minumam Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 widzieliście statystyki z dzisiaj? generalnie są jakieś jaja z tymi statystykami w mojej rasie wczoraj było 2, a dziś jest jeden, mimo że 2 na pewno jadą Quote
Eurotrans Dogshow Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Nadal mamy wolne miejsca w busie i hotelu. Zapraszam do wspólnej podróży. Quote
z zamkowego grodu Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 17.09 oddają katalog do druku, więc chyba wtedy ostatecznie podadzą statystyki :( Quote
Lofty Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Jadę na Bucarest Winner i na piątek na EDS - mam jedno wolne miejsce w aucie jeśli ktoś jest chętny na wspólną pordróż zapraszam !!! Quote
Agasia Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 My tez mamy wolne miejsce z Warszawy, jedziemy na piatek i sobote :) Quote
Asiaczek Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 Według statystyk podanych na FB, z Polski zostało zgłoszonych 218 psów:) Pzdr. Quote
Agasia Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 (edited) No, calkiem sporo Polaczkow :) szkoda tylko ze tak sedziow pozmieniali... nie przystoi jak na wystawe takiej rangi ;) Edited September 17, 2012 by Agasia Quote
Asiaczek Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 W baskach nie sprawdzałam ponownie, więc nie wiem, czy nam tez zmieniono sędziów... Okaże się na miejscu:) pzdr. Quote
krzysio Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Nie wiem jak u Was Asiaczku ale u nas sędzia inny...nie wiem czy dobrze czy żle ale mam podobne zdanie jak Agasia-nie na wystawie tej rangi... Quote
Flaire Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [quote name='krzysio']Nie wiem jak u Was Asiaczku ale u nas sędzia inny...nie wiem czy dobrze czy żle ale mam podobne zdanie jak Agasia-nie na wystawie tej rangi...[/QUOTE]Oni nie mieli wyboru - zgłosiło im się O POŁOWĘ mniej psów niż się spodziewali!!! Jednakże w takiej sytuacji, moim zdaniem, powinni dać ludziom możliwość wycofania zgłoszenia - powiedzmy tydzień po ogłoszeniu zmiany. Wiadamo, że organizator zawsze ma prawo, itp., wiadomo, że wypadki się zdarzają i sędzia może w ostatniej chwili zachorować, ale tutaj jest inna sytuacja, zmiana sędziów jest spowodowana kiepskim planowaniem, czyli jest winą organizatora... U nas akurat sędzia na Euro się nie zmianił, chociaż in Interze - tak. Quote
z zamkowego grodu Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Nam sędziego zmienili 3 razy, na miejscu pewnie okaże się, że jest jeszcze inny:( Ręce opadają Quote
Agasia Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Dokladnie, powinni dac ogloszenie wczesniej ze musza zmienic obsade i dac mozliwosc wycofania zgloszen. Akurat ja jestem zadowolona z sedziego, ktorego teraz "dostalam", ale w mojej rasie sa sedziowie preferujacy rozne typy i gdybym trafila na "nie mojego" to jest to wyrzucenie sporych pieniedzy w bloto. Quote
Asiaczek Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [quote name='Flaire']Oni nie mieli wyboru - zgłosiło im się O POŁOWĘ mniej psów niż się spodziewali!!! Jednakże w takiej sytuacji, moim zdaniem, powinni dać ludziom możliwość wycofania zgłoszenia - powiedzmy tydzień po ogłoszeniu zmiany. Wiadamo, że organizator zawsze ma prawo, itp., wiadomo, że wypadki się zdarzają i sędzia może w ostatniej chwili zachorować, ale tutaj jest inna sytuacja, zmiana sędziów jest spowodowana kiepskim planowaniem, czyli jest winą organizatora... U nas akurat sędzia na Euro się nie zmianił, chociaż in Interze - tak.[/QUOTE] Ciekawe, że nigdy nie spotkałam się z taką możłiwością. Podejrzewam, że gdyby taki przepis wprowadzono i organizacje nadal robiłyby takie hopki ze zmianami sedziów, to wtedy rzeczywiście mieliby zdecydowanie mniej psów zgłaszanych. Nam-wystawcom nie dano - jak dotychczas - takiego wyboru... A może ktos się spotkał z takim zapisem gdzieś-kiedys? Może warto porozmawiac o takiej zmianie na naszych walnych zebraniach? pzdr. Quote
krzysio Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Wpis z FB: [B][URL="http://www.facebook.com/boyofdracula/posts/423573967701038"]Cristian Stefanescu[/URL][/B] THIS IS MY ANSWER TO THE LAST POST OF Mia Ejerstad ON HER WALL 50 MINUTES AGO: SO, MADAM, AND MR.BOCCHINO, I UNDERSTAND NOW WHO SEND EMAILS TODAY, SAYING OUR SHOWS WAS CANCELLED. YOUR VINDICATIVE BEHAVIOUR IS TOTALLY OUT OF THE COMMON SENSE. YOU ARE PATHETIC! SHOW TO THE PEOPLE ANY CONTRACT SIGNED BY ME! SHOW IT! INDEED WE SHORT THE LIST OF JUDGES BUT WE DIDN'T ADD OTHER NAMES NOT SCHEDULED BEFORE! MADAM AND MR BOCCHINO, IF YOU DON'T KNOW, I WILL INFORM YOU NOW: IT'S RECESSION, ECONOMICAL CRISE! HELLOOOO! WAKE UP TO REALITY! EVERYTHING WE DID WAS PUBLIC! WE DIDN'T HIDDEN THE TRUTH! YOU JUST WANTED MILKING EXHIBITORS ASKING FOR EVERYBODY TO PAY 25 EURO BECAUSE THEY ARE COMING WITH CRATES IN THE SHOWGROUND! I HAVE INFORMED THAT NOTHING WILL BE MANDATORY BUT OPTIONAL. AND YOU START A CAMPAIGN AGAINST ME, AGAINST PETRU MUNTEAN, AGAINST EURO DOG SHOW, AGAINST EVERYBODY...OF COURSE YOU DIDN'T DARE TO SIGN THIS TEXT AND OTHERS, YOU LET BOCCHINO TO SIGN THESE TRASHES AND AFTER THAT YOU POST THEM ON YOUR WALL. BECAUSE BOCCHINO IS NOBODY AND YOU HAVE MORE CONNEXIONS. I KNOW THIS GAME, MADAM! WHEN YOU SAW PEOPLE REGISTRATED AT SHOW YOU STARTED TO SEND EMAILS TO ASK THEM PAYING YOUR SERVICES, WITHOUT OUR CONSENT! YOU START TO SEND EMAILS SAYING THE SHOWS WILL BE CANCELLED. NOW, EVERYBODY WILL UNDERSTAND WHO ARE YOU MADAM AND FABRIZZIO BOCCHINO! SHAME ON YOU! Quote
Asiaczek Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Jesoooo, takiej sytuacji to ja jeszcze nie widziałam/nie słyszałam... pzdr. Quote
krzysio Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Tam od tygodni dzieją się dziwne rzeczy... Quote
krzysio Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [quote name='Agasia']Dokladnie, powinni dac ogloszenie wczesniej ze musza zmienic obsade i dac mozliwosc wycofania zgloszen. Akurat ja jestem zadowolona z sedziego, ktorego teraz "dostalam", ale w mojej rasie sa sedziowie preferujacy rozne typy i gdybym trafila na "nie mojego" to jest to wyrzucenie sporych pieniedzy w bloto.[/QUOTE] Dokładnie jest tak jak głosisz... Quote
Asiaczek Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [quote name='krzysio']Tam od tygodni dzieją się dziwne rzeczy...[/QUOTE] Ja cos niecos słysze, dzięki FB. Mam nadzieję, że nie odbije się to na jakości wystawy jako takiej. Że będzie tam jednak spokojnie... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 Statystyki w klasach:) [url]http://eurodogshow2012.com/en/statistics-4-sep-2012.html[/url] Pzdr. Quote
Cezus80 Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 (edited) mało nas mało nas......ale co tam u mnie to przynajmniej na jakąś lokatę będę miała szanse ;0 heeee...... oczy wiście zakłądam nr 1 :0 ale..... kto to wie ...... Edited September 21, 2012 by Cezus80 Quote
z zamkowego grodu Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Ponawiam swoją propozycję. Wyjeżdżam 3.10, może spotkamy się na granicy z Rumunią i zrobimy małą kolumnę, zawsze chociaż we dwa samochody raźniej niż w pojedynkę :) Quote
pawelg Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Jezeli zglaszaliscie swojego psa na EDS 2012, a jest on w wieku 15-18 msc, to sprawdzcie do jakiej klasy ich system was przypisal! Moj pies ma blisko 17 msc, zglaszalem go do klasy posredniej, a system z automatu go przydzielil do klasy juniorow. Wczoraj dostalem mozliwosc sprawdzenia tego, stad tez, w piatek napisalem do organizatorow e-maila w tej sprawie...ktorzy poinformowali mnie, ze ich system automatycznie mnie przydzielil do juniorow... mam nadzieje, ze juz w poniedzialek uda mi sie wszystko wyjasnic... Quote
Agasia Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Czy dostawaliscie jakies potwiedzenia listowe lub przez e-mail? Bo tak sie zastanawiam, ze nie ma nawet oficjalnego spisu wystawcow, wiec moze mi sie tylko wydawac ze "ja to ja" w statystykach ;) Quote
Asiaczek Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Ja nic nie mam, wierzę jednak, że dostaniemy listowne/mailowe potwierdzenie. lub moze chociaz oglosza spis wystawców... Do wystawy zostało jeszcze ciutke czasu:) Pzdr. Quote
Recommended Posts