Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od hopania psu nic nie przyjdzie. Jetrel, trzeba było zamiast filozofować wysłać psa do schronu. Tam nie ma cudownych warunków, ale kamieniem nikt w niego nie rzuci i systematycznie jeść dostanie.

Posted

Obawiam się że psiak mógł wrócić do właściciela ....Skrzywdzony Bruno był kilka krotnie wywożony do lasu skąd zawsze wracał do swojej Panci:angryy: kopany, bity :angryy: zawsze znalazł drogę do domu.
Psiaki niestety zbyt szybko wybaczają!!!

Posted

Co pare godzin zaglądam do meliny właściciela. Ani widu, ani słychu go. Podobno teraz przebywa u jakiejś Kobiety( w Sosnowcu).
Psa też nigdzie nie widać. Pytam ludzi, kojarzą go, ale od kilku dni go nie widzieli. Szczerze mówiąc Wątpię że pies natknął się na właściciela. Skoro przebywa w innym mieście.

Jotka, mam oddać kolejnego psa do schronu żeby przepadł?
Już trzy psy tam oddałam, i trzy psy poszły jak kamień w wodę.

Posted

Straż miejska ma obowiązek wezwać rakarza o każdej porze dnia i nocy, a ten odwieźć psa do schronu. Jak się dzwoni do straży trzeba najpierw zapytać o nazwisko dyżurnego. Gdyby odmówił interwencji - trzeba złożyć pisemną skargę do UM wydz. komunalny. Nie wolno ułatwiać życia UM. A psu umieszczonemu w schronie można szukać domu. Jeśli powiedzą w schronie, że juz adoptowany, można zażądać od UM sprawdzenia. Kazdy przypadek odmowy dobrze byłoby zgłosić do naszej fundacji, zebyśmy w rozmowach z UM mieli argumenty. Jest oczywiste, że my do kazdego zwierzaka nie mozemy dojechać, ale argumenty zbierać możemy i uzyć ich w rozmowie w sprawie braku schroniska.

Posted

DO Castoramy jest kawałek, ale nie wykluczone że to on....szukam, szukam.
Jotka, zapraszam do szukania, zamiast mnie pouczać.
Podałam jasny powód, dlaczego Nie Chorzów.

Napiszę jeszcze raz, do Chorzowa oddałam trzy psy które przepadły jak kamień w wodę.

Posted

Jetrel napisał(a):
Wciąż chodzę i szukam, rozglądam się. Jutro rano wychodzę i dopóki nie znajdę, nie wracam.

Powodzenia! Mam nadzieję że psiak znajdzie się cały i zdrowy ....zaciskam kciuki za owocne poszukiwania.