Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam dane jakiegoś pana z Otwocka, mam dzisiaj do niego dzwonić

co do rodziny - przestraszyli się, dzisiaj mi kolega mówił że żałuje że nie dali jej dłużej szansy i że mają wyrzuty sumienia, no ale to ich pierwszy pies a dziewczynka czasami zostawała sama i nie poradziłaby sobie

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzwoniłam do tego pana z Otwocka i porozmawiałam chwilę, mówi że jest świadomy, że wie, że umie stawiać granice, że od zawsze wychowywał się z psami i że da rade.
co myślicie o tym? pan mieszka sam, dzieci nie będzie, pracuje tak, że sunia nie będzie długo zostawać sama.
szukamy kogoś do wiyzty?
jeszcze jakby Irek z F 2+ 4 trafił tam do dt i ocenił nam co i jak to by było dobrze

Posted

[quote name='xmartix']
co do rodziny - przestraszyli się, dzisiaj mi kolega mówił że żałuje że nie dali jej dłużej szansy i że mają wyrzuty sumienia, no ale to ich pierwszy pies a dziewczynka czasami zostawała sama i nie poradziłaby sobie[/QUOTE]
nie powinni mieć wyrzutów, dziecko i jego bezpieczeństwo jet najważniejsze! znajdź im innego psiaka, łagodnego :)

Posted

Do dzieci - Olik, potem ten taki z dłuższym włoskiem na boksie 29 - też malutki, no i fajniutki jest tez Figiel boks 34 - choć nie wiem jak do dzieci, bo nie miałam akurat okazji (z Olikiem i Piko łaziłam poza schron, to i dzieci zaliczyłam)

Posted

Szczerze mówiąc wolałabym żeby sunia znalazła dom na miejscu, bo i wozić nie trzeba by było i w razie potrzeby pomoc też by była.
A wizyta w Otwocku musiałaby wypaść super hiper dobrze.

Zrobiłam suni ogłoszenia na wszelki wypadek:

Allegro:
[URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=2003132111[/URL]

Gumtree Wrocław:
[URL]http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-4-miesieczna-sunia-cocker-spaniel-czeka-na-odpowiedzialny-domek-W0QQAdIdZ339248005[/URL]

Tablica:
[URL]http://tablica.pl/oferta/4-miesieczna-sunia-cocker-spaniel-czeka-na-odpowiedzialny-domek-IDzFyd.html[/URL]

Posted

o jednak allegro tez zrobiłaś, miałam już dwa telefony ws suni, ale wszystkie z dziećmi, pierwszy pan zupełnie jakiś dziwny (dzwonił też potem do Kory po 10 letniego ślepego psa..), a potem pani z Niemiec z 3 letnią dziewczynką..

napiszę do Koosiek ws wizyty :) tamtych ciotek nie znam

pewna Martyna proponuje transport do Otwocka jakby co pkp 22/23 grudnia

Posted

Pilna sprawa!
Miot 9 szczeniaków spanieli trafił dzisiaj do schronu, gdzie panuje parwo. Trzeba szczeniaki pilnie zabrać. Dziewczyna, która do mnie dzwoniła w tej sprawie może je dowieźć gdzie będzie trzeba.
Do szczeniaków zostanie dowieziona również surowica na parwo.
Jakbyście miały jakiś pomysł to proszę dzwońcie do mnie: 667 42 88 61.

Posted

[quote name='xmartix']hmm to pomyślę nad jednym dt (niedoświadczonym jednak)[/QUOTE]
To szczeniaki, więc nie trzeba mieć mega doświadczenia. Jedynie sprzątać po nich trzeba będzie, bo mają dopiero około 2 miesięcy. Jakby co to dzwoń, bo sprawa pilna.

Posted

co do Tequilli, szał ciał z telefonami... przecież Święta się zbliżają
nie znalazłam na razie nikogo do sprawdzenia domu z Otwocka
natomiast mam już dane tego domku z Wrocławia który rekomenduje dt spanielki, mieszkanie, 2+3 (10, 12, 19 lat), dzieci wychowywane z psami, pani twierdzi że się zna i że dadzą sobie radę dzieci, wystarczy dać wskazówki i pilnować ich przestrzegania, poprosiłam Korenię o sprawdzenie tego domku jutro, jeszcze mi nie odpisała
pzoa tym jutro spanielkę będzie oglądać jedna rodzina też z Wrocławia bez innych dzieci, za dużo niestety o nich nie wiem

Posted

[quote name='olalolaa']Propozycja wydaje si ok ale wizyta to koniecznie. Ostatnio szukałam ludzi z Otwocka - jest Victoria i Agmarek[/QUOTE]
Marta a pisałaś może do Agmarek? Ja ją kojarzę, jest od dawna na dogo i działa w adopcjach.

[quote name='olalolaa']Tylko Koosiek podobno nie zmotoryzowana.[/QUOTE]
A Koosiek nie odpisała?

[quote name='xmartix']co do Tequilli, szał ciał z telefonami... przecież Święta się zbliżają
nie znalazłam na razie nikogo do sprawdzenia domu z Otwocka
natomiast mam już dane tego domku z Wrocławia który rekomenduje dt spanielki, mieszkanie, 2+3 (10, 12, 19 lat), dzieci wychowywane z psami, pani twierdzi że się zna i że dadzą sobie radę dzieci, wystarczy dać wskazówki i pilnować ich przestrzegania, poprosiłam Korenię o sprawdzenie tego domku jutro, jeszcze mi nie odpisała
pzoa tym jutro spanielkę będzie oglądać jedna rodzina też z Wrocławia bez innych dzieci, za dużo niestety o nich nie wiem[/QUOTE]
Dobrze by było przetrwać święta, ale raczej nie ma co liczyć, że sunia będzie mogłaby być tak długo w DT.

Marta prześlij mi proszę imię, nazwisko, adres, nr telefonu, maila (co tam masz) tego pana z Otwocka, sprawdzę, czy to ten sam, który pisał do mnie w lutym w sprawie 2-miesięcznego spanielka.

Posted

[quote name='xmartix']to szukamy kogoś do wizyty na Nowym Dworze, Poker może znalazłabyć czas? Ty jesteś dobra w wizytach[/QUOTE]

nie ma nikogo bliżej? dla Poker to przecież druga strona miasta

Posted

dom z Otwocka odpada, bo facet oddał kiedyś szczeniaka bo zaczynam własnie pracę i w ogóle za ciężko mu było.. dobrze że dziewczyny są czujne... prawie od razu wiedziały że to ten sam

jutro będzie sprawdzany dom rekomendowany przez dt

i z tej masy telefonów mamy jeszcze jedną opcję ale na razie nie sprawdzoną

Posted

Wizyty nie będzie :) - Zadzwoniłam, pani była obruszona, że ja się chcę umówić, a ona czekała dzisiaj na wizytę no i zrezygnowała. Trudno, żebym była u niej dzisiaj, jak prośbę o wizytę dostałam o 19.l15, zadzwoniłam po kwadransie i okazało się , że powinnam była być pół godziny wcześniej. Takie roszczeniowe i dziecinne to było.