pucka69 Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Co do wielkości klatek - moje mają duza klatke, bo ja długo pracuje i chciałam, zeby mogły sobie tam biegać. A po pokoju to Inka nie chce biegać, a Helenka to może by i chciała - ale ja nie chcę - bo ona wszędzie mogłaby sie schować. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 w sumie nie mają najgorzej, każdy ma osobną bo to 2 samce. Gdybym miała 2 samiczki to kupiłabym im wielką, wspólną klatkę a tak to mają 2 cele;) Po mieszkaniu dziadów raczej nie puszczam bo sikają po kątach :evil_lol: Po balkonie latem też jakoś szczególnie nie biegały, zwykle siedziały pod stolikiem i jak zwykle sikały. Potem Donek miał kołtuny do obcięcia po lecie. Co za świnie:shake: Najwięcej biegały jak je królik ścigał-jakiś tydzień był samiec po kastracji z nimi na balkonie, to je trochę rozruszał. Niestety powyrywał trochę włosów Donkowi i prosiak miał kilka malutkich łysinek:diabloti: Za to z samiczką króliczka (była na leczeniu kilka tygodni) żyły w wielkiej przyjaźni-ona spała na poduszce na półce. Quote
Evelin Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 U mnie Pajunia biega po podłodze w łazience..I nie ma gdzie się schować,żeby nie można było Jej złapać... Ma swoje ulubione miejsce do sikania-w jednym kącie...Tam lubi i juz.. Wyczytałam,żę świnkę mozna wytresować...I To prawda... Pajunia w większości załatwia potrzeby fizjologiczne w 2 kątach klatki... Ale to nie za darmo..Cierpliwie zbierałam i układałam gawniaczki w tych kątach....Chyba się jej spodobało... I jeszcze coś czytałam.Że, jak nie ma drugiej świnki,to człowiek jest traktowany przez świniaka jako pobratymiec...Myślę,że nie najgorsza ze mnie świnka... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 świnki w schronisku we Wrocławiu, jedna podobna do Heli!: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4514427#post4514427[/URL] Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 [quote name='Evelin']Myślę,że nie najgorsza ze mnie świnka...[/quote] :evil_lol: Quote
pucka69 Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Alfa - jak to pojedyncze apartamenty - to rozumiem. Evelin - za apaszki wpłaciłas? adres do apaszek - dałaś? Ja też byłam pobratymcem dla Jadzi - jak była u mnie sama, a jak były we dwie z Inka to ja poszłam w odstawkę, niestety. Quote
Evelin Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Za apaszki wpłaciłam,adresu nie dałam...bo myslę,że niedługo u Ciebie będzie Viki... Chętnie pójdę w odstawkę, jak tylko Viki do mnie dotrze.. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 o rany, 4 świnie szukają domów! To pewnie prezenty świąteczne wylatują w ramach świątecznych, wiosennych porządków. Ostatnio pewiem pan stwierdził że jednemu dziecku kupił świnkę, to drugie chciało królika. Teraz im się znudziło i trzeba je będzie oddać, i że tak jest cały czas!:angryy: No i stąd się biorą zwierzęta szukające domów:mad: . Quote
Evelin Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Czemu ludzie są tacy debilni? Toż wiadomo,że ZWIERZAK TO NIE ZABAWKA....Niestety, nie każdy tak mysli... Ale jak to niewychowawczo na dzieci działa..znudziło się,niepotrzebne...to trzeba się się pozbyć.. Stary, schorowany człowiek też jest niepotrzebny...A starość każdego czeka... Dobrze,że Pajunia jest u mnie i nikt Jej nie będzie oddawał.... Quote
pucka69 Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 kiedyś, jak kupowałam klatkę na takim bazarze we Wrocławiu, widziałam jak "rodził" się pomysł posiadania królika miniaturki u pewnej blondynki i "dresa" przy okazji kupowania kolejnych dresików czy czego tam. straszne! pewnie ten królik też tak skończył jak w/w świnki ... Evelin - sorki - faktycznie - tak byłyśmy umówione z apaszkami A nie macie czasem niepotrzebnej klatki dla świnki? Bo taka jedna znajoma pani by wzięła swinkę, ale potrzebuje klatki, bo hm ... no po prostu nie ma zbyt dużo pieniędzy i jakby ktoś miał niepotrzebną to mogłybyśmy jej pomóc. Quote
Evelin Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Pucka ja mam klatkę do oddania....Często się przemieszczam i dlatego mam dwie..Ta druga jest dużo mniejsza-wymiary będę mogła podac po świętach.Ale nie jest mikroskopijna...Była kupiona dla świnki morskiej... Quote
pucka69 Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 o! to super! tylko - jakby to zsynchronizować w czasie i przestrzeni? myślę, ze przy przekazywaniu Wiki dałoby sie to jakoś załatwic, co? i jeszcze - czy chcesz coś za nią? Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 ale super akcja klatkowa-błyskawiczna!:loveu: Quote
Evelin Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Pucka przecież napisałam,że mam klatkę do [B]oddania[/B]...Nie wiem jak to zsynchronizowac...Jesli Viki mozna będzie od razu wpuścić do Pajuni ,to jak najbardziej Twój pomysł jest OK.Po prostu przywiozę tę klatkę do Warszawy i ją odbierzesz...No chyba,że Brązowa wyraźnie zaznaczy,że przez pewien czas świnki muszą być trzymane oddzielnie...Wtedy przekazanie klatki trochę się opóźni... Oj to czekanie ....Brązowa, ja nie narzekam,tylko tak tam sobie mruczę...No wiesz jak to jest, jak się czeka... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 no właśnie-kiedy Evelin będzie mieć świnkę Wiktorię? :razz: Quote
pucka69 Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Wiem ze napisałas ze oddasz, ale uważam że nalezało spytać, to spytałam. Myślę, że Wiki powinna być dzień czy dwa osobno - masz rację. Poza tym - nie ma 100 % pewności, ze Pajunia ja przyjmie, prawda? Musisz mieć w zapasie drugi domek! A gdzie Ty mieszkasz dokłanie? Pod Krakowem? Ja na Wielkanoc do Radomia jadę. Jakby Wiki do tej pory do mnie zawitała - mogę ja zabrać ze sobą. Zawsze to 100 km mniej od Krakowa. Quote
Evelin Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Pucka , mieszkam w podlaskim- no wiesz Białystok i okolice....To niestety nie w tę stronę.Ale właśnie pomyslałam sobie,że mam plastikową duża miednicę.Mała świnka z niej nie wyjdzie... Chyba ten pomysł z przekazaniem przy okazji mojej wycieczki do Warszawy jest najlepszy.Później będzie trudniej...A tak klatka będzie u Twojej znajomej-może da dobry domek jakijś śwince... Przy okazji dostaną Jej się gratisy-takie małe zaczepianko do sianka, takie coś do powieszenia np jabłka....I poidełko... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 to może ta znajoma wzięłaby te 2 świnie ze schroniska z Wrocławia - zanim trafią do węża? Evelin mieszkasz na moim ulubionym Podlasiu! :loveu: Nie wiem dlaczego wydawało mi się że w Warszawie. Dobranoc. Quote
pucka69 Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 no tak, tylko ona jest w Warszawie i nie mam klatki. ani transportu z Wrocławia do Warszawy Quote
Evelin Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 [quote name='pucka69']no tak, tylko ona jest w Warszawie i nie mam klatki. ani transportu z Wrocławia do Warszawy[/quote] Klatka będzie jak tylko świnka (lub 2 świnki , tak Pucka mogą być dwie...) wylądują u Ciebie...Chyba,że potrzebna na cito...To wtedy pocztą lub np. szybkim kurierem...DHL czy jakieś inne... Pucka,no własnie bądź miłosierna, i powiedz ,że się zgadzasz...Jak przyjadą dwie,to przecież jednej nie wyrzucisz????Bo jak Brązowa nie znajdzie domku dla tej drugiej,to wiesz ....przyjedzie do mnie... A odnosnie Twojego pytania Alfa i Zuzia: kiedy będe miała świnkę Viktorię, (lub 2 świnki) wie tylko Brązowa...Ja tylko czekam... Quote
pucka69 Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 nic nie rozumiem... jakiej drugiej? czy Ty aby nie mieszasz świnek z Wrocławia i świnek a Trójmiasta? Quote
Evelin Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Nie mieszam.Jest możliwość,że od Brązowej przyjadą 2 świnki... I będą mieszkać u mnie.. Niestety świnkom z Wrocławia nie mogę zapewnić domu... Quote
pucka69 Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 A skąd ta druga? no, wiem ze z zoo, ale w planach ona czy to ta co z helenką została wydostana? Brązowa jakby co - to dawaj dwie! Obie dziouchy? Punkt przerzutowy uratowanych świnek u Pucji heheheh Quote
Evelin Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Pucjo droga bardzo się cieszę,że drugiej nie wyrzucisz...Mają być obie dziewczyny..ale wiesz jak to u małych świnek...Twoja Helenka,też do końca nie wiadomo czy dziewczynka...Okaże się...ha ha Wiem tylko tyle,że z zoo jest... I doczekać się już nie mogę.... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Dobry Wieczór! A co tu tak nikogo nie ma? Jaki stan świnek?:razz: Quote
Recommended Posts