Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:multi: :multi: :multi:witanko
dziś w domeczku już jestem :multi:ale wczoraj zgodnie z życzeniem twym dzionek spędziłam milutko :multi::loveu:[/B][/COLOR][/FONT]

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]:multi: :multi: :multi:witanko [/B][/COLOR][/FONT]
[B][FONT=Arial][COLOR=red]dziś w domeczku już jestem :multi:ale wczoraj zgodnie z życzeniem twym dzionek spędziłam milutko :multi::loveu:[/COLOR][/FONT][/B][/quote]

[B]jak w domeczku to dodatkowo bedzie milo i sympatycznie...[/B]
[B]ja mialam dzis ochote nie wstawac tak mi sie dobrze spalo...ale .....trza bylo wstac:loveu:[/B]

[B]i z troche pochmurnej wawy posylam pozdrowienia,[/B]
[B]Aga[/B]

Posted

[quote name='Jagoda*']U nas też szaro, buro i ponuro...[/quote]

[B]Jagódko,[/B]
[B]ale jak..pada, leje, wieje i jest fatalknie szaro i buro...[/B]
[B]czszka mi peka od wczoraj..znaczy sie mam gigantycznego globusa jak Emilka z nad Niemnem..i zadne proszki nie pomagaja...[/B]
[B]i ogolnie malo wyjsciowo...[/B]
[B]suka uprawia sex na misku .....:diabloti:[/B]
[B]mlody szaleje ..a ja siwieje[/B]:diabloti:

[B]ale mimo to cieplunio i slonecznie pozdrawiam....i zycze wewnetrznie slonecznego i pieknego dnia....:loveu::loveu:[/B]

• 4 months later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

:loveu:[quote name='Jagoda*']Jesteście!:lol:
Pozdrawiam...[/quote]

[B]jestesmy a jakoby nas nie było...:loveu:[/B]
[B]kruca bomba mało czasu na wszystko...ale witam serdecznie:loveu:[/B]

[B]duzo sie wydarzyło w ostatnim czasie,prywatnie i zawodowo i ogolnie w zyciu...[/B]
[B]Moja kroewna zdobyła dwa złota w Krakowie w czerwcu 2007 i na klubówce terrierów we wrzesniu w Warszawie.[/B]
[B]Dumna i blada jestem:loveu:[/B]

[B]Pozdrawiam serdecznie,[/B]
[B]Aga[/B]

Posted

[quote name='Izabela124.']Witanko
Ja tu pierwszy ras, zaciekawiła mnie ta rasa, pierszy raz o niej słyszę
Będę częstym gosciem, pozdrawiam i zapraszam do siebie[/quote]

[B]jesli masz jakies pytania to prosze , spróbuje jak najlepiej odpowiedziec , a jesli nie ja to poprosze o to moje "guru" kobietki , ktore maja najlepsza jak dla mnie i nie tylko dla mnie chodowle sofciaków w Polsce:loveu: i od ktorych i ja mam swoja krolewne... :loveu:[/B]

[B]dziekuje za zaproszenie.[/B]
[B]Aga[/B]

Posted

[quote name='BeaC'][COLOR=darkred][B]o matko kobieto jesteś a jakoby cie nie było:diabloti::diabloti::diabloti:[/B][/COLOR]
[/quote]

[B]jakos tak..bo sporo dookola sie dzieje i tak to jest...[/B]
[B]jestem ...ale zazwyczaj z ukrycia ogladam galeryjki....:loveu:[/B]

Posted

[B][quote name='Izabela124.']Jakie te psy mają charaktery? Jak się dogadują z innymi psami, zwierzętami i dziecmi? Są łatwe w pielęgnacji?[/quote][/B]

[B]Izun,[/B]
[B] sadze, ze jak w wielu przypadkach kwestia nauki, ale [/B]

[B]dogaduja sie z innym psami spokojnie...[/B]
[B]sunia moja chowa sie z dzieckiem..a dziecko z nia...Sabi przyszla do nas jak Maxio mial 6 i pol roczku wiec spokojnie...jest cudna..[/B]
[B]i teraz pielegnacja...[/B]

[B]NIE[/B]
[LEFT][B]nie są łatwe dlatego , że należy codziennie a w kazdym razie bardzo regularnie dbac o ich wlos - tak jak u yorkow.[/B]
[B]powiem szczerze ze do 2 roku zycia to codzienne czesanie jest nieodzowne, tak zeby sie koltuny nie robily, a robia sie prawnie z niczego..chociazby z "podmuchu wiatru"[/B]
[B]i nie zartuje, mowie bardzo powaznie.[/B]
[B]ponadto kapiele sa konieczne.[/B]

[B]to w duzym skrocie.[/B]
[B]pozdrawiam,[/B]
[B]aga[/B][/LEFT]

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

hmm...mam prośbę...opowiedziałabyś mi co nieco o charakterze pszenicznych terrierów?
te suche info. z Wikipedii nie na wiele się zdają, a chyba nikt nie zna lepiej rasy od właściciela takiego psa ;)

• 2 months later...
Posted

:cool3:[quote name='Patisa']hmm...mam prośbę...opowiedziałabyś mi co nieco o charakterze pszenicznych terrierów?
te suche info. z Wikipedii nie na wiele się zdają, a chyba nikt nie zna lepiej rasy od właściciela takiego psa ;)[/quote]

Moja droga ,

moją krolewne mam z hodowli- Płochocińskiej..czyli BenNevis:loveu:. Niunia jest cudna.
Jaki to psiak, bardzo przyjazny, przymilny ale majacy swoje zdanie, pamietaj prosze ze to terrier. Charakterny ale do szybkiego ułożenia, bardzo szybko sie uczy. i za smakołyki mozna wiele osiagnąc:loveu:. w moim przypadku chowa sie z dzieckiem. Maxia traktuje jak drugiego "psiaczka" w stadzie bo ganiaja sie razem, biegaja, Max sie chowa - mloda go szuka i jak zaczynaja wariowac w domu to wszystko jest w ruchu.
Ruchliwa na spacerach. nie ograniczona niczym energia...moze pare godzin biegac...ale wieczor masz wtedy z glowy - nabiera sił.
Ja swoja niunie dostalam kiedy juz duzo rzeczy umiała..nigdy w domu ( poza moze dwoma parami kapci górlaskich - bo to pachnie skóra)nic mi nie pogryzła, nie zniszczyła.
Jest to pies strozujący czyli jak kjakis zaginiony w akcji wraca nad ranem do domu z imprezki..to poł bloku wie...jest cicho a moj stroz daje znak ze cos sie kreci na parterze:cool3: mimo ze my mieszkamy na 3 pietrze.
Nie przepada za pijanymi człowiekami:eviltong:- jak mawia Aleks z Madagaskaru.
Oczywiscie na dworze ma swoich ulubieńców i mniej ulubionych towarzyszy zabaw.

karmiona jest barfem- czyli surowizna. i nie mam z tym zadnego problemu. Uwielnbia ponad to surowa marchewke- wrecz "pyskuje" zeby nie zapomienc ze ona tu jest i tez chce:cool3:...robi wtedy takiłabedzi wzrok wachlując przy tym rzęsyma:loveu::loveu:
A oczeta ma piekne takie ciemno czekoladowe.
jest wymagajacym psem jesli chodzi o dbałość o nia, czesanie , mycie...pieszczoty:loveu:

co wiecej chcesz wiedziec to pytaj ...odpowiem.

• 1 year later...