esperanza Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Bardzo, bardzo mocno popieram to co robicie. Taki sterylobus to moje marzenie... Quote
Justyna Klimek Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 W najbliższą niedzielę wyruszamy do Lutówka (gmina Barlinek). Zaczynamy, jak zwykle około 9.00, jak zwykle w okolicach świetlicy. Quote
Justyna Klimek Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 W Lutówku zoperowano 13 pacjentów: 5 suczek, 3 psy, 2 kotki i 3 kocury. Kolejny termin to 21 października - MOSTKOWO. Zapisy pod nr telefonu 604 44 90 30. Quote
Agata69 Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Dobrze ze jestes justynko. Uwazam, ze powinno sie zglosic Justyne do akcji "Zwykly bohater". Co wy na to? Quote
rita60 Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Agata69 napisał(a):Dobrze ze jestes justynko. Uwazam, ze powinno sie zglosic Justyne do akcji "Zwykly bohater". Co wy na to? Myslę,że jak najbardziej...... Quote
pikola Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Agata69 napisał(a):Dobrze ze jestes justynko. Uwazam, ze powinno sie zglosic Justyne do akcji "Zwykly bohater". Co wy na to? Jestem za!I powinna wygrac! Justynko czy doszla puszka?Wszystko ok bylo? Quote
Justyna Klimek Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 Ale się wygłupiacie! Puszka dotarła - było w niej prawie 100zł. Wypisałam już dawno nawet kartkę pocztową z podziękowaniami do sklepu, ale chyba zapomniałam wrzucić do skrzynki... w najbliższym tygodniu wyślę :) Quote
pikola Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Eh,to malutko..:oops:Liczylam na wiecej.. Quote
Justyna Klimek Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 No co Ty! Malutka skarbonka i tak była pełna!!! pikola napisał(a):Eh,to malutko..:oops:Liczylam na wiecej.. Quote
Justyna Klimek Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 MOSTKOWO 21 PAŹDZIERNIKA 2012 - zoperowano ponad 30 pacjentów!!! http:// http:// http:// http:// http:// Quote
pikola Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Jaka ta bida na ostatnim zdjeciu wystraszona.. Quote
Justyna Klimek Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 No. To jest młodziutka sunia o imieniu Pańcia. Była bardzo zestresowana - najpierw wzięłam ją, najprawdopodobniej pierwszy raz w jej życiu, w samochód w (dużym, co prawda) transporterze i wiozłam ok. 3 km po brukowanej drodze (wibracje i hałas), potem jeszcze obcy ludzie brali ją na ręce. Ale była także bardzo ufna i przemiła :) Czuje się dobrze i nigdy nie będzie rodzić! Quote
pikola Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 To najwazniejsze!!!Kawal dobrej roboty odwalacie!:multi: Quote
MOPSiK Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 (edited) Kilka zdjęć z akcji [FONT=Calibri]Nasz Doktor jest ich członkiem[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]Takim zestawem się poruszamy[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]Sterylobus przed budynkiem – prawda, że wielki?[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]Badanie przed znieczuleniem[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]czipowanie[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]Intubacja do zabiegu[/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] Edited October 31, 2012 by MOPSiK Quote
blackgerl Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 śmiechowo wyglądają psinki jak tak na plckach leżą;) ale wspaniały pomysł z tą dmuchaną poduszką! gratuluje sukcesów :) Quote
Justyna Klimek Posted November 11, 2012 Author Posted November 11, 2012 Podczas wyjazdów MOPSiKa odkryliśmy dwie dość duże kolonie wolnych kotów - jedna w Mostkowie, druga w Lutówku. W obu przypadkach większość kotów była chora (koci katar). Podjęliśmy ich leczenie za pomocą antybiotyku podawanego 2 razy dziennie przez 5-7 dni w karmie. Koty mają się znacznie lepiej, jednak warunki, w jakich przebywają, zwłaszcza te z Mostkowa, spędzają nam sen z powiek... 3 mostkowskie koty mieszkają obecnie w domu koordynatorki MOPSiKa, ale pozostałe potrzebują opieki - domki styropianowe, regularne karmienie, odrobaczenie... Poszukujemy osoby z Mostkowa, która nam w tym dopomoże - materiał na domki mamy, poinstruujemy, jak je wykonać, karmę dostarczymy, w ewentualnym leczeniu także służymy pomocą. Jeśli znajdzie się jakaś dobra dusza z Mostkowa - prosimy o kontakt: 604 44 90 30 Quote
Justyna Klimek Posted November 11, 2012 Author Posted November 11, 2012 Najbliższy wyjazd MOPSiKa - 18 listopada Dziedzice, gmina Barlinek, woj. zachodniopomorskie. Zapisy w toku: tel. 604 44 90 30 Quote
Justyna Klimek Posted November 21, 2012 Author Posted November 21, 2012 Ostatni wyjazd MOPSiKa w ramach projektu "MOPSiK dla Barlinka - coś się rodzi dobrego w czlowieku bez względu na poglądy czy różnice wieku". MOCZYDŁO 25 LISTOPADA Zapisy pod nr tel. 604 44 90 30 Quote
Tekla64 Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 ha a ja caly czas draze temat i chyba zaczynaja chcec rozmawiac ze mna[ mowie tu o wladzach gminy, zaczynaja rozwazac i zaczynaja mnie sluchac , zaczyna docierac jakie korzysci z takiej akcji moga byc] , moze w koncu cos z tego wyjdzie serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki za wszelkie wasze akcje Quote
MOPSiK Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Jesteśmy na etapie podsumowań działam w ramach MOPSiK dla Barlinka czyli działań mopsikowych skupionych w jednej gminie. Więcej szczegółowych informacji podamy po weekendzie. Teraz zawaleni dokumentami możemy powiedzieć, że: od lipca do końca listopada 2012 udało nam się przeprowadzić 495 zabiegów sterylizacji i kastracji Łącznie w całym projekcie MOPSiK, od października 2011r. do dziś przeprowadziliśmy już 781 zabiegów Bardzo byśmy chcieli zorganizować jeszcze jedną akcję w tym roku. Przeszkodą jest jednak brak wystarczających funduszy Czeka na nas miejscowość Jeżyki niedaleko Gorzowa Wlkp. Stan konta to jednak niewiele ponad 800zł, a potrzeba ok 4 tys. Może ma ktoś jakąś choćby malutką nadwyżkę na koncie i pomoże zrobić PREZENT GWIAZDOKOWY dla psów i kotów z Jeżyk? 19 1240 3581 1111 0010 4170 3899 Fundacja Przyjaciele Czterech Łap Rokitno 2 74-304 Nowogródek Pomorski Quote
Ulka18 Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Podziw i gratulacje :Rose: Swietna, wspaniala robota i tak wiele wykonananych zabiegow! Ile to mniej bedzie bezdomnych zwierzat w przyszlosci. Quote
anii Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 hej, to wspaniale co robicie. Dawno nie zagladalam na dogo, teraz wpadlam, no bo czas rozliczen sie zbliza i...macie moj jeden procent. :) Quote
Recommended Posts