martasekret Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Sprawa dość świeża, bo z 1. stycznia: Pewna starsza Pani znalazła w centrum Gdańska starusieńkiego, schorowanego jamnika. Przygarnęła go, ale nie radzi sobie z sytuacją, ponieważ ma w domu psa husky, który go kompletnie nie akceptuje (Pani ma także drugiego psa, ślepego i głuchego kundelka ze schroniska, a 70tkę na karku...). Pani pracuje i odseparowuje psy na codzień od siebie, ale agresywny husky skacze na drzwi i istnieje ryzyko, że może jamniczkowi zrobić krzywdę. Pani mieszka na drugim piętrze starej kamienicy, pies nie jest w stanie zejść i wejść po schodach, Pani musi go znosić, a miała niedawno operację kręgosłupa i bardzo jej ciężko.... Postanowiłam pomóc tej Pani. Pojadę z nią do weterynarza (Pani nie jest zmotoryzowana), rozkleję w okolicy plakaty i dam ogłoszenie w internecie. Wierzę, że pies należy do jakiejś starszej osoby, która go szuka....Jeśli nie - pies potrzebuje pilnie DT! Pani nie może trzymać go u siebie.... Może ktoś z Was miałby kawałek kąta u siebie w domu...? Przypuszczam, że dni tego jamniczka są policzone, niech on nie odchodzi w schronisku..... Do kogo mogę się zwrocić o pomoc? Jakieś fundacje? Kto na dogo zajmuje się jamnikami...? Quote
Sarunia-Niunia Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Martuś! Zaraz damy znać Isadorze. Przede wszystkim wklej zdjęcie Jamnisia i napisz o Nim (albo ja wkleję, jak mogę Twój post stąd) na ogólny jamników! To wklejam, ok? Widzę, że już byłaś na ogólnym jamniczym... Daj zdjęcia, wkleimy Go na SOS dla jamników... Quote
Sarunia-Niunia Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Nic to, bo dalej nic nie wiadomo, a i zdjęć nie ma.... Quote
Isadora7 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 [B]Myślę, ze trzeba ten temat zamknąć a przenieśc sie na już od 1 stycznia aktywny temat ddotyczacy tego psiaka [/B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/220293-Gda%C5%84sk-Jamniczek-stary-jak-%C5%9Bwiat-znaleziony-w-sylwestra.-Trafi-do-schroniska!-Pomocy!?p=18313708#post18313708[/url] Quote
martasekret Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 ok, napiszę do moda prośbę o zamknięcie wątku (szukałam wątku tego jamnisia, ale nie znalazłam, więc pozwoliłam sobie założyć nowy...) Quote
Recommended Posts