martaipieski Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 jakos przypadkiem tutaj trafiłam. Trzymaj się psiaku:( Quote
karmelcia Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 DZIS JEDZIEMY DO WETA pokazac to i tamto,ale na moje oko niestety nic sie ten dziadowski guz nie zmniejsza,no ale moje oko jeszcze fachowe nie jest wiec zobaczymy co powie doktorek!!!!mamy wizyte o 19 wiec jak tylko wyjdziemy bede dzw do Davanas i zdam relacje POKI CIEPLA Quote
DONnka Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='karmelcia']DZIS JEDZIEMY DO WETA pokazac to i tamto,ale na moje oko niestety nic sie ten dziadowski guz nie zmniejsza,no ale moje oko jeszcze fachowe nie jest wiec zobaczymy co powie doktorek!!!!mamy wizyte o 19 wiec jak tylko wyjdziemy bede dzw do Davanas i zdam relacje POKI CIEPLA[/QUOTE] Będziemy czekać na wieczorne wieści :) Oby były dobre :modla: :modla: :modla: Quote
danavas Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 nic sterydy nie dały:(.....Ikar dostał nowe leki na 10 dni, taka kuracja doraźna, niestety nie na dłuższą metę...... ten guz jest bardzo napięty, w każdej chwili może pęknąć..... dzwoniłam do weta naszego Ikarka i rozważamy dwie opcje...... Kastracja, co może spowodować zmniejszenie guza.....ale czy on wytrzyma narkozę....???? i druga...wyciąg z jadu tarantuli to jest lek o nazwie Therane,.....czy coś w ten deseń, niedostępny w Polsce...najprawdopodobniej trzeba go sprowadzić ze Słowacji...to jest podobno świetny lek, pomaga zmniejszyć ukrwienie guza, oddziela tkanki chore od zdrowych.....tylko jak go zdobyć.....Pytajcie kochane kogo możecie, ja teraz szukam na necie, piszą że niektórzy weci to sprowadzają... nie wiem jaki jest koszt...ale pewnie ogromny.....dla porównania jeden zastrzyk dla kota kosztował ok 25 zł....zastrzyków jest dużo więcej a Ikarek dużo więcej waży...ale trudno...jakoś sobie musimy poradzić.....Kochana Daga zebrała brakującą kase na dt na miesiąc dla chłopczyka, lada dzień będziemy ją słać do Collodiego, zaliczkowo dałam mu już 100zł...........na dzień dzisiejszy wisimy w Opolu u weta ok 160 zł.... myślałam o jakiejś dobrej karmie dla Ikara jeszcze, on nie lubi tej suchej za bardzo a na parówki tak się rzucił że Collodi mało co ręki nie stracił;) no ale nie możemy wymagać od dt aby mu gotowało albo kupowało parówy ..;) no ale z karmą to zobaczymy jak finanse nasze się potoczą..... Póki co szukamy leku!!!!! pomóżcie ciotunie kochane..... Quote
Kocurek Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Ojej niedobrze...:( Na Owczarku jest jedna cioteczka.Ona mieszka chyba w Czechach.Napisze do niej i zapytam czy cos wie o tym leku.... Quote
zioberek87 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 ja też popytam kuzynki bo wiem że lekisprowadza może jej sie uda... biedak:( Quote
daga31081980 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 ten lek to THERANECRON zawierający jad tarantuli.Napiszę na fb Quote
unixena Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 (edited) Napisalam wlasnie zaproszenie na watek Ikarka Telimenie .Ona jest dobrym lekarzem weterynarii i moze cos nam poradzi odnosnie biedulka . Edited February 9, 2012 by unixena Quote
Telimena Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='unixena']Napisalam wlasnie zaproszenie na watek Ikarka Telimenie .Ona jest dobrym lekarzem weterynarii i moze cos nam poradzi odnosnie biedulka .[/QUOTE] Jak to miło takie rzeczy czytać :). Niestety nie spotkałam się z takim przypadkiem. :( Nie wiem też jak ściągnąć theranecron ani czy się sprawdzi w tym przypadku. Przejrzę artykuły, które mam i pogrzebię w książkach. Dam znać, co znalazłam o ile coś w ogóle znajdę. Strasznie biedny ten psiak... Postaram się pomóc. Quote
danavas Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 [quote name='Telimena']Jak to miło takie rzeczy czytać :). Niestety nie spotkałam się z takim przypadkiem. :( Nie wiem też jak ściągnąć theranecron ani czy się sprawdzi w tym przypadku. Przejrzę artykuły, które mam i pogrzebię w książkach. Dam znać, co znalazłam o ile coś w ogóle znajdę. Strasznie biedny ten psiak... Postaram się pomóc.[/QUOTE] dzięki wielkie że jesteś:) Quote
zioberek87 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Ikarku trzymaj się cieplutko a my ciotki coś wykąbinujemy Quote
DONnka Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Ikarku, trzymaj się :loveu: Próbowałam zaprosić na wątek Teresę Borcz, żeby też coś doradziła, ale ma zapchaną skrzynkę Quote
unixena Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Przyszlam zobaczyc czy sa jakies nowe wiesci u Ikarka .;) Quote
farmerka63 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 (edited) Witajcie. Przychodzę na zaproszenie Dagi. Dzisiaj dzwoniłam do znajomej wetki w Pile. Jola twierdzi, że Theranecron jest już od 5 lat niezarejestrowany w Polsce. Stąd takie trudności ze zdobyciem specyfiku. Dostępny jest za południową granicą - w Czechach i Słowacji. Wyjścia są dwa : 1. Polscy weterynarze prowadzący lecznice blisko południowej granicy mogą posiadać ten lek dzięki uprzejmości kolegów z Czech lub Słowacji - można zatem obdzwonić na chybił/trafił lecznice z tamtego rejonu. 2. Można zadzwonić wprost do jakiejkolwiek lecznicy czeskiej - nie wiem, czy zgodzą się wysłać lek bez konsultacji, ale kto pyta nie błądzi. Theranecron nie jest dostępny w aptekach a jedynie w lecznicach weterynaryjnych. Pani Jola twierdzi, że polskiego odpowiednika nie ma ( wiadomo - tarantule u nas nie śmigają pod sufitami - i dobrze ) , natomiast są inne leki cytostatyczne . P.S. A może podawać mu jogurty, żeby stolce były luźniejsze ? Gotowane tarte buraczki ? Polewać kaszę oliwą ? Edited February 10, 2012 by farmerka63 Quote
danavas Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 MAMY LEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:) kochana anett skołowała:) Quote
DONnka Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='danavas']MAMY LEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:) kochana anett skołowała:)[/QUOTE] Ten z tarantuli ??? Suuuuuper wiadomość :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Anett jest wielka :):):) Quote
danavas Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 lek w poniedziałek zostanie wysłany priorytetem na adres Karmelci, nie wiem jaki koszt, będziemy się tym martwić później..... Quote
daga31081980 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 no wreszcie dobre wieści!!!! Teraz kciukasy cioteczki trzymamy żeby lek zadziałał:) Quote
farmerka63 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 O jaaaaa! Ale niespodzianka ! :D:D:D Quote
piescofajnyjest Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 lo rany:) ale super.....troszke mnie na watalu nie bylo, a tu akcja jak z 007 :) Quote
unixena Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Dzien doberek wszystkim a Ikarkowi wielki cmokas i drapanko za uszkami ... [IMG]http://media7.mojageneracja.pl/ouowpetoor/mediumlsqx9o554e903aec2ab2b44700.jpg[/IMG] Quote
zioberek87 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 ale się cieszę:):) oby tylko zadziałało:) Quote
kasiapsiaki Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 to trzymam kciuki za Ikarka i jego nowy lek!! Quote
Recommended Posts