Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
proszę o opinie w powyższym temacie - czy wasze RR mają tendencję do gonienia zwierzyny? Czy tropią? Czy oddalają się w lesie?
I czy ewentualnie łatwo można je odwołać?

I drugie dodatkowe pytanie - czy znacie RR które sprawdzają się przy koniach jako towarzysze konnych wycieczek?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Posted

Witaj Paulina

odpowiedź pierwsza: niektóre mają bardzo silny, niektóre prawie wcale - tych drugich jest jednak zdecydowanie mniej. Zależy od linii, z jakich pochodzą i warto o to pytać hodowców. Mi moje oba rodezjany zawsze udawało się w lesie przywołać, teraz mój Apacz ma instynkt znikomy, poprzedni Dakar mimo dość silnego instynktu był nauczony wracania od szczeniaka.

odpowiedz druga: znakomita większość się sprawdza - należy tylko od początku socjalizować psa z końmi + oczywiście nauka przywołania

• 3 weeks later...
Posted

[COLOR=magenta][B]pomóżcie mi szukać dla nich ratunku, bezdomne psy z Rawy Mazowieckiej, sunia mix rhodesian...[/B][/COLOR] [B][COLOR=deepskyblue]Rozsyłajcie gdzie się da[/COLOR][/B]:(
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/220381-*Rawa-Mazowiecka*-sunia-mix-rhodesian-%C5%9Bpi-na-klatce-schodowej-PILNIE-DT-i-sterylka?p=18311839#post18311839[/URL]