Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='arabiansaneta']Spojrzenie ma super, takiego niby niewiniątka...

I taka właśnie ona jest, ale jest z niej jeszcze spryciara, że hej! dzisiaj wypuściła córka ją na dwór i sobie poszła, zapominając o suni, takich spazmów dostała przed drzwiami balkonowymi, że nie było mowy, aby dłużej na dworze została:razz:

DOBRANOC :p

Posted

Miałam kilka telefonów, dzisiaj jeden Pan nawet mi nawtykał, że chyba ja tak lubię żeby do mnie dzwonić, jak mu powiedziałam, że mam już prawie dom dla suni, ale w połowie, bo jeszcze mąż pani która u mnie była musi wrócić z delegacji. Pan się obruszył, że chciałabym do niego kogoś wysłać, i z ironią zapytał, a może jeszcze zdjęcia mam pani co tydzień wysyłać!? jeszcze coś mówił o alimentach:roll:

Pani chętna na sunię, która trzyma psa w kojcu na podwórku, który jest w ogóle nie wypuszczany.

Pani która nie zgadzała się na sterylizację, i na podwórku ma 4 psy w klatkach :crazyeye:

Została mi rodzina z Lublina, która mieszka w bloku a za blokiem wąwóz, gdzie jest świetne miejsce na spacery, i mają przygarniętego kota. Pani Natalia była u mnie z córką (9 lat) jeszcze przed niedzielą we wtorek, bardzo im się sunia spodobała, i zaprosiła nas do siebie, byłam tam, sunia zachowywała się grzecznie, nie bała się i nawet poszła do kuchni gdzie znalazła jedzenie kota, teraz poczeka u mnie na powrót męża pani Natali.

Mam tylko jeden kłopot, sunia ani razu nie załatwiła mi się na smyczy :shake:

więc trzymamy kciuki za domek dla Czarnej :lol:

Dzisiaj byliśmy na szkoleniu, zaraz wrzucę kilka fotek, jak mała szalała w śniegu.

Posted

Mam wiadomość! dobrą oczywiście:lol: sunia na pewno zostaje w Lublinie, idzie do p. Natalii, dogadaliśmy tylko się z tym, że zabiorą ją ode mnie za 10 dni, kiedy pan wróci.

Więc na razie na wszelki wypadek tytułu nie zmieniam, dopiero jak sunia będzie w domu stałym.

aha, najważniejsze!!!! sunia w końcu załatwiła się na smyczy( pierwszy raz!) o to najbardziej się martwiliśmy się:multi: przetrzymałam ją dzisiaj 6 godzin! chyba dwa razy chciała na dwór, ale nie wiedziałam czy do Inezki czy na sikanie, potem od razu na smycz i połaziłyśmy parę minut i gotowe! komplet! :lol:

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Właśnie tęsknie i zastanawiam się, czy sunia nie płacze, jak tam na pierwszym spacerze było? martwi mnie to, że bała się trochę pana, bo córki mniej( 10 lat) a moja wnuczka ciągle pod stół do psiego koszyka wchodzi i jakby szukała Czarnej.

Spakowałam małej (teraz Sonia!) karmę, kocyk, podarte pluszaki i ulubioną piłeczkę, napiekłam ciasteczek wątrobianych i spakowałam też kostki ze ścięgien.

Dodam, że to pierwsza sunia która po odrobaczeniu nie miała robaków :lol:

Kilka fotek Wnuczki z Czarną:multi:

Edited by barbara.h
Posted

Jesli będzie miała dobrze,to szybko sie przyzwyczai. Nie martw sie .Za jakis czas zadzwonisz i dowiesz sie ,a potem ,mozesz nawet odwiedzic. Nasza Milusia z częstochowskiego schroniska znalazła dom .Była u mojej siostry w D. T. Na chwile biegała szukała Pani ,ale potem zajęła sie koścmi i zupełnie zapomniała.

http://www.dogomania.pl/threads/221007-przyjecha%C5%82a-ze-schroniska-do-nowego-domu!-Ale-jej-nie-chc%C4%85!-W-AWARYJNYM-DT-JAWORZNO