Sybel Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Byłam dziś rano w sklepie po zakupy tuż przed pracą. W drzwiach sklepu powitała mnie beżowa sunia w typie husky, tak na oko trzymiesięczna. Myślałam, że jest z kimś, ale panienka uznała, że sama sobie z zakupami nie poradzę i poszła mi asystować :) Słodka na maksa, dosłownie sam cukier. Sprzedawczynie mi powiedziały, że się raniutko przybłąkała, była baaardzo głodna, wiec dały jej 4 (!) serdelki... Młoda ma rozdęty brzuszek, na bank robaki, miednica wystająca, sierść posklejana, cienka, brudna. Umówiłam się z babkami, że po pracy przyjadę, jesli nadal tam będzie, to ją zabiorę. Wieczorem kąpiel, a jutro odrobaczanie u Sowy. Na razie nie wiem, czy ona będzie nadal na miejscu,w szystko może się zdarzyć. Jeśli będzie, to mogę ją wziąć na kilka dni maks. Mieszkamy w kawalerce, nie ma nas po 10h, więc nie mamy jak czasowo jej porządnie wychoważ, wybiegać, a na dodatek karmić teraz często, jak jest mała. Do tego jestem w drugim miesiącu ciązy i jak ona będzie rosła, ja będe coraz mniej mobilna, więc choć baaaardzo baaaardzo bym chciała, nie możemy jej zatrzymać. Bardzo proszę o ewentualne DT/DS. Ponieważ mała jest w typie północniaków, boję się, ze albo trafi do handlarza, albo rozmnażacza, a tego sobie nie życze... Quote
motyleqq Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 co z małą? czy była nadal w tym miejscu? zaraz skontaktuję się z koleżanką której jakiś czas temu zginęła suczka husky... może będzie mogła dać chociaż DT, ale w Wawie. jakby co, dla mnie nie problem pociągiem przyjechać, tylko trzeba by załatwić transporter. a, i Twój link odnosi do innego tematu, nie wiem czy celowo, ale musiałam sobie skopiować adres żeby tu wejśc ;) edit: niestety, ona nie weźmie małej... Quote
Sybel Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 Byłam, małej nie było. Kupiliśmy puszki dla szczeniąt, michę, awaryjny komplet smyczowo-obrożowy, sznurek do gryzienia, ale niestety babka w sklepie nie miała pojecia, o czym mówię... Rano skoczę się dowiedzieć, bo mają być te same kobitki, co dziś były, jak maleństwo latało. Może się dowiem, co z nią. Tyle, że wzbogaciliśmy się o awaryjny zestaw szczenięcy. Ale mam teraz doła :( Nakręciłam się, ze chociaż przez kilka dni będę miała znów psa pod opieka :( Quote
motyleqq Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 eh, może któraś z nich ją wzięła? oby gdzieś nie pobiegła w nieznane... trzymam kciuki za lepsze wieści jutro. i współczuję Ci, znam to uczucie nakręcenia się, a potem nic... :( Quote
piechcia15 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 napotkałam fajną sprawę tylko szkoda, że tak późno, a mianowicie Ludzie z Warszawy, prywatni, nie fundacja postanowili nakręcić program tv o adopcjach schroniskowych. Każdy 25min program będzie poświęcony jednej adopcji, czyli wizyta przed adopcyjna, wizyta ludzi w schronisku i wizyta psa w domu, a być może po czasie też wrócą do nich zobaczyć jak się pies miewa. No i szukają takich sprawdzonych adopcji. Ludzie obojętni czy młodzi, czy seniorzy, rodziny czy single. Byle w promieniu max 200km od Warszawy. jeśli w najbliższym czasie kilku dni lub kilku tyg trafi wam się taka adopcja, a ludzie wyrażą zgodę aby to nagrać to kontaktujcie się z ta osobą. Kontakt do tej osoby, która się tym zajmuje: [email protected] tel. 604 50 74 76 a oto ich fB; http://www.facebook.com/pages/Hacker/300292469983344 podajcie dalej gdzie się da Quote
Sybel Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 No dobra, dowiedziałam się, że małą wzieła jakas pani, która podobno ma dwa psy husky w domu (jakas hodowla, nie wiem, czy zrzeszona), a dom z ogrodem i mąż pasjonat północniaków. Także niby dobrze, bo w sumie w ciąży według mamy nie powinnam mieć kontaktu z bezdomnymi psami, ale martwie się, czy mała nie będzie rodzić co cieczka. Teraz juz nie sprawdzę... No, byli jeszcze chętni ślusarze na nią, zeby ją na podwórzu przy zakładzie trzymać :| Quote
motyleqq Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 miejmy nadzieję, że to jakiś dobry, fajny dom. Quote
Recommended Posts