gawronka Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Brawa za szybką "akcję". :multi: Danek , uratowałeś psiaka :loveu: Quote
Vicky62 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Ja też sie bardzo cieszę, że Benek ( jak go nazwałeś) trafił juz do DT....dzieki fundacji Pasterze :multi: Quote
ElzaMilicz Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='danek_22']Benio pojechał dziś do DT , tak jak obiecali zajęli się pieskiem , dziekuję i pozdrawiam FUNDACJĘ PASTERZE :) To my dziękujemy ogromnie za to, że Twoja Rodzina pomogła temu biedakowi! Gdybyście mieli mniej serca nie pozwolilibyście, by został u Was. Kto wie jaki koniec go czekał ? Quote
maria55 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Śledziłam ten wątek z zainteresowaniem i taki diaboliczny pomysł wpadł mi do głowy :evil_lol: - może podrzucę Państwu troszkę moich ( tak chociaż z połowę ;), niedaleko, to ciemną nocą mogę donieść - z resztą Aza chyba i tak dość systematycznie odwiedza :roll:). Benio miał szczęście, bo piękny i rasowy, takie domki szybko znajdują. Moje kundle jakoś wzięcia nie mają, już nawet na dogo nie ogłaszam, bo wszystko takie "nieefektowne" . Ale cieszę się bardzo, że lokalny wysyp podrzutków - a jest tego mnóstwo, może jakoś sprawiedliwie się rozłoży :lol:, dotąd 100% trafiało do mnie, a widzę, że nie będziecie Państwo obojętni na psie i kocie biedy. Gratuluję szczęśliwego zakończenia i pozdrawiam. A gdyby ktoś z odwiedzających wątek miał pomysł na wilkowatego kundla z ADHD,terierkowatą sunię, labkopodobną szczeniorkę - na początek, to serdecznie zapraszam. Quote
kaszanka Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 maria55 napisał(a)::roll:) Moje kundle jakoś wzięcia nie mają, już nawet na dogo nie ogłaszam, bo wszystko takie "nieefektowne" . . na dogo raczej nie ogłasza sie psów - bo to forum miłośników, i każdy pośrednio lub bezpośednio ma pod soba kilka pociech potrzebujących. Ogłoszonka to najlepiej w pakiecikach kupować. Quote
bernika Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Mario55 - Fundacja Pasterze nie zajmuje się tylko "rasowymi", pięknymi psiakami. Zajrzyj na forum Fundacji, do działu Psy do adopcji oraz W Nowych Domach. Nie mam pojęcia czemu służył Twój post. Pozdrawiam ;) Quote
maria55 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Berniko, nie odbieraj tego negatywnie, podziwiam działalność fundacji i wszystko co robicie - ogromny szacunek! Wtrąciłam się tylko dlatego, że mieszkam w pobliżu i autentycznie ucieszyłam się, że Danek_22 i jego Rodzina mają takie podejście do zwierząt. Mieszkamy w miejscu, gdzie często wyrzucane są zwierzaki i tak się składa, że dotychczas prawie wszystko trafiało na moje podwórko. Może się teraz rozdzieli na dwa podwórka :) Mi się dotychczas nigdy nie udało tak szybko znaleźć domu dla nowych przybytków. Kaszanko - jakos agresywnie podchodzisz do niektórych. Ogłoszonka kupuję i w pakiecikach i bez :) Jeżeli chodzi o opiekę - bezposrednią lub pośrednią, to w tej chwili mam sześć psów- z czego tylko jeden jest " z wyboru" - reszta, to podrzutki, starawe i młode, którym zapewniam opiekę, bo nie znalazłam na nie chętnych. Oczywiście oprócz opieki , również jedzenie- to wszystko raczej większe psy, szczepienia, sterylki , kastracje, budy, kojec itp. Może nie jestem "miłosnikem", w rozumieniu niektórych z forum, ale robię co mogę, nie prosząc o pomoc, chociaż czasem by się przydała. Przepraszam Danka-22 za wtrącenie się w wątek, ale kibicowałam Beniowi i stąd moja obecność. Aha, znowu jakiś większy, ciemny kudłacz biega od dwóch dni w okolicy, ciekawe do kogo trafi :) Quote
ElzaMilicz Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Wysłałyśmy z Camarą całą masę kundelków, mieszańców i tzw. psów nieadopcyjnych do porządnych domów. Zanim jeszcze powstała Fundacja Pasterze. Ale, żeby to zobaczyć należy cofnąć się do naszych postów z 2008r. i prześledzić je do roku 2010. Kto zada sobie tyle trudu ? Cieszę się z przyjaciół i wolontariuszy, których zdobyłyśmy w tym czasie. Możemy wiele, ale nie jesteśmy wszechmogące. :shake: Quote
ElzaMilicz Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Aaaa... i zapomniałabym. Dziś pod naszą opiekę wraz z młodym z tego wątku trafiło 8 (słownie osiem) berneńczyków. Poupycham je sobie na strychu. :evil_lol: Quote
danek_22 Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 http://www.pasterzeforum.pl/index.php?PHPSESSID=91b6dce950083fd2e452f1a26b1182ac&topic=787.0 Teraz Frodo :) się nazywam :) Quote
Recommended Posts