Jump to content
Dogomania

Bastek - Kudłaty aniołek . odszedł za T.M ...Kocham y Cię ,,nadal....

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Grażynko kochana ja się żegnam na tydzień ale jak wrócę wierzę że większość zwierzyńca :loveu: będzie już grzała doopki w swoich domkach :) i tego im i sobie życzę ;)[/QUOTE]

Martiko wypoczywaj i bądz szczesliwa
ja tylko mam nadzieje ze Rasti jako pierwszy nas opuscil
a po nim reszta chlopakow i dziewczynka
ale wracaj szybko
bo zostaniemy sami i samotni......
SZCZESLIWEGO WYPOCZYNKU:)

Posted

ja też jutro wyjeżdżam w nasze górki na 10 dni na wczasy z psem :) ale będę podłoczona do internetu;) tak raz na dzień zajrzę do Was.

Posted

[quote name='docha']ja też jutro wyjeżdżam w nasze górki na 10 dni na wczasy z psem :) ale będę podłoczona do internetu;) tak raz na dzień zajrzę do Was.[/QUOTE]
Milego ,spokojnego i cieplego wypoczynku
i wracaj do nas:)

Posted

Przepraszam, nie zawsze mogę napisać, ale cały czas jestem z Bastulskim i doczytuję i nadrabiam zaległości. Zaglądam na maila i niestety :( tylko odnawianie ogłoszeń.... a poza tym cisza.... Zastanawiam się mocno jak i gdzie jeszcze pokazać Bastka.
U Was Dziadzio ma jak w niebie i STOKROTNE DZIĘKI :)Wszystkim nam tutaj obecnym marzy się najwspanialszy dom dla Bastka..... tylko jak go szukać. Buziaki.

Posted (edited)

[quote name='dorota k.']Przepraszam, nie zawsze mogę napisać, ale cały czas jestem z Bastulskim i doczytuję i nadrabiam zaległości. Zaglądam na maila i niestety :( tylko odnawianie ogłoszeń.... a poza tym cisza.... Zastanawiam się mocno jak i gdzie jeszcze pokazać Bastka.
U Was Dziadzio ma jak w niebie i STOKROTNE DZIĘKI :)Wszystkim nam tutaj obecnym marzy się najwspanialszy dom dla Bastka..... tylko jak go szukać. Buziaki.[/QUOTE]

Dorotko
Bastus jest zdrowy,szczesliwy i nabiera wigoru przy mlodzikach
mimo ze nie dogoni ich
ani nie szaleje z nimi
bawi sie,oglada swiat
ale potrafi jak konik poskakac
poprosic o smaczka i patrzec pieknie w oczy.
Jest troche zdziwiony kiedy zabiaramy jego szybciutko
do domku podczas ulewy
kiedy suszymy ręcznikami aby nie zachorowal
i ja mysle ze On rozumie ze jest kochany.
Jak patrze jak probuje wejsc na snopek slomy w stodole
bo chlopcy zjezdzaja [doslownie] na tyłkach w dol
to mysle ze on wcale nie ma tylu lat
bo zachowuje sie jak szczeniaczek.
Jak biegnie za michelle do bramy aby porozmawiac z sąsiadem
lub zobaczyc krowy i wiesz,On jeden nie szczeka .
Patrzy swoimi
wielkimi oczami na swiat i mam nadzieje ze jest zadowolony.
[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi10997/73177a6d0014438c50064278/sdc18639[/IMG]
Bastus tez
tam sie wgramoli
jak troche slomy zabierzemy

Edited by giselle4
Posted

Graziu, wiem jak dobrze u Was ma Chłopak. I ja też bym mu aż tylu co wet określił nie dała. Zwłaszcza jak patrzę na niego i swojego osobistego Dziadzia.
A ja dzisiaj miałam telefon w sprawie Bastka od pana z Ciechanowa (Mazowieckie) . Pan mówił , że "ma już kilka kudłaczy" a Bastek miałby być na podwórku. Powiedziałam, że Bastek ma już swoje lata i nie chcemy aby był na dworze. Mam nadzieję, że się ze mną zgodzicie.
Jeśli chciałaby Któraś Bastusiowa Ciocia porozmawiać z panem - podam telefon na priv.

Posted

[quote name='basia34']Dorotko dobrze powiedziane temu Panu On ma dobrze i narazie niech tam zostanie.Buziaki .[/QUOTE]
Dla Bastusia szukamy takiego lokum aby przebywał wdomu a nie lokum na podwórku to odpada.
Na tablicy Bastuś ma ogromną ilość wejść - 555.

Posted

Dodam, iż dla Bastka szukamy domu takiego jak u michell lub gallegro, tzn. dom niskopoziomowy ( jak najmniej schodów do pokonania) z ogrodzonym obejściem i pozytywnie dogowo zakręconymi ludźmi. Od razu mówię, że będę się tego stanowiska trzymać uparcie. Dlaczego nie zwykły dom choćby miał najbardziej kochających zwierzęta ludzi? dlatego, że nikt nie zagwarantuje, że jak pies zaniemoże na stawy będzie go znosił co najmniej trzy razy dziennie po schodach do końca jego dni. Osobiście przeszłam takie doświadczenie ze swoim hospitalizowanym psem, znosząc go po schodach na sika przez dwa miesiące i po tygodniu już miałam dość, a po wszystkim na nowo odżyłam. W tym okresie poświęciłam dla swego psa całe swoje życie osobiste i zawodowe, czyli można by powiedzieć, że byłam pozytywnie zakręcona, ale wszystko ma swe granice- człowiek jest tylko człowiekiem. Te granice często kończą się na uśpieniu psa i aby tego nie zafundować Bastkowi trzymam się swojego stanowiska.

Od miesiąca lipca do pełnej kwoty miesięcznej zabrakło nam w deklaracjach 20 zł, tak więc dwa dni temu przelałam do skarbnika tę brakującą kwotę i deklaruję od m-ca lipca 35 zł na Bastka.

Posted

[quote name='dorota k.']Graziu, wiem jak dobrze u Was ma Chłopak. I ja też bym mu aż tylu co wet określił nie dała. Zwłaszcza jak patrzę na niego i swojego osobistego Dziadzia.
A ja dzisiaj miałam telefon w sprawie Bastka od pana z Ciechanowa (Mazowieckie) . Pan mówił , że "ma już kilka kudłaczy" a Bastek miałby być na podwórku. Powiedziałam, że Bastek ma już swoje lata i nie chcemy aby był na dworze. Mam nadzieję, że się ze mną zgodzicie.
Jeśli chciałaby Któraś Bastusiowa Ciocia porozmawiać z panem - podam telefon na priv.[/QUOTE]

Dorotko latem to bym pozwolila jemu i spac na dworze ale w bezpiecznym miejscu i bawic sie
ale co jak przyjada mrozy?
On staruszek na mrozie -30 w kojcu?
w budzie?
Same rozwazcie to jest Wasz piesek

To jest agrest?.....:)l
[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi13886/d6f0f9ce001a111e5008035b/sdc18664[/IMG]

chowamy sie bo musimy pracowac
[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi4369/ba1b061b0012f2de50080359/sdc18662[/IMG]

teraz Kesh nosi wode
[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi8243/9d8725f0002a2b0e5008035a/sdc18656[/IMG]

ale w tym szalenstwie jest metoda
bo kto bedzie nosił wode
i piasek
i kto bedzie nadzorowal prace w ogrodzie?
Bastek

Posted

[quote name='giselle4']Dorotko latem to bym pozwolila jemu i spac na dworze ale w bezpiecznym miejscu i bawic sie
ale co jak przyjada mrozy?
On staruszek na mrozie -30 w kojcu?
w budzie?
Same rozwazcie to jest Wasz piesek
[/QUOTE]
...ale tu nie ma co rozważać, ta oferta tego pana zupełnie odpada. Bastek jest za stary na takie warunki. to by była zupełna paranoja przekazywać psa w warunki, z jakich właśnie niejednokrotnie psy wyciągamy dając im lepszy, domowy byt.

Posted

[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi1740/e3f3c808000aa9ef500a86c3/sdc18743[/IMG]
idę sobie

[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi1640/85cf3e30000da793500a86c4/sdc18744[/IMG]
sniadanko bylo dobre

Posted

Dziewczyny, ja też Bastulskiego nie oddam na podwórko - nawet mowy nie ma. Podtrzymuję to ,że będę go utrzymywać dopóki nie będę pewna, że jest szczęśliwy. Ile brakuje do deklaracji -dokładam.
Buziaki dla Bastulskiego i dla Was Dziewczyny.
I wiecie co - jak najmniej mętów w naszym otoczeniu.

Posted

owszem jak najmniej ,nie napiszę czego .
Bastek dalej biega po ogrodzie , , czy jest postęp w siusianiu ,czy mam coś napisać na f,b może ,czy sami napiszecie, ludzie są ciekawi .

Posted (edited)

[quote name='aanka']owszem jak najmniej ,nie napiszę czego .
Bastek dalej biega po ogrodzie , , czy jest postęp w siusianiu ,czy mam coś napisać na f,b może ,czy sami napiszecie, ludzie są ciekawi .[/QUOTE]
Aniu,pisalam juz pare razy
ze Bastu sporadycznie sika w domku
chyba za zapomni
Biega po ogrodzie
spi,je i bawi sie jak normalny pies.
Skacze ,patrzy w oczy
mało szczeka ale umie o swoje sie upomniec.
Moze isc do adopcji
bo pięknie chodzi na smyczy
jak glosno sie jego wola to przybiega ...jest troszke głuchy
Jest zdrowy ,ma wszystkie szczepieni i bez agresji.

Edited by giselle4
Posted

[quote name='giselle4']Aniu,pisalam juz pere razy
ze Bastu sporadycznie sika w domku
chyba za zapomni
Biega po ogrodzie
spi,je i bawi sie jak normalny pies.
Skacze ,patrzy w oczy
mało szczeka ale umie o swoje sie upomniec.
Moze isc do adopcji
bo pięknie chodzi na smyczy
jak glosno sie jego wola to przybiega ...jest troszke głuchy
Jest zdrowy ,ma wszystkie szczepieni i bez agresji.[/QUOTE]

dobrze ,dziękuje ..