tego bardzo miłego pana, który był ostatnio";) Romi chyba nie odmówisz?:lol:
bo sama jest jakimś antytalentem technicznym, nie ma kabelka i nie ma jak przesłać zdjęć.