Jump to content
Dogomania

Gubin - 9 psów do adopcji, koty i kozy u 82-letniego dziadka.Konczymy i dziékujemy!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Grosziwo']Ja dołożyłam się dla Jaśka 20 zł.
Wiem, że mało ale tylko na tyle mogę sobie pozwolić :oops:[/QUOTE]
O jeny, jakie mało!!! :-o To jest b.dużo!!! Dziękujemy!!! :Rose:

[B]Kto jeszcze się przyłączy do Frontu Ocalenia Indora Jana??? :lol:[/B]

Posted

hihi, Majqa ma znajomosci w...elektrowni :p uwielbiam latarki, zawsze muszé miec w domu jakby mi prád mieli odláczyc. A w Irlandii przez 8 lat jeszcze nie mialam okazji ich uzyc :) w Polsce nam tylko sié trafialo hihi.

ktos kupowal rékawice o ile pamiétam, ale nie wiem czy wiécej niz 1 paré ma dziadek?

Posted

poprosilam Age by zaoferowala p.Tadziowi co tylko bedzie sobie zyczyl ;) w zamian za zycie Jaska . Trzymam mocno kciuki za jutrzejsza wizyte i wiadomosci :)

kto jeszcze chetny na chwile "szalenstwa" i dorzuci zlotoweczke dla Jasienka ?

Posted

[quote name='IVV'][URL]http://www.dogomania.pl/threads/219456-MOPSiK-Międzyorganizacyjny-Ogólnopolski-Program-Sterylizacji-i-Kastracji/page2[/URL][/QUOTE]

super, im wiécej tego, tym lepiej :)

a jak finanse Jaaanaa? w nocy doszli jacys nowi fani indora?

Posted

Ponieważ wpłacałam na Jasia 50zł proszę, by zostało ono przeznaczone ale na zakup kurek, albo dołożone do psich potrzeb, a może właśnie coś się urodziło z pilności dla pana Tadka. Mnie wsio rawno.

Posted

To jeden z tych przykładów, który potwierdza, że co komu pisane... Szkoda, wielka szkoda. Tak czułam, że kumulacja złości dziadkowej nie musi się zasadzić blisko świąt tylko, że kropla przepełni czarę... Stało się...

A póki co wątek w górę, bo są przecież jeszcze psiaki, o których trzeba pomyśleć.

Posted

co sie stalo to sie nie odstanie niestety :(

rozsylajcie prosze wydarzenie Bobika ! Oby jemu cos zlego sie na tej ruchliwej drodze nie przytrafilo i ta zima ...ehhhh to nie dla yorkowatych ,on nie da rady w zimie pod golym niebem [URL]http://www.facebook.com/#!/events/314678615223547/[/URL]

Posted

[quote name='Marta1990']Co za dziaad okropny ;((( szkoda Jaśka ...[/QUOTE]
Nie ujęłabym tego tak. Pana Tadka tak wychowano, nie miał dostępu, jak sądzę, do tego, do czego my mieliśmy i mamy, co zmienia nas samych, nasz punkt widzenia. Żył i żyje na wsi, rządził się i nadal rządzi jej prawami. Co do Jaśka podjął decyzję, takie decyzje na wsiach podejmowane są dzień w dzień.
Nie został uprzedzony, że ktoś chce zabrać Jaśka, bo gdyby... wtedy można byłoby nazwać go okropnym. A tak?

Posted

[quote name='majqa']Nie ujęłabym tego tak. Pana Tadka tak wychowano, nie miał dostępu, jak sądzę, do tego, do czego my mieliśmy i mamy, co zmienia nas samych, nasz punkt widzenia. Żył i żyje na wsi, rządził się i nadal rządzi jej prawami. Co do Jaśka podjął decyzję, takie decyzje na wsiach podejmowane są dzień w dzień.
Nie został uprzedzony, że ktoś chce zabrać Jaśka, bo gdyby... wtedy można byłoby nazwać go okropnym. A tak?[/QUOTE]
Zgadzam się w 100%... Trzeba pamiętać w jakiej dziadek jest sytuacji. Wybrał mniejsze zło- Jasiek mordował kury, które dają codziennie jajka czyli pożywienie. Nie wolno też zapominać, jak Dziadek się opiekuje wszystkimi psiakami, które mu ludzie podrzucają... Ja nie mam do niego pretensji o Jaśka. Zrobił co musiał.