Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 47.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Maupa4

27969

• Bila

6040

• ockhama

3031

• wilczy zew

1578

Posted

Tak - jak patrze na zdjęcia to nie wygląda to wszystko tak źle.
Szkoda tylko że tak naprawdę jest mało ciekawie :roll:

ano własnie - na zdjęciach wygląda uroczo i rozkosznie, a uwalniając bulwy to już w ogóle rozbrajająca jest, szkoda, że nie może być tak beztrosko poza kadrami 

• Upvote 1
Posted

Świetna jest z uwalnianiem ze smyczy :)

ano własnie - na zdjęciach wygląda uroczo i rozkosznie, a uwalniając bulwy to już w ogóle rozbrajająca jest, szkoda, że nie może być tak beztrosko poza kadrami

Ano fajna jest - po opakowanku wcale nie widac ze w środku taka kaszanka :(

Tutaj mogę sobie ulżyc: pffff ... błeeee ... kwa mac ... nic tylko siasc i płakac :(
Było ich siedmioro - ona jedna jeszcze żyje ... drugi Monar ...

Ale wiecie jak to jest: życie jest piękne nawet jak jest alternatywne

d51e52051314faf9med.jpg

83e35423133c266fmed.jpg

d2265af276a4f078med.jpg

071b280f8a235c72med.jpg

f8c817c1df835980med.jpg
Posted

rany... rodzeństwo jej też takie było chore i już nie żyją? :(

Rodzeństwo juz nie żyje. Ostatnia siostra odeszła chyba tak z półtora miesiaca temu. Myślę ze mieli jeszcze wieksze wady. Ona najmniej "uszkodzona genetyczmoe" ...

ale fajne obróżki ma Chili - na żółtej też jest I Need Space?

Tak :)
Jest jeszcze niebieska ;)

a co chcesz ?
Wiesz w wolnym tłumaczeniu to "szukam domu" ;)
Zaraz poszukam zdjęc obrozy
Posted

Wiesz w wolnym tłumaczeniu to "szukam domu" ;)

ooo ja sobie to przetłumaczyłam dosłownie, że potrzebuję przestrzeni czyli - trzymaj się z daleka - sobie powinnam założyć tak ostatnio kocham ludzi :/ 

ale to przykre że cały miot taki chory :( 

Posted

ooo ja sobie to przetłumaczyłam dosłownie, że potrzebuję przestrzeni czyli - trzymaj się z daleka - sobie powinnam założyć tak ostatnio kocham ludzi :/

Nie wiem czy ta potrzeba przestrzeni zadziała - żółta wstażka nie zadziałała :(

ale to przykre że cały miot taki chory :(

Bosze - BA jeszcze bardziej wynaturzone genetycznie niz BF - w ich przypadku to nie ma przypadku w doborze rodziców bo jak jest przypadek to jest tak jak z Chilli :(
Dobrze, ze we wzorcu rasy zrobili zmiany bo to co niedawno pokazywano na wystawach to dramat.
No ale jak się chce wygodnie i dostatnio zyc z rozmnazania piesków to kto by się tam przejmował - jedne przezyja, inne nie przezyja a jak nie przezyja to machniemy kolejny miocik. A jak - papierowy. Rodowodowy ...

Chociaz ta hodowla z której jest Chilli to wg mnie jest akurat ok.

Groszek tez był jaki byl a był z dobrej, porzadnej hodowli. Zawsze natka natura może sobie zakpic :(
Posted

zawsze nawet wśród mega mieszańców mogą być wady - bywa, ale cholera po co ciągnać rasy tak chorowite? w imię czego? no wiadomo... dla mnie to jest znęcanie się nad zwierzętami bo i porody ciężkie, i kaleki się rodzą i rodzą się po to by cierpieć... 

a żółta wstązka może jeszcze chwyci - widziałam teraz na fejsie sporo razy ten obrazek, krąży, ludzie udostępniają - może może...