Agnes Posted September 1, 2004 Posted September 1, 2004 czy ktos slyszal o tej karmie? firmy afiinity? ostatnio sie pojawila w sklepach i zastanawialam sie co to jest... Quote
Vera Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 To włoska karma w świetnej cenie , też z dobrą jakością. Osobiście uważam że jest lepsza o wiele od PURINY. Mój pies jadł 15 kg z wołowiną i 2 x 20kg z kurczakiem, sąsiada pies zjadł 2 x 20 kg z jagnięciną ( L&R ). Troszkę już jej zjadły i świetnie się czują i napewno bedą ją jadły , POLECAM. Quote
Agnes Posted September 10, 2004 Author Posted September 10, 2004 troszke mnie zrazil fakt, ze jet ona w supermarketach (a tam sa karmy najgorsze). To, ze jest wloska niekoniecznie oznacza ze jest dobra...tak chcialam zapytac czy ktos ja podaje, ja i tak daje Acane:) Bylam po prostu ciekawa - dziekuje:) Quote
Vera Posted September 14, 2004 Posted September 14, 2004 A w jakim markecie widziałaś tą karmę ? Ona nie jest na rynek marketowy bo jest owiele lepsza niż słynne marketówki . Tak karma jest przeznaczona wyłącznie dla hurtowni o sklepów zoologicznych. Quote
Agnes Posted September 14, 2004 Author Posted September 14, 2004 geant? leclerc? w ktoryms z nich, albo w obu Quote
Vera Posted September 15, 2004 Posted September 15, 2004 Proponuje abyś to dokładnie sprzwdziła i dopiero wtedy pisała takie informacje . Albo, lub , albo........ to nie jest informacja ! Bo albo ten sklep lub inny , a może to ta karma albo inna ....... Quote
Agnes Posted September 15, 2004 Author Posted September 15, 2004 astra dziekuje bardzo vera moze troszke spokojniej? po co te nerwy? az tak bardzo ci zalezalo zeby wiedziec gdzie jest ta karma? podalam tylko dwa sklepy, mozna samemu sprawdzic - mnie to nie intersuje, wiec nie staralam sie ajkos zapamietac sklepu Quote
Boidae Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Cześć! Co sądzicie o tej karmie? Chodzi mi dokładniej o tą z jagnięciną(tą dla alergików) Jakie możecie przyokazji polecić witaminy dla owczarka niemieckiego 6 letniego? Pzdr. Kacper Quote
ktrebor Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 W sumie za tą kasę można nabyć obecnie w Polsce, karmy z o wiele bardziej interesującym składzie niż Brekkies. Np. wersja z jagnięciną (zakładam, że chodzi o Advance Brekkies): [quote name='Brekkies'] [B] Lamb (15%), rice (15%), maize, dehydrated poultry proteins,maize gluten meal, maize flour,[/B] animal fat (preserved with vitamin E), hydrolysed animal proteins,beet pulp, brewers yeast, fish oil, potassium chloride, plasma proteins, tetrasodium pyrophosphate, , citrics extract rich in bioflavonoids. Vitamin A, 20000 IU/kg; Vitamin D3, 1500 IU/kg; Vitamin E (a-tocopherol),450 mg/kg; Vitamin C, 350 mg/kg; Copper (copper sulphate pentahydrate), 8.8 mg/kg; Taurine 1200 mg/Kg; zinc 170 mg/Kg, biotin 3 mg/Kg.[/quote] A więc w podstawowym składzie widzimy min. 15% jagnięciny (nie mączki z jagnięciny), ryż, kukurydzę, odwodnione białko drobiowe, gluten kukurydziany, mączkę kukurydzianą i tłuszcz zwierzęcy. Jeśli to ma być karma dla psów z uczuleniami to jej nie polecam. Przede wszystkim są tam dwa produkty o nieustalonym pochodzeniu gatunkowym: białko drobiowe i tłuszcz zwierzęcy. Ponieważ producent nie podaje nazwy gatunkowej najprawdopodobniej z partii na partię nie jest w stanie podać dokładnego składu mieszanki. Dodatkowo za dużo w tej karmie części zbożowej pies to nie krowa czy tez koń. Quote
ktrebor Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 W tej cenie (czyli ok. 6,5zł za 1kg) lepszym rozwiązaniem wydają się być karmy czeskie takie jak BRIT czy też Fitmin. Quote
shami Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 A jaka jest cena za 15kg worek? Bo ja się niestety nie orientuję... :oops: Znając cenę będzie łatwiej cos doradzić. Quote
Boidae Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Moge zaplacic za 15kg ok.150 co polecicie w tej cenie? Quote
shami Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Cale mnostwo swietnych karm: Acana, Bosch, Belcando, Nutra Nuggets, PROformance. Mogę je polecić z czystym sumieniem :cool3: Duuuuużo wyższa półka niż marketowe karmy. O każdej z nich jest temat. Poczytaj. Wersje Adult (podstawowa karma dla doroslych psow o normalnych aktywnosci) kosztują ok 120zl, wersje z jagnięciną czy dla szczeniąt trochę wiecej, wlasnie ok 150zl. Z powyższych karm ja najbardziej zadowolona bylam z Acany więc też i nią najbardziej polecam :) Z tym że z tymi karmami "dla alergikow" z jagnięciną to u większosci producentow jest z leksza ściema. Bo jak sie wczyta w sklad to okazuje sie ze i tak w skladzie jest drob, bialko kurze i tłuszcz z kurczaka ;-). Więc w przypadku prawdziwego alergika taka karma nie za duzo da. Ale u większosc psow wystąpi poprawa, bo taka karma jest bardziej lekkostrawna. Quote
lilia1983 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Strona Brekkies excel: [URL]http://www.brekkiesexcel.com/brekkies/es/index.asp[/URL] i producenta, firmy affinity: [URL]http://www.affinity-petcare.es/es/index.htm[/URL] Niestety nie są po polsku...ale można co nieco pooglądać:) Quote
Akirka86 Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Odświeżam temat. Wyprowadzam chwilowo sąsiadom psa. Kastrat, około 15kg, kundelek, chyba 8 lat. Niby, zdrowy, niby żwawy, ale czegoś mu brakuje. Skóra trochę sucha, włos przetłuszczony, trochę wyłazi, za piłeczką pobiegnie ale też bez jakiejś specjalnej radochy. W piątek kupowałam mu karmę. Brekkies, mi ta nazwa nic nie mówi, ale w internecie znalazłam skład: Zboża ( min. 4 ryżu % i zawierają pszenicy i kukurydzy ), mięso i produkty uboczne mięsa (min. 14 % kurczaka) , oleje i tłuszcze pochodzenia roślinnego , roślinne ekstrakty białkowe , składniki mineralne. Zawiera przeciwutleniacze i barwniki. Jak dla mnie skład, hmm, pozostawia wiele do życzenia. Może warto zaproponować sąsiadom coś innego, tylko co? Karma kosztowała 10zł/kg, granulki porównywalne do 2groszy (ziarenka różnego kształtu, ale średnii mniej więcej tej wielkości). Quote
ZłoiNiedobro Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Może Brit? Kosztuje może 2 zł więcej za kg(care), a skład ma już dużo lepszy. Zwykły jest nawet tańszy przy dużym opakowaniu. Quote
Recommended Posts