Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 483
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agata69 napisał(a):
Dobrze ze jestes justynko.

Uwazam, ze powinno sie zglosic Justyne do akcji "Zwykly bohater". Co wy na to?

Jestem za!I powinna wygrac!
Justynko czy doszla puszka?Wszystko ok bylo?

Posted

Ale się wygłupiacie!
Puszka dotarła - było w niej prawie 100zł. Wypisałam już dawno nawet kartkę pocztową z podziękowaniami do sklepu, ale chyba zapomniałam wrzucić do skrzynki... w najbliższym tygodniu wyślę :)

Posted

No. To jest młodziutka sunia o imieniu Pańcia. Była bardzo zestresowana - najpierw wzięłam ją, najprawdopodobniej pierwszy raz w jej życiu, w samochód w (dużym, co prawda) transporterze i wiozłam ok. 3 km po brukowanej drodze (wibracje i hałas), potem jeszcze obcy ludzie brali ją na ręce. Ale była także bardzo ufna i przemiła :) Czuje się dobrze i nigdy nie będzie rodzić!

Posted (edited)

Kilka zdjęć z akcji

[FONT=Calibri]Nasz Doktor jest ich członkiem[/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]

[FONT=Calibri]Takim zestawem się poruszamy[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]

[FONT=Calibri]Sterylobus przed budynkiem – prawda, że wielki?[/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]

[FONT=Calibri]Badanie przed znieczuleniem[/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]

[FONT=Calibri]czipowanie[/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]

[FONT=Calibri][/FONT]

[FONT=Calibri][/FONT]

[FONT=Calibri]Intubacja do zabiegu[/FONT]
[FONT=Calibri]

[/FONT]

[FONT=Calibri][/FONT]

Edited by MOPSiK
  • 2 weeks later...
Posted

Podczas wyjazdów MOPSiKa odkryliśmy dwie dość duże kolonie wolnych kotów - jedna w Mostkowie, druga w Lutówku. W obu przypadkach większość kotów była chora (koci katar). Podjęliśmy ich leczenie za pomocą antybiotyku podawanego 2 razy dziennie przez 5-7 dni w karmie. Koty mają się znacznie lepiej, jednak warunki, w jakich przebywają, zwłaszcza te z Mostkowa, spędzają nam sen z powiek... 3 mostkowskie koty mieszkają obecnie w domu koordynatorki MOPSiKa, ale pozostałe potrzebują opieki - domki styropianowe, regularne karmienie, odrobaczenie...
Poszukujemy osoby z Mostkowa, która nam w tym dopomoże - materiał na domki mamy, poinstruujemy, jak je wykonać, karmę dostarczymy, w ewentualnym leczeniu także służymy pomocą.
Jeśli znajdzie się jakaś dobra dusza z Mostkowa - prosimy o kontakt: 604 44 90 30

• 2 weeks later...
Posted

ha a ja caly czas draze temat i chyba zaczynaja chcec rozmawiac ze mna[ mowie tu o wladzach gminy, zaczynaja rozwazac i zaczynaja mnie sluchac , zaczyna docierac jakie korzysci z takiej akcji moga byc] , moze w koncu cos z tego wyjdzie
serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki za wszelkie wasze akcje

Posted

Jesteśmy na etapie podsumowań działam w ramach MOPSiK dla Barlinka czyli działań mopsikowych skupionych w jednej gminie. Więcej szczegółowych informacji podamy po weekendzie. Teraz zawaleni dokumentami możemy powiedzieć, że:

od lipca do końca listopada 2012 udało nam się przeprowadzić 495 zabiegów sterylizacji i kastracji

Łącznie w całym projekcie MOPSiK, od października 2011r. do dziś przeprowadziliśmy już 781 zabiegów

Bardzo byśmy chcieli zorganizować jeszcze jedną akcję w tym roku. Przeszkodą jest jednak brak wystarczających funduszy

Czeka na nas miejscowość Jeżyki niedaleko Gorzowa Wlkp.
Stan konta to jednak niewiele ponad 800zł, a potrzeba ok 4 tys.

Może ma ktoś jakąś choćby malutką nadwyżkę na koncie i pomoże zrobić PREZENT GWIAZDOKOWY dla psów i kotów z Jeżyk?

19 1240 3581 1111 0010 4170 3899
Fundacja Przyjaciele Czterech Łap
Rokitno 2
74-304 Nowogródek Pomorski

• 1 month later...
Posted

hej, to wspaniale co robicie. Dawno nie zagladalam na dogo, teraz wpadlam, no bo czas rozliczen sie zbliza i...macie moj jeden procent. :)