caryca26 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Zapraszam na bazarek na transport do nowego życia dla naszych psiaków : [URL="http://www.dogomania.pl/threads/220546-Mamy-wszystko-jak-nie-wst%C4%85pisz-b%C4%99dziesz-%C5%BCa%C5%82owa%C4%87%21Na-transport-do-lepszego-%C5%BCycia.24.01"]http://www.dogomania.pl/threads/220546-Mamy-wszystko-jak-nie-wst%C4%85pisz-b%C4%99dziesz-%C5%BCa%C5%82owa%C4%87!Na-transport-do-lepszego-%C5%BCycia.24.01[/URL] oraz na bazarek podopiecznego Hani z Sanoka , która dzielnie robi bazarki dla konińskich psiaków : [URL="http://www.dogomania.pl/threads/220417-Dla-wszystkich-Pan-wi%C4%99ksze-i-mniejsze-rozmiary-na-hotelik-dla-Nero%21-Do-17.01?p=18316719#post18316719"]http://www.dogomania.pl/threads/2204...9#post18316719[/URL] Quote
margoth137 Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 taka psinka musi dostać super domek:) 3mam kciuki:) Quote
martka1982 Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 to super agnes! czekamy z niecierpliwością, a tymczasem pozdrawiamy! [url]http://www.youtube.com/watch?v=VvTkraswme0&feature=youtu.be[/url] Quote
Iljova Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Wiedziałam że wstawiłaś już na wątku, jaki on jest kochany ... Quote
Secia Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 filmik na FB :-) Szarik pięknie porusza się i jaki wpatrzony w człowieka..... Quote
Iljova Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 [quote name='Secia']filmik na FB :-) Szarik pięknie porusza się i jaki wpatrzony w człowieka.....[/QUOTE] Niesamowity widok :) i właśnie biega za człowiekiem i chodzi za nim krok w krok :) Quote
Agnes_Jot Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 zapraszam na kolejny bazarek dla Szarika-fantastyczne fanty podarowała ciocia[COLOR=blue][B] lavinia[/B][/COLOR]!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [B][url]http://www.dogomania.pl/threads/219808-Rzeczy-NOWE-i-FANTASTYCZNE!!!!-na-Szarika-co-nie-ma-nic-do-23-stycznia-g.22[/url][/B] Quote
martka1982 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 dzięki anges, zaraz tam będę! ale chciałam Wam jeszcze napisać,że dziś Szarik był na spacerze tylko ze mną i zaakceptował bez najmniejszych problemów fakt,że dziś idzie za moją nogą a to oznacza,że on nie jest zafiksowany wyłącznie na jednego człowieka, co w sumie dobrze wróży wąsiki i pyszczola mu wymiziałam przy okazji:) ma w pomieszczeniu nową koleżankę - małą starszą sunię, powinno mu być raźniej Quote
MALWA Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Witam! Stan Szarika to masakra, i w ogóle warunki w jakich przszło mu wcześniej żyć. Weszłam tu na wątek z bazarku Agnes_Jot, na którym wczoraj zalicytowałam, choć tyle dla psiaka mogę zrobić. Czy Szarik po podleczeniu w schronisku ma szansę na DT płatny lub niepłatny? I co z nim dalej będzie, czy ma szansę szybko z tego schroniska wyjść? Quote
martka1982 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 w zasadzie to Szarik mógłby jechać do dt w każdej chwili, gdyż jedynym zabiegiem jest kroplenie uszu, reszta to tabletki, które musi mieć regularnie podawane o bezpłatnym dt to nawet nie marzę a jeśli chodzi o płatny, to wiadomo co jest przeszkodą..to co zawsze, czyli brak funduszy ma nikłe szanse na adopcje z przypadku, taką na miejscu, że ktoś przychodzi do schronu po psiaka i decyduje się na niego, Konin to małe miasto, ludzie sporadycznie adoptują psy starsze, a już duże i starsze, to by musiał być cud pozostaje nam pokładać nadzieje w pomoc na dogo, ogłoszeniach w necie, fb, nk itp. tylko w taki sposób może znaleźć dom Quote
egradska Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 A ja zaproszę na oneczkowy bazarek, m. in dla Szarika [url]http://www.dogomania.pl/threads/220873-Ubrania-i-inne-drobiazgi-dla-owczark%C3%B3w.-Do-20.1.2012-godz.-20.00[/url] Quote
Secia Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Martko trochę cię zacytowałm z postu powyżej na FB Quote
egradska Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Dziewczynki, kto jest skarbnikiem pieska Quote
martka1982 Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 dzięki za kolejny bazarek:) wychodzi na to,że ja nim jestem Secia, możesz mnie cytować, jak piszę głupoty, to po prostu wygładź co trzeba;) Quote
Lobaria Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Szariczej jest tak cudowny, że ma szansę znaleźć domek, kwestia ogłoszeń... Quote
martka1982 Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 dziś się tak rozpędził na spacerze, wpadł gdzieś w krzaki i sobie biegał,a że głuchy, to można było wołać;) Quote
Lobaria Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='martka1982']dziś się tak rozpędził na spacerze, wpadł gdzieś w krzaki i sobie biegał,a że głuchy, to można było wołać;)[/QUOTE] Poczuł swobodę... wreszcie Quote
phase Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='Lobaria']Poczuł swobodę... wreszcie[/QUOTE] Dokładnie... Quote
egradska Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='martka1982']pies ma na imię Szarik i jest w schronisku w Koninie od wczoraj jednak ma 11 lat a nie 10, jak podałam w pierwszym poście jak tylko będę wiedzieć co zostało wdrożone aby mu pomóc to dam znać, jemu bardzo by się przydał dt, w którym mógłby dojść do siebie jak o nim myślę,to po prostu chce mi się płakać...gdy go wyprowadziliśmy na trawę to nie wiedziałam co on robi, co oznaczają jego jęki, kolega lekko dotknął go w głowę a on tak dziwnie zajęczał, a potem jęczał prawie cały czas, aż w końcu się uspokoił, to był straszny dźwięk.....przerażający! naprawdę nie wiem czy to ból fizyczny czy coś innego....[/QUOTE] Teraz mam chwilę czasu i czytam wątek pieska od początku. Nie wiem, czy was to uspokoi, ale mój Maxior też tak czasami kwęczy, kiedy nie może opanować emocji: na przykład schodzimy po schodach w towarzystwie mojej przyjacióki, którą pies uwielbia, a która u nas rzadko bywa. Maxio wtedy niemal wychodzi z siebie, fruwałby gdyby mógł i kwęka jak zarzynany baran, aż sąsiedzi wychodzą na klatkę. I żadne uspokajanie nie skutkuje... Quote
martka1982 Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 on już nie wydaje tych dźwięków, choć początkowe spacery obfitowały w litanie, które wydawały się być wyrazem cierpienia (przynajmniej dla moich uszu) zrobił się z niego większy luzak, tylko domku brak! Quote
Agnes_Jot Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 z pierwszego bazarku z fantami [B]margaroth137[/B] uzbierało się 140 zł, z bazarku z fantami od cioci [B]lavinia[/B] już jest ponad 200 zł-jak tak dalej pójdzie to może na jakiś hotelik nam styknie na miesiąc? cokolwiek byleby go zabrać-z kojca do kojca. Quote
MALWA Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='Agnes_Jot']z pierwszego bazarku z fantami [B]margaroth137[/B] uzbierało się 140 zł, z bazarku z fantami od cioci [B]lavinia[/B] już jest ponad 200 zł-jak tak dalej pójdzie to może na jakiś hotelik nam styknie na miesiąc? cokolwiek byleby go zabrać-z kojca do kojca.[/QUOTE] A mogę prosić link tego pierwszego bazarku z fantami od margaroth137, jeśli oczywiście jeszcze trwa ... Quote
Agnes_Jot Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 się skończył dziś ale jak coś z nielicytowanych fantów się spodoba to może być jako KT-wystarczy kliknąć na pysiora Szarika w moim podpisie :) Quote
MALWA Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='Agnes_Jot']się skończył dziś ale jak coś z nielicytowanych fantów się spodoba to może być jako KT-wystarczy kliknąć na pysiora Szarika w moim podpisie :)[/QUOTE] Ok. Dziękuję, zaraz sprawdzę co jest na tym bazarku ! Quote
martka1982 Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 o rany! super! dzięki ciotki za hojność! widziałam Agnes,że próbowałaś dobić się do mnie na pw, pewnie chodziło o numer konta już podsyłam:) Quote
Recommended Posts