Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rafik to jeden z tych psów co to przybłąkały się nie w to miejsce co trzeba.
Z jednej strony starsza kobieta, która go dostrzegła i chce pomóc, a z drugiej okoliczni mieszkańcy, którzy niejednemu psu zrobili już krzywdę. Jednak pani nie może go wpuścić do siebie, bo ma dwa psy na podwórku - także uratowane. Karmi go i zrobiła mu prowizoryczna budę na zewnątrz.

Bardzo boimy się o Rafika!!!

Na razie musi tam zostać, bo nie ma miejsca w hotelu pod Warszawą. Ten piękny młody pies zmarnuje się w schronisku. Jestem pewna, że po niewielkich zabiegach pielęgnacyjnych będzie super piękny....
Rafik jest młodym psem, bardzo łagodnym. Porusza się z wielką gracją, na spacery chodzi bez smyczy.
Na jednym oku ma niewielkie bielmo, ale nie przeszkadza to mu w niczym.

Jeżeli znajdzie się dobry dom, jesteśmy gotowi jechać po Rafika i przywieżć go do Warszawy lub w okolice. Musi to być dom ostateczny albo tymczasowy, aby go móc przechować i zabrać z tego zagrażającego mu miejsca.

Czasu jest bardzo mało. Ciągle boimy się że Rafikowi stanie się coś złego....Pomóżcie....

Adopcją zajmuje się Iza O. i na jej prośbę umieszczam wątek.

Tel. 0506 125 248

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, spróbujcie może ogłosić Rafika na www.ale.gratka.pl
no i na allegro z jakimś dramatycznym tytułem, żeby jak najwięcej osób zobaczyło Rafika. Może spróbujcie wysłać na PW link do tego wątku z prośbą o pomoc dla psiaka do znanych wam dogomaniaków z Warszawy
i okolic. To nie zaszkodzi a może ktoś będzie mógł pomóc.

Posted

Tak prawdę mówiąc to kto opiekuje się tym wątkiem?
Kto to jest Iza O.?
Czy ona udziela się na dogo?
Wątek wrzucony na forum żyje włsśnym życiem czyli w zasadzie nie zyje, a jest podbijany. Może ten pies już ma dom, może jest w hotelu, a może już go nie ma???

Posted

ja założyłam wątek i ja się nim opiekuję

Iza nie wchodzi na dogomanię, bo ma dużo psów na głowie, a ja często jej pomagam.

rpzekazuję jej wszystkie wasze uwagi.
niestety, nie dysponuję samochodem i czasem, tylko ona.

W niedzielę jedzie do niego - zawiezie do hotelu.

Pies jest ciągle pod Grójcem, bo jest tam jeszcze pani, która go dogląda i na razie jest bezpieczny.

Zaczynają być jakieś telefony do Rafika, ale badamy na razie teren...

Posted

A to super. Pytam, bo moja kumpela z Psiego Anioła prawie codziennie bombarduje mnie pytaniami co z tym psem, że może do Łbisk, żeby coś robić, że zrobią mu krzywdę itd. W azylu niestety nie ma miejsca.
kumpela mówiła, że ten psiak od Małgosi Georgiew. Dlatego pytałam kto to ta Iza.

Posted

dostałam maila od Izy, że ta rodzina, która adoptowała Rafika juz go nie chce :shake: bo: "Rafika chca oddac " dla jego dobra", bo to jest pies , ktory potrzebuje czułosci i miłosci , a obecna włascicielka nie moze mu tego dac, poza tym ,meczy sie w mieszkaniu."

............. czyli trzeba zmienic tytuł wątku, bo Rafik znowu szuka domu,
oby znalazł taki na zawsze.

Posted

tak, też się właśnie o tym dowiedziałam (nie komentuję, bo musiałabym coś brzydkiego napisać) :shake:

Rafik na razie może zostać na Ursynowie - do 3 lutego. ptoem ci ludzie wyjeżdżają z W-wy na ferie, a Rafik?

może ktoś da mu dom tymczasowy???