Madzior. Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Dziewczęta a z doświadczenia które portale są najbardziej oblegane? Gdzieś naprawdę warto ogłaszać? Bardzo dużo widzę na alegratka, tam swojego ogłoszenia już nie mogłam znaleźć ..:/ Myślałam o wyróżnieniach, ale to dość drogo wychodzi jak tyle psiaków się ogłasza... Czasem się zastanawiam czy w ogóle ten nasz ślepek trafi na swojego pana, a on naprawdę pojętny jest .. Czy jest coś co możecie z doświadczenia poradzić w szukaniu domów psiakom potrzebującym ? Jakie teksty ogłoszeń najbardziej przemawiają do serca? czy są jakieś błędy których warto unikać? Może jest jakiś wątek temu poświęcony ?:) bo was zapytam na śmierć :) Quote
Pinesk@ Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 myślę, ze allegro, tablica.pl, moze morusek? albo jakieś regionalne.. nie orientuje sie bardziej. Tekst do ogłoszeń hmm krótki ale konkretny i łapiący za serce :) Długich sie nikomu nie chce czytać. I bardzo ważne- zdjecia, jakieś fajne. Błedy.. lepiej napisać prawdę w ogłoszeniu niż zatajać a później wszystko odkręcać. Jeżeli jest jakaś choroba to piszemy, jakieś problemy behawioralne, czy inne. To tak pierwsze co mi przychodzi na mysl, jak sobie cos przypomne to sie odezwę ;) Quote
Madzior. Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Podnoszę Homera, może ktoś go samym sercem wypatrzy.. Quote
Sabina02 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='Pinesk@']myślę, ze allegro, tablica.pl, moze morusek? albo jakieś regionalne.. nie orientuje sie bardziej. Tekst do ogłoszeń hmm krótki ale konkretny i łapiący za serce :) Długich sie nikomu nie chce czytać. I bardzo ważne- zdjecia, jakieś fajne. Błedy.. lepiej napisać prawdę w ogłoszeniu niż zatajać a później wszystko odkręcać. Jeżeli jest jakaś choroba to piszemy, jakieś problemy behawioralne, czy inne. To tak pierwsze co mi przychodzi na mysl, jak sobie cos przypomne to sie odezwę ;)[/QUOTE] Pinesko, Allegro juz nie pozwala oglaszac psow do adopcji. :shake: Po kolei zamykaja mi aukcje, piszac, ze psy do adopcji trzeba wystawiac w Tablica.pl. Dzial "psy" w Allegro bedzie zarezerwowany dla psow do sprzedazy (z rodowodem). Ja przerzucilam wszystkie moje aukcje z Allegro do Tablica.pl. W Tablica.pl i tak jest wiecej wejsc, wiec nawet lepiej. :) Homerkowi tez zrobilam ogloszenie w Tablica.pl: :lol: [URL]http://tablica.pl/oferta/-slepy-homer-popada-w-depresje-pilnie-potrzebny-dobry-dom-IDE1W5.html[/URL] Quote
Madzior. Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 (edited) Kurcze ciotki Homer potrzebuje pomocy.. Ma coś z żołądkiem, musi jechać do weta na usg - to pewnie da się zrobić, ale teraz ( pomijając żołądkowe dolegliwości) nawet nie garnie się już do ludzi podchodzących pod jego kojec... Jest coraz bardziej apatyczny, jeszcze z pół roku temu był z niego ślepy ale taki mężny psiak, a teraz .. zamienia się w dogorywającego psa bez chęci do życia, starzeje się w oczach .. Trzeba go jak najszybciej wyciągnąć ze schronu choć na dom tymczasowy, ale któż ślepka zechce??? Jak mu takiego choć tymczasu szukać ?? Jestem dobita, bo żadne wydarzenia i wątki nie dają realnego rezultatu, ogłaszam tez Goldena który strasznie się w schronie marnuje .. i nic.. Nie mam dużego doświadczenia, w wątkach i ogłaszaniu, podglądam to co robią inni i ..cisza.. Dziękuje wam że jesteście i za te ogłoszenia na tablicy, też staram się na co rusz to nowych portalach rejestrować i go ogłaszać.. Nie mogę mu wykupić wyróżnionych ogłoszeń bo po prostu, nie stać mnie na to. Ciągle szukam pracy i chciałabym tyle pomóc zrobić, ale za co się chwytać..Do tego pani Wanda w sobotę zemdlała, jakieś fatum ostatnio. :( Edited January 15, 2012 by Madzior. Quote
marekm88 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='paulinken']CatAngel robi ogłoszenia na 130 portalach, chyba za 15 zł. Trzeba do niej napisać PW.[/QUOTE] Magdo jeśli się skontaktujesz z CatAngel i rzeczywiście oglasza na tylu portalach za 15 zł to mogę za to zapłacić. Pisz na PW jeśli się czegoś dowiesz... Quote
Madzior. Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 A to ty Marku :) Dzięki za ofertę, może się uda w końcu znaleźć mu dom.. Quote
Sabina02 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 (edited) Tak, CatAngel robi pakiety 130 ogloszen za 15 zl. Magdalena, moze wyslij do niej PM i zamow taki pakiet. CatAngel bedzie potrzebowala tekst i fotki do ogloszen oraz miejsce pobytu psa. Wszystko to jest w ogloszeniu w Tablica.pl, ktore zrobilam. Mozesz jej poprostu w PM wkleic link do tego ogloszenia. :) Poza tym watek trzeba "rozruszac", bo malo kto tu wchodzi. Ja pospamuje troche na innych watkach i postaram sie tu zaciagnac wiecej osob. No i banerek by sie chlopakowi przydal - sporobuje go zalatwic. Aha! Ogloszenie w Tablica.pl wyroznilam na 30 dni, wiec chopaka wiele wiecej osob zobaczy. Moze akurat ktos sie zakocha w tej cudnej mordce. :loveu: Edited January 15, 2012 by Sabina02 Quote
natalia.aleksandrov Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 jak Homer reaguje na koty? czy mógłby mieszkac na DT w kojcu? czy jest agresywny, lękliwy, stwarza jakieś większe problemy wychowawcze? Quote
Madzior. Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 [quote name='Sabina02']Tak, CatAngel robi pakiety 130 ogloszen za 15 zl. Magdalena, moze wyslij do niej PM i zamow taki pakiet. CatAngel bedzie potrzebowala tekst i fotki do ogloszen oraz miejsce pobytu psa. Wszystko to jest w ogloszeniu w Tablica.pl, ktore zrobilam. Mozesz jej poprostu w PM wkleic link do tego ogloszenia. :) Poza tym watek trzeba "rozruszac", bo malo kto tu wchodzi. Ja pospamuje troche na innych watkach i postaram sie tu zaciagnac wiecej osob. No i banerek by sie chlopakowi przydal - sporobuje go zalatwic. Aha! Ogloszenie w Tablica.pl wyroznilam na 30 dni, wiec chopaka wiele wiecej osob zobaczy. Moze akurat ktos sie zakocha w tej cudnej mordce. :loveu:[/QUOTE] Dzięki, dzięki za pomoc :) Już jestem w kontakcie z CatAngel, więc niebawem ogłoszenia być powinny! Co do banerków, wie ktoś jak się robi ? Tzn jak to zrobić aby były aktywne ?( po kliknięciu przechodzi się na odpowiednią stronę) . Homerek ma się już znacznie lepiej, wygląda na to że dolegliwość była przejściowa. No ale oczywiście jak wet przyjedzie to na pewno jeszcze się upewnimy że jest okej. Dzięki dzięki dzięki :) Quote
Madzior. Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 [quote name='natalia.']jak Homer reaguje na koty? czy mógłby mieszkac na DT w kojcu? czy jest agresywny, lękliwy, stwarza jakieś większe problemy wychowawcze?[/QUOTE] Homer nie akceptuje innych psów i kotów..., a agresywny w stosunku do człowieka nie jest. Nie wykazuję też lękliwości, spokojnie daje się wyczesywać itp więc problemów z nim nie ma. No poza tym , że czasem ma opory ( zapiera się ) przed wyjściem ze schroniska i powrotem. Generalny to kochany psiak, którego człowiek cieszy. Szukamy Homerowi domu stałego tak aby ktoś już pokochał go na całe życie :) Quote
natalia.aleksandrov Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Wzięlibyśmy... Ale koty mamy :/ A do kojca pewnie się biedak nie nadaje. Quote
Sabina02 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='Magdalena Spychała']Dzięki, dzięki za pomoc :) Już jestem w kontakcie z CatAngel, więc niebawem ogłoszenia być powinny! Co do banerków, wie ktoś jak się robi ? Tzn jak to zrobić aby były aktywne ?( po kliknięciu przechodzi się na odpowiednią stronę) . Homerek ma się już znacznie lepiej, wygląda na to że dolegliwość była przejściowa. No ale oczywiście jak wet przyjedzie to na pewno jeszcze się upewnimy że jest okej. Dzięki dzięki dzięki :)[/QUOTE] Ja juz zamowilam banerek i czekam na niego, bedzie podlinkowany. :) Super, ze chlopak ma sie juz lepiej. :multi: Quote
natalia.aleksandrov Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 ajjj, no kusi mnie bardzo :( oby szybko znalazł nowy domek! niestety, nie możemy nim być... żałujemy bardzo ;( Quote
Madzior. Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 [quote name='ata']Albo nie szczeka....[/QUOTE] ...........???:) Quote
ata Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 [quote name='Magdalena Spychała']...........???:)[/QUOTE] Tak, byłam akurat u Wandy, kiedy facet przyszedł wymienic swoją sunie owczarka na innego psa bo ona nie szczeka, a żona często sama zostaje w domu i się boi..... Oczywiście Wanda go pogoniła , sunię zabrała i "poszczuła psami" ;) dodam, że facet kupił tą sunię na sielance 2 lata wcześniej. Quote
Madzior. Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 O ja p........e ! Ale facet miał tupet!!! Zabrakło mi słów, co za koszmary chodzą po tym świecie. Uważam, że każdy człowiek powinien mieć testy czy w ogóle powinien posiadać jakiekolwiek zwierze! Quote
juli88 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Piąty raz mnie przygnało do Homera więc zapisuje. Ostatnio z powodzeniem cieszy się nk. Więc może tam go wstawię? Serce pęka... Quote
Sabina02 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 (edited) Banerek dla Homerka: :) [URL="http://www.dogomania.pl/threads/220380-Ślepy-Homer-z-Przyborówka-już-w-depresji-potrzebuje-pomocy-i-DS-!"][IMG]http://img703.imageshack.us/img703/9937/homermp.jpg[/IMG][/URL] Magdalena, wklej go moze do pierwszego postu zeby lepiej byl widoczny do pobrania. :) Edited January 18, 2012 by Sabina02 Quote
Recommended Posts