Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='danek_22']Benio pojechał dziś do DT , tak jak obiecali zajęli się pieskiem , dziekuję i pozdrawiam FUNDACJĘ PASTERZE :)

To my dziękujemy ogromnie za to, że Twoja Rodzina pomogła temu biedakowi!

Gdybyście mieli mniej serca nie pozwolilibyście, by został u Was.
Kto wie jaki koniec go czekał ?

Posted

Śledziłam ten wątek z zainteresowaniem i taki diaboliczny pomysł wpadł mi do głowy :evil_lol: - może podrzucę Państwu troszkę moich ( tak chociaż z połowę ;), niedaleko, to ciemną nocą mogę donieść - z resztą Aza chyba i tak dość systematycznie odwiedza :roll:). Benio miał szczęście, bo piękny i rasowy, takie domki szybko znajdują. Moje kundle jakoś wzięcia nie mają, już nawet na dogo nie ogłaszam, bo wszystko takie "nieefektowne" .
Ale cieszę się bardzo, że lokalny wysyp podrzutków - a jest tego mnóstwo, może jakoś sprawiedliwie się rozłoży :lol:, dotąd 100% trafiało do mnie, a widzę, że nie będziecie Państwo obojętni na psie i kocie biedy.
Gratuluję szczęśliwego zakończenia i pozdrawiam.
A gdyby ktoś z odwiedzających wątek miał pomysł na wilkowatego kundla z ADHD,terierkowatą sunię, labkopodobną szczeniorkę - na początek, to serdecznie zapraszam.

Posted

maria55 napisał(a):
:roll:) Moje kundle jakoś wzięcia nie mają, już nawet na dogo nie ogłaszam, bo wszystko takie "nieefektowne" .
.

na dogo raczej nie ogłasza sie psów - bo to forum miłośników, i każdy pośrednio lub bezpośednio ma pod soba kilka pociech potrzebujących. Ogłoszonka to najlepiej w pakiecikach kupować.

Posted

Mario55 - Fundacja Pasterze nie zajmuje się tylko "rasowymi", pięknymi psiakami.

Zajrzyj na forum Fundacji, do działu Psy do adopcji oraz W Nowych Domach.

Nie mam pojęcia czemu służył Twój post.

Pozdrawiam ;)

Posted

Berniko, nie odbieraj tego negatywnie, podziwiam działalność fundacji i wszystko co robicie - ogromny szacunek! Wtrąciłam się tylko dlatego, że mieszkam w pobliżu i autentycznie ucieszyłam się, że Danek_22 i jego Rodzina mają takie podejście do zwierząt. Mieszkamy w miejscu, gdzie często wyrzucane są zwierzaki i tak się składa, że dotychczas prawie wszystko trafiało na moje podwórko. Może się teraz rozdzieli na dwa podwórka :) Mi się dotychczas nigdy nie udało tak szybko znaleźć domu dla nowych przybytków.
Kaszanko - jakos agresywnie podchodzisz do niektórych. Ogłoszonka kupuję i w pakiecikach i bez :) Jeżeli chodzi o opiekę - bezposrednią lub pośrednią, to w tej chwili mam sześć psów- z czego tylko jeden jest " z wyboru" - reszta, to podrzutki, starawe i młode, którym zapewniam opiekę, bo nie znalazłam na nie chętnych.
Oczywiście oprócz opieki , również jedzenie- to wszystko raczej większe psy, szczepienia, sterylki , kastracje, budy, kojec itp.
Może nie jestem "miłosnikem", w rozumieniu niektórych z forum, ale robię co mogę, nie prosząc o pomoc, chociaż czasem by się przydała.
Przepraszam Danka-22 za wtrącenie się w wątek, ale kibicowałam Beniowi i stąd moja obecność. Aha, znowu jakiś większy, ciemny kudłacz biega od dwóch dni w okolicy, ciekawe do kogo trafi :)

Posted

Wysłałyśmy z Camarą całą masę kundelków, mieszańców i tzw. psów nieadopcyjnych do porządnych domów.
Zanim jeszcze powstała Fundacja Pasterze.
Ale, żeby to zobaczyć należy cofnąć się do naszych postów z 2008r. i prześledzić je do roku 2010. Kto zada sobie tyle trudu ?
Cieszę się z przyjaciół i wolontariuszy, których zdobyłyśmy w tym czasie.

Możemy wiele, ale nie jesteśmy wszechmogące. :shake: