Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[url]http://i1251.photobucket.com/albums/hh542/tofficzek/Toffikowe001.jpg[/url] :loveu:
Fajnie, że Toffik nie zjada Wacka :)
Kiedy jeszcze miałam chomika, Mik codziennie próbowała dobrać się do klatki, musiałam to 'rodzeństwo' trzymać w osobnych pomieszczeniach... :roll:

Posted

[quote name='kamilka91'][URL]http://i1251.photobucket.com/albums/hh542/tofficzek/Toffikowe001.jpg[/URL] :loveu:
Fajnie, że Toffik nie zjada Wacka :)
Kiedy jeszcze miałam chomika, Mik codziennie próbowała dobrać się do klatki, musiałam to 'rodzeństwo' trzymać w osobnych pomieszczeniach... :roll:[/QUOTE]

Toff kocha mocno Wacka :D buziaczki mu śle i w ogóle :)

[quote name='Milena9']Ale macie fajnie w tym lesie. U nas ścieżki zarośnięte pokrzywami i wszędzie jeżyny rosną :shake:[/QUOTE]

no mamy pełno ścieżek , bo tam gdzie my chodzimy to taki głęboki las nie jest :) dużo ludzi chodzi i w ogóle , ale głębiej na sto procent bym przez chaszcze nie chodziła :eviltong:

[quote name='dagaa111'][URL]http://i1251.photobucket.com/albums/hh542/tofficzek/Toffikowe002.jpg[/URL]
świetne :loveu:

fajne takie wycieczki do lasu, ja muszę spory kawał przejść, żeby do jakiegoś lasu dość to rzadko na takie spacery z psem chodzę[/QUOTE]

ja mam do lasu - naszego Leśnego Parku Kultury i Wypoczynku :evil_lol:- 5 minut tramwajem od domu więc z tego korzystam :)

[quote name='Ptysiak']Tofficzek zadowolony chyba z wycieczki po lesie :smile:
[URL]http://i1251.photobucket.com/albums/hh542/tofficzek/Toffikowe002.jpg[/URL] jakie to słodkie :loveu:[/QUOTE]

Toffiś zadowolony zawsze jest - potem tylko myjemy łapki i go nie ma :)

[quote name='Aleksandra95']super sobie spacerujecie.:loveu:[/QUOTE]

ja lubię teraz wieczorami chodzić po lesie - taka cisza i spokój , że szok ;) można sobie psychicznie odpocząć czasami po całym dniu :loveu:

Posted

Jak nauczyłaś Toffika żeby nie atakował chomiczka? Bo Ptysiek niby nic nie robi mojej szczurce i koszatniczkowi ale czasami jak biegają to chce je złapać ząbkami.

Posted

[quote name='Ptysiak']Jak nauczyłaś Toffika żeby nie atakował chomiczka? Bo Ptysiek niby nic nie robi mojej szczurce i koszatniczkowi ale czasami jak biegają to chce je złapać ząbkami.[/QUOTE]

Wacuś jest moim trzecim chomikiem - pierwszego jak miałam to Toffik był jeszcze malutki ;) i jak się zaczął nim interesować jak go trzymałam na ręku to mu mówiłam , że Dyziowi nie wolno robić krzywdy bo jest malutki . I toffi zaczął się interesować chomikiem :) Potem jak umarł Dyzio był Antuś i teraz mamy Wacka i każdego Toffi pilnował zawsze i mu słał buziaczki :):diabloti: A Ptysiak jest jeszcze młody i ma głupoty w głowie ;) najlepiej brać zwierzaka na rękę i tłumaczyć że nie wolno nic zrobić . Co do myszek , chomików to jestem Tofficza pewna ,ale nigdy w życiu bym go nie zostawiła z królikiem :oops:

Posted

Szczurka tak biorę ale Ptysiek jest chyba zazdrosny bo zaczyna piszczeć i wchodzi mi na kolana.
Koszatniczki nie dam rady wsiąść na ręce bo nie lubi :D Lubi jak go głaszczę itd ale jak chce go podnieść to ucieka.

Dlaczego nie zostawiłabyś Toffika z królikiem?

Posted

[quote name='Ptysiak']Szczurka tak biorę ale Ptysiek jest chyba zazdrosny bo zaczyna piszczeć i wchodzi mi na kolana.
Koszatniczki nie dam rady wsiąść na ręce bo nie lubi :D Lubi jak go głaszczę itd ale jak chce go podnieść to ucieka.

Dlaczego nie zostawiłabyś Toffika z królikiem?[/QUOTE]

Bo toffi to jednak pies myśliwski i widziałam jak patrzy na królika . Może by nie chciał tego zrobić , bo on jest taki kochany w stosunku co do zwierzaków ,ale jednak by mógł ulec pokusie . Już nie raz jak w lesie spotkaliśmy króliki to aż "skwierczał" żeby za nimi pobiec .. Więc chociaż może i też bym chciała króliczka to jednak nie naraziłabym go na takie niebezpieczeństwo , bo wiadomo że nie zawsze można wszystkiego dopilnować :)

Posted

oj co racja, to racja... ja się coraz poważniej zastanawiam nad szukaniem domu dla Wiki... bo stres jaki ona przeżywa przy Deli...
a to, że na chomika nie reaguje, a królika chce zjeść to dziwne :D

Posted

[quote name='ewes']oj co racja, to racja... ja się coraz poważniej zastanawiam nad szukaniem domu dla Wiki... bo stres jaki ona przeżywa przy Deli...
a to, że na chomika nie reaguje, a królika chce zjeść to dziwne :D[/QUOTE]

no bo królika to można w lesie złapać :diabloti: Toffi nie reaguje na chomika , świnkę morską , szczury i myszki :D

Posted

A Luna spała z królikiem i traktowała go jak swoje dziecko, ciągle biedak był wylizywany i mokry:D Ze szczurkiem też się zgadzała, jedli nawet razem z miski:D Tyle, że ona to był ON a nie spaniel więc może i racja, że w Toffiku budzi się instynkt łowiecki na widok króliczka czy zajączka :cool3:

Posted

[quote name='Ptysiak']A Luna spała z królikiem i traktowała go jak swoje dziecko, ciągle biedak był wylizywany i mokry:D Ze szczurkiem też się zgadzała, jedli nawet razem z miski:D Tyle, że ona to był ON a nie spaniel więc może i racja, że w Toffiku budzi się instynkt łowiecki na widok króliczka czy zajączka :cool3:[/QUOTE]

bardzo możliwe :) gdzieś tam nawet wyżej ewes pisała , że Dela też nie zgadza się z królikiem to widać nie tylko Toffi tak ma

Posted

[quote name='Ptysiak']A Luna spała z królikiem i traktowała go jak swoje dziecko, ciągle biedak był wylizywany i mokry:D Ze szczurkiem też się zgadzała, jedli nawet razem z miski:D Tyle, że ona to był ON a nie spaniel więc może i racja, że w Toffiku budzi się instynkt łowiecki na widok króliczka czy zajączka :cool3:[/QUOTE]

U mnie szczurek chodził do świnki morskiej spać :D A jak moja świnka miała kiedyś małe prosiaczki, to moja ONka potrafiła pogonić mamusię, żeby tylko móc wymyć maleństwa :) Ale krzywdy nigdy żadnemu nie zrobiła ;)

Posted

[quote name='magdabroy']U mnie szczurek chodził do świnki morskiej spać :D A jak moja świnka miała kiedyś małe prosiaczki, to moja ONka potrafiła pogonić mamusię, żeby tylko móc wymyć maleństwa :) Ale krzywdy nigdy żadnemu nie zrobiła ;)[/QUOTE]

to ładnie ;) mamą chciała być :loveu:

Posted

[quote name='vaness']jutro wybywam nad morze więc nie będzie mnie do niedzieli :) trzymajcie się kochani Dogomaniacy ! :loveu:[/QUOTE]

To miłego wypoczynku ;) I mam nadzieję, że przywieziesz dużo fotek :)

Posted

[quote name='magdabroy']Ale zastępczą mamą ;) Bo każdego psa gryzła jak miała cieczkę :D[/QUOTE]
Luna też atakowała psy w czasie cieczki :D A cieczkę to miała tylko dwa razy, potem już nigdy :roll: Dziwnie... vet nawet nie wiedział dlaczego, wszystko było ok z nią, wyniki, badania dobre tylko po prostu była bezpłodna.

[quote name='vaness']jutro wybywam nad morze więc nie będzie mnie do niedzieli :smile: trzymajcie się kochani Dogomaniacy ! :loveu:[/QUOTE]
Miłego odpoczynku :)
Nowe fotki będą :multi::loveu:

Posted

[quote name='Ptysiak']Luna też atakowała psy w czasie cieczki :D A cieczkę to miała tylko dwa razy, potem już nigdy :roll: Dziwnie... vet nawet nie wiedział dlaczego, wszystko było ok z nią, wyniki, badania dobre tylko po prostu była bezpłodna.
[/QUOTE]

A może miała cieczki bezobjawowe? Kiedyś czytałam taki artykuł, że zdażają się suki, które mają cieczki, ale tego nie widać i tylko specjalistyczne badania są w stanie określić czy suka ma akurat cieczkę czy nie ;)

Posted

[quote name='magdabroy']A może miała cieczki bezobjawowe? Kiedyś czytałam taki artykuł, że zdażają się suki, które mają cieczki, ale tego nie widać i tylko specjalistyczne badania są w stanie określić czy suka ma akurat cieczkę czy nie ;)[/QUOTE]
Nie mam pojęcia, może miała takie cieczki jak piszesz. Jedno pewne, miałam problem z głowy bo psy za nią nie biegały i nie musiałam jej sterylizować :)

Posted

[quote name='Ptysiak']Nie mam pojęcia, może miała takie cieczki jak piszesz. Jedno pewne, miałam problem z głowy bo psy za nią nie biegały i nie musiałam jej sterylizować :)[/QUOTE]

[quote name='magdabroy']A może miała cieczki bezobjawowe? Kiedyś czytałam taki artykuł, że zdażają się suki, które mają cieczki, ale tego nie widać i tylko specjalistyczne badania są w stanie określić czy suka ma akurat cieczkę czy nie ;-)[/QUOTE]

[quote name='Ptysiak']Luna też atakowała psy w czasie cieczki :-D A cieczkę to miała tylko dwa razy, potem już nigdy :roll: Dziwnie... vet nawet nie wiedział dlaczego, wszystko było ok z nią, wyniki, badania dobre tylko po prostu była bezpłodna.

Miłego odpoczynku :smile:
Nowe fotki będą :multi::loveu:[/QUOTE]

na temat cieczek suczek nie mam pojęcia - nigdy nie miałam panienki :)

a co do mojego wyjazdu jestem strasznie zła :angryy:
miałam wrócić jutro , wróciłam wczoraj wieczorem ... pogoda była straszna , zimno , lało - postanowiliśmy wrócić do domu :-(
zdjęć nie mam też , bo jakoś w pierwszy dzień zapomniałam , a potem już lało ...

Posted

[quote name='Ptysiak']Oj no szkoda, że wyjazd się nie udał :([/QUOTE]

no szkoda , ale nie było żadnego sensu siedzieć tam w taką pogodę :shake:
a tam , jadę teraz nad morze albo 30 czerwca albo 1 lipca więc jakoś przeżyję