Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

"Wyżełek został złapany w Gorzowie, na ul. Kasprzaka, czyli już na granicy miasta.... może komuś się zgubił? Bardzo fajnym przyjazny dla ludzi i dla psów. Starszy, zęby ma ściachane."

Z informacji wynika, że ten pies był już w schronisku, został adoptowany, po czym znaleziono go na ulicy [FONT=Wingdings]:-([/FONT]

Z tego co mi wiadomo, psiak jest chudziutki, ale chyba w niezłym stanie.
W schronie otrzymał imię GROVER :)
Dziś, 20 grudnia został wykastrowany w schronisku.

EDIT:
Niestety stan Grovera się pogorszył - stwierdzono u niego chorobę trzustki :-(
Jest slaby, bardzo chudy, ma wyłysienia na chudym ciałku, sierść też pozostawia wiele do życzenia - pies marznie, nie chce wychodzić na spacer w te mrozy :(

Aktualnie dostaje leki, będzie potrzebował odpowiedniej karmy i przede wszystkim DT lub DS - zima dla niego w takim stanie jest okrutna...

Oto nasz bohater wątku (więcej pod poniższym linkiem, fotki w postach 465- 466, strona 19):
[FONT=&amp]http://www.dogomania.pl/threads/195916-Gorzowskie-psiaki-szukają-swojego-ludzia-na-święta-)/page19

]

]

]

]

]
[/FONT]

Edited by sundayrose
EDIT
  • Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W sumie nic więcej o nim nie wiem, tyle, że bardzo fajny do ludzi, chętnie się przytula, sam podchodzi i nawiązuje kontakt. A w rozliczeniu wpisz może już te 240zł za kastracje i chipa, i że to z aniołkowego bazarku.

Posted

Kajusza napisał(a):
W sumie nic więcej o nim nie wiem, tyle, że bardzo fajny do ludzi, chętnie się przytula, sam podchodzi i nawiązuje kontakt. A w rozliczeniu wpisz może już te 240zł za kastracje i chipa, i że to z aniołkowego bazarku.

Zrobione :)

Posted

sundayrose napisał(a):
Dzięki Iwona :)
A wiesz może, czy ktoś z wolontariuszy z nim wychodzi na spacery?

Niestety z wolontariuszy z nim nikt nie wychodzi, chociaż nie wiem czy czasem nie jeden z 'nowszych' i starszy zarazem Rafał nie był z nim, bo jak zauwazyłam on głównie wychodzi z tymi z kwarantanny, aczkolwiek nie rozmawiałam z nim.
Ja praktycznie z tymi z kwarantanny nie wychodzę a tym bardziej z rasowcami :)

Posted

Coś cichutko tu :( Może poogłaszamy chłopaka, jak już ciachnięty?

Czy któraś z Was mogłaby wyjść z nim na trochę i sprawdzić jak się zachowuje na spacerze, czy chodzi na smyczy, jaki ma mniej więcej temperament? I jak na inne psy reaguje? I czy np. nie broni jedzenia... cokolwiek...?
Bo nie bardzo wiem co napisać w ogłoszeniu...

Mnie w schronie nie będzie przez dłuższy czas, proszę zatem o pomoc... :)

Posted

Kajusza napisał(a):
Ja po nowym roku podjadę to posprawdzam - do ludzi super, bardzo skupiony i się raczej pilnuje, na smyczy jak przeciętny schroniskowy pies ;-)

Ok, fajnie :) TO daj znać, a ja zrobię albo zamówię mu ogłoszonka
Już pomyślałam, że jak został znaleziony to może to typ uciekiniera... ale jak mówisz, że się pilnuje raczej...

Posted

Kajusza napisał(a):
Natalia - uzupełnij rozliczenie jak możesz, tj. ile kasy było z bazarku, a ile zostało długu. No i jakieś foto rachunku przydałoby się ;-)

Ok, tylko rachuneczek to Ty masz :) Ja mam Terierka... Chyba, że nie zaczaiłam ;-)
Dług jest, będzie albo teriera, albo wyżła :-( Policzę i wpiszę.

Posted

Kajusza napisał(a):
tak??? jakiś faktycznie ja mam .. myslałam, że Hermesa ale może to być któregoś szorściaka ... w domu sprawdzę :-)

Spoks, dzięki, ja uzupełnię jutro rozliczenie Jaggera, no i Wyżełka też. Dziś już nie dam rady cykać fot...

Posted

ok :-) Ale mi się tak przypomniało, bo w końcu uporządkowałam Hermesowy bazarek .... cały czas łudziłam się, że wpłata za smycz dojdzie :-( .... i chciałabym wiedziec ile mamy na minusie .... mam nadzieje, że szybko spłacimy dług :-) I może z jakiejs nadwyżki zbierze się na karme dla tego chorego husky'ego?

Posted

Kajusza napisał(a):
ok :-) Ale mi się tak przypomniało, bo w końcu uporządkowałam Hermesowy bazarek .... cały czas łudziłam się, że wpłata za smycz dojdzie :-( .... i chciałabym wiedziec ile mamy na minusie .... mam nadzieje, że szybko spłacimy dług :-) I może z jakiejs nadwyżki zbierze się na karme dla tego chorego husky'ego?

Mamy 58 zł długu - wpisałam je na Jaggera, żeby się nie rozdrabniać i nie dzielić po połowie między Wyżełka i Terierka...
Jak zrobimy kolejny bazarek, to spłacimy to i jasne, możemy zakupić choremu karmę :) Oby tylko mu ja podawali :)

Posted

teraz patrzę, że pomyliłam psy na bazarku :-( Natalia, to zróbmy dług u wyżełka, co??? żebym w ogłoszniach nie musiała zmieniać .... przepraszam najmocniej za zamieszanie :-(

[quote name='Kajusza']Bazarek DLA PSA: OBROŻE, SMYCZE, ZABAWKI

na rzecz gorzowskich psów - szczególnie Hermesa (amstaffa) i Grovera (wyżła) .... serdecznie zapraszam :-)

• 3 weeks later...