Jump to content
Dogomania

Foks i zwierzyna - czyli Jupi, Milka i Łatek :)

Recommended Posts

Posted

Mój robi tak do domowników...na mnie wie że to nie działa. :razz:
Do mnie przychodzi macha ogonem, patrzy się, wchodzi na kolana i czeka aż go łaskawie pogłaskam, co też mu się częśto nie udaje...zalęzy od mojego humoru. :lol: :diabloti:

Będziecie chcieli w przyszłości trenować agility ? :)

Posted

[quote name='dog193']A tak w ogóle, to trzymajcie za mnie jutro kciuki, mam ustny niemiecki i tak się boję, że zaraz tu padnę trupem :roll:
Tak jak przed pisemnymi nie bałam się w ogóle, tak jak już pisałam teraz zaczynają się dla mnie schody, przed ustnymi mam taki okropny lęk, nawet jak mieliśmy próbny niemiecki ustny, to normalnie mnie paraliżowało i języka w gębie zapominałam...[/QUOTE]

Powodzenia :) pamietam jak ja zdawałam maturę ( 10 lat temu jeszcze starą ) i na pierwszym ustnym ( polski) tak się bałam, że razem ze mną trzęsł się stół komisji i jedyne co pamiętam to słone paluszki trzęsące się razem na tym stole. masakra. A na kolejnym było o niebo lepiej. A na ostatnim - biologia - zupełny lajt. Także będzie dobrze, trzeba tylko się przełamać. Potem na studiach się zahartujesz i nie będzie to na Tobie robiło żadnego wrażenia :)

Posted

[quote name='Unbelievable']on z tym długim ryjkiem wygląda jeszcze bardziej żałośnie niż Gram :evil_lol:[/QUOTE]
właśnie miałam pisać, że to przez ten mrówkojadzi ryj wygląda tak żałośnie. :evil_lol:

co do ustnej matury to ja zaczynam się bać ang, który mam we wtorek. dzisiaj tak samo jak robiłam sobie taką próbną to zapominałam języka w gębie i co 5 słowo to było "gówno, to nie tak" :evil_lol:

Posted

U mnie jest tak, że pies bez mojego pozwolenia nie może wejść do pokoju (króliki). I najczęściej otwiera drzwi nosem (o ile są uchylone, a nie zamknięte), staje w progu i PATRZY. Patrzy, patrzy, patrzy... Jak ja mam już dość tego patrzenia, to go wyganiam ;) Nie wiem czemu dla niego automatycznym przyzwoleniem na wejście jest, jak któryś z domowników wchodzi do pokoju - on wtedy skrada się tuz za nim, ale szybko mu wybijam ten pomysł z głowy ;) Co oczywiście spotyka się z dezaprobatą rodziny, bo 'ten pies taki biedny' :evil_lol:

Powiem ci tak, niczego nie wykluczam, bo tylko krowa nie zmienia poglądów, ale raczej nie ;) Nie kręci mnie to, prędzej frisbee :)

Posted

Pędzelopka, dzięki :) Zobaczymy, jak to będzie, najbardziej boję się, że będę mieć po prostu zaćmienie i nie będę się potrafiła wysłowić... No i modlę się o jakiś prosty zestaw...

Posted

Proszę pana, da pan radę :evil_lol:

No, jak patrzę na te zdjęcia to stwierdzam, że Jupi jest mistrzem żalosnych min :diabloti:

Posted

ZDAŁAM!!! :multi:
Stresowałam się tak, że naprawdę myślałam przed wejściem, że zemdleję, no potworny stres :p
Mam 17/30 co daje niecałe 60% i naprawdę ten wynik mnie cieszy, bo myślałam, że będzie dużo dużo gorzej ;)

Posted

Super ;) Gratulacje. Maturę zdawałam w zeszłym roku i pamiętam jak było ;)
Wątek podczytuję i oczywiście zazdroszczę psa xD Powodzenia w dalszej pracy ;)

Posted

[quote name='dog193']ZDAŁAM!!! :multi:
Stresowałam się tak, że naprawdę myślałam przed wejściem, że zemdleję, no potworny stres :p
Mam 17/30 co daje niecałe 60% i naprawdę ten wynik mnie cieszy, bo myślałam, że będzie dużo dużo gorzej ;)[/QUOTE]
gratuluję! ja mam takiego stresa przed angielskim jutro, że masakra normalnie

Posted

[quote name='dog193']ZDAŁAM!!! :multi:
Mam 17/30 co daje niecałe 60% i naprawdę ten wynik mnie cieszy, bo myślałam, że będzie dużo dużo gorzej ;)[/QUOTE]

:ylsuper: biorąc pod uwagę fakt, że to niemiecki to wynik zawrotny :lol:

Posted

Dzięki :D Polka współczuję, mnie tak ulżyło, że mam to już za sobą...
Teraz jeszcze niemiecki pisemny i polski ustny - NIE MAM JESZCZE PREZENTACJI KUTWA!

Posted

[quote name='dog193']Dzięki :D Polka współczuję, mnie tak ulżyło, że mam to już za sobą...
Teraz jeszcze niemiecki pisemny i polski ustny - NIE MAM JESZCZE PREZENTACJI KUTWA![/QUOTE]
a powiedz mi czy ten stres opadł jak weszłaś na sale? bo ja mam nadzieje, że gdy wejdę na sale i mi np ta rozmowa pójdzie dobrze to ze już się nie bede tak stresować

[quote name='evel']Luz, ja prezentację kończyłam o 4 rano w dzień matury :evil_lol:[/QUOTE]
hahah, jesteś moim mistrzem. :evil_lol:

Posted

Powiem ci, że mnie nie opadł... Ale niektórym przechodzi ;)
Mnie zabrakło języka w gębie, myliły mi się podstawowe słówka, niektórych zapominałam. Akurat facet, który mnie pytał mnie znał i próbował podpowiadać, ale taka byłam zestresowana, że nic nie umiałam zrozumieć z jego ruchu warg :D I tym samym zamiast powiedzieć, że ZAROBIŁAM 20 Euro, powiedziałam, że ZAPŁACIŁAM :evil_lol: A mówiłam o swoim pierwszym zarobku, więc... :diabloti:

Posted

[quote name='dog193']Powiem ci, że mnie nie opadł... Ale niektórym przechodzi ;)
Mnie zabrakło języka w gębie, myliły mi się podstawowe słówka, niektórych zapominałam. Akurat facet, który mnie pytał mnie znał i próbował podpowiadać, ale taka byłam zestresowana, że nic nie umiałam zrozumieć z jego ruchu warg :D I tym samym zamiast powiedzieć, że ZAROBIŁAM 20 Euro, powiedziałam, że ZAPŁACIŁAM :evil_lol: A mówiłam o swoim pierwszym zarobku, więc... :diabloti:[/QUOTE]
ja wczoraj z siostrą ustny sobie ćwiczyłam to mi dosłownie język jakby ucieli i nic nie mogłam na początku wydusić, ale myślę, że to ze względu na to, że ją znam i nie chciałam się bardzo przed nią zbłaźnić (wszak to nauczycielka angielskiego. :evil_lol: ), a przed komisją nie będzie mi tak zależało czy wyjdę na idiotkę czy nie. :evil_lol:

Posted

U mnie angielski był małą porażką, mimo że ja się płynnie nim posługuję w mowie i w piśmie :diabloti:
zapomniałam jak się wymawia jedne słowo i zaczęłam się sama z siebie śmiać bo coś dziwnego z moich ust wyszło w końcu, niestety pan egzaminator nie miał dużego poczucia humoru i mi odjął punkciki w ilości niestety dosyć sporej :diabloti:
także, noł stres, wszystkim się zdarza ;)

Posted

Szczerze mówiąc, ja to po prostu chciałam zdać ;) Wiedziałam, że się będę stresować przed ustnym, a że tam gdzie chcę iść ustny się nie liczy, to chciałam tylko zdać ;)
A że mogło być lepiej... cóż, zawsze może być ;)

Posted

[quote name='pędzelopka']Ty się po prostu nie poddałaś germanizacji. o![/QUOTE]

I tego się trzymajmy :D

Od teraz mam wakacje, zdałam dzisiaj ostatni egzamin ustny (j. polski) na 85% ;) Stres był straszliwy, ale udało się i teraz nareszcie wolne. Muszę się wziąć za mojego psa, bo ostatnio nie miałam dla niego czasu i jest trochę poszkodowany, do tego się rozpanoszył, trzeba w końcu zrobić z tym porządek ;)

Posted

Widzimy się dzisiaj z Boczkiem i Anulą :) To pewnie będą jakieś foty :D
Mieliśmy wczoraj się widzieć, ale cały dzień straszliwie bolała mnie głowa, żadne proszki nie działały. Byłam u lekarza, nie było mnie w domu ok 2 godziny i Jupik był cicho :) Co mnie niesamowicie cieszy.

Dzisiaj po dwóch tygodniach przerwy wyciągnęłam dysk i był szał ciał :evil_lol: Jupi się odmóżdżył i bałam się o swoje życie, bo w tym szale kilka razy nie trafił swoją paszczą w dysk, kłapał tym dziobem na prawo i lewo :D Cóż, to wcale nie pomaga w nauce łapania w powietrzu floaterów, z czym w dalszym ciągu jesteśmy na bakier ;)

Podkleiłam małemu ucho, bo ciągle mu stało i już mnie to zaczynało wkurzać :evil_lol: Ale napiszę jeszcze do hodowcy, co on o tym sądzi, bo jeszcze małemu zepsuję tym moim prymitywnym klejeniem zagięcie ucha ;)

Jego rodzice ładnie noszą uszy, tu mamusia:

I ojciec:

Posted

Bruma rodzice mają wielkie ciężkie szalone uszy i nie ukłądają im się w żadną stronę, a Bruma ma półstojące :diabloti: to jakie rodzice mają uszy niewiele daje ;) ale klej, póki chrząstka nie stwardnieje

Posted

Będę kleić, bo już mnie to wkurza, zresztą zaraz będą foty ze spaceru to zobaczycie :evil_lol: Niestety Jupi ściągnął sobie plaster w tramwaju, więc ucho poleciało do góry :D