Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bela51']Mysza, czy masz jeszcze kalendarze Vivy ? Moja przesyłka juz dotarła, dziekuje, ale wszyscy mi je pozabierali i zostałam na lodzie.:eviltong:[/QUOTE]
Oczywiście, ile potrzeba?
[quote name='hop!']I miejmy nadzieję, że żadnych problemów nie będzie. Tylko zdjęcie szwów i koniec. :)
Kołnierza nie zaakceptował, ale jakoś go nosi, bo musi. ;) Na spacer idzie oczywiście bez. W ciągu dnia staram się, żeby miał chwile wytchnienia od kołnierza.
Uśmiecha się, bo dostał jedzonko i był wygłaskany. ;)[/QUOTE]
Kołnierz to masakra ;) mój Huguś chodził w mojej koszuli nocnej, bo kołnierz go wprost przerażał a mnie było żal ;)
[quote name='Cantadorra']Pako wygląda fantastycznie, w kołnierzu, bez, jest fajnym psiakiem. Oby ktoś go wypatrzył.[/QUOTE]
To prawda, strasznie się cieszę, że Hop! go przyjęła, teraz ma kanapę i ciepły dom zamiast zimnego kojca. A Pako miał w sobie taki smutek, tak mnie chwycił za serce... :( że nie mogłam przeżyć.
Myślałam, że będzie gorzej a on taki dobry pies :)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mysza 1']Myślałam, że będzie gorzej a on taki dobry pies :)[/QUOTE]

Dobry, ale ma też swoje wady. ;) Jest uparty, niecierpliwy, nieokrzesany i łakomy. Po domu porusza się jak słoń w składzie porcelany i można odetchnąć z ulgą dopiero wtedy, gdy zalegnie na kanapie. ;) Potrzebuje większych przestrzeni i minimalnego umeblowania. Kwiatki, rzeźby i inne duperele nie są przy nim bezpieczne - wystarczy machnięcie ogonem lub radosny podskok. ;) Gdy poczuje jedzenie, wpada w radosny szał. Lepiej nie podawać mu nic z ręki. Jedzenie trzeba chować, bo gdy stoi np. na stole, to po nie sięgnie. Nie ma zapędów niszczycielskich. Po prostu jest duży i nieokrzesany, a przy tym ciekawy. ;) Nie potrafi się bawić - ani w domu, ani na zewnątrz. Nie interesuje go to. Jest szczęśliwy, gdy idzie na spacer (pewnie chętnie by pobiegł, gdyby nie "obciążnik" na drugim końcu smyczy;)). W ogrodzie nie mogę go puścić luzem, bo ogrodzenie, które jest bezpieczne dla moich psów, dla dużego psa z zapędami do ucieczki jest niewystarczające. Z pozytywnych rzeczy - Pako jest cichy, grzecznie zostaje sam, zachowuje czystość w domu, jest łagodny, lubi, gdy się go przytula i głaszcze. :)

Posted

[quote name='hop!']Dobry, ale ma też swoje wady. ;) Jest uparty, niecierpliwy, nieokrzesany i łakomy. Po domu porusza się jak słoń w składzie porcelany i można odetchnąć z ulgą dopiero wtedy, gdy zalegnie na kanapie. ;) Potrzebuje większych przestrzeni i minimalnego umeblowania. Kwiatki, rzeźby i inne duperele nie są przy nim bezpieczne - wystarczy machnięcie ogonem lub radosny podskok. ;) Gdy poczuje jedzenie, wpada w radosny szał. Lepiej nie podawać mu nic z ręki. Jedzenie trzeba chować, bo gdy stoi np. na stole, to po nie sięgnie. Nie ma zapędów niszczycielskich. Po prostu jest duży i nieokrzesany, a przy tym ciekawy. ;) [/QUOTE]
:evil_lol: to moje psy mogą sobie łapę podać z Pako ;)

Posted

[quote name='agis']:evil_lol: to moje psy mogą sobie łapę podać z Pako ;)[/QUOTE]

:lol: ;)

Mam nadzieję, że Pako nabierze ogłady z czasem. ;) Jest u mnie dopiero 12 dni. Wszystko jest nowe, miał wiele wrażeń - niekoniecznie przyjemnych np. kastrację (to na pewno też dobrze na niego nie wpłynęło). Mimo wszystko, to kochany pies. :)

Posted

[quote name='hop!']Dobry, ale ma też swoje wady. ;) Jest uparty, niecierpliwy, nieokrzesany i łakomy. Po domu porusza się jak słoń w składzie porcelany i można odetchnąć z ulgą dopiero wtedy, gdy zalegnie na kanapie. ;) Potrzebuje większych przestrzeni i minimalnego umeblowania. Kwiatki, rzeźby i inne duperele nie są przy nim bezpieczne - wystarczy machnięcie ogonem lub radosny podskok. ;) Gdy poczuje jedzenie, wpada w radosny szał. Lepiej nie podawać mu nic z ręki. Jedzenie trzeba chować, bo gdy stoi np. na stole, to po nie sięgnie. Nie ma zapędów niszczycielskich. Po prostu jest duży i nieokrzesany, a przy tym ciekawy. ;) Nie potrafi się bawić - ani w domu, ani na zewnątrz. Nie interesuje go to. Jest szczęśliwy, gdy idzie na spacer (pewnie chętnie by pobiegł, gdyby nie "obciążnik" na drugim końcu smyczy;)). W ogrodzie nie mogę go puścić luzem, bo ogrodzenie, które jest bezpieczne dla moich psów, dla dużego psa z zapędami do ucieczki jest niewystarczające. Z pozytywnych rzeczy - Pako jest cichy, grzecznie zostaje sam, zachowuje czystość w domu, jest łagodny, lubi, gdy się go przytula i głaszcze. :)[/QUOTE]
Oj tam, oj tam, w zasadzie same zalety ;)
Ja tam jestem zakochana w Pako :)

Posted

Uparty? Powiedziałabym, że wie czego chce. Nieokrzesany? Wytrwale dąży do celu nie zważając na drobiazgi. Łakomy? Umie docenić, to co dobre może wpaść do pyszczka. Ulga, że zalegnie na kanapie? O tak, na pewno Pako również czuje wtedy ulgę :)
Szczęśliwych, wesołych Świąt :)

Posted

Dobrze, niech Wam będzie, że to same zalety. :lol: Miejmy nadzieję, że znajdzie się dom, który te zalety doceni. ;)

Życzę Wam udanych Świąt. :tree1:

Posted

W nowym miejscu, czy sytuacji Pako jest zakręcony. Z czasem spokojnieje i dostosowuje się do nowych warunków. Już nie jest słoniem w składzie porcelany. ;)

W środę zdjęcie szwów. :)

Posted

[quote name='Lemoniada']Fajny ten Pako i wygląda na szlachetnego psa :)
Mój Mocuś też musiał kiedyś chodzić przez dwa tygodnie w kołnierzu, brrr... To był koszmarny czas ;)[/QUOTE]

Kołnierz jest okropny, ale zawsze to jakaś ochrona. Tym bardziej, że Pako cały czas interesował się miejscem zakazanym. Widać, że bardzo przeżył stratę. ;)

Posted

[quote name='mysza 1']Dobrze, że już ma z głowy. Za jakiś czas się uspokoi.
Ciekawe ile Pako ma lat tak naprawdę.[/QUOTE]

Na pewno jest w średnim wieku. :)

Posted

Gdy Pako do mnie przyjechał, miał szorstkie i popękane poduszki łap, a teraz ma gładkie jak piesek salonowy. ;)

Niedługo wybieram się do weta na zdjęcie szwów. :)

Posted

[quote name='hop!']Gdy Pako do mnie przyjechał, miał szorstkie i popękane poduszki łap, a teraz ma gładkie jak piesek salonowy. ;)

Niedługo wybieram się do weta na zdjęcie szwów. :)[/QUOTE]
W końcu salonowy ;)

Zdjęcie szwów było ;) a Pako się nie podobało :)

Koszt kastracji 261 zł ( z kołnierzem)

Posted

[quote name='mysza 1']W końcu salonowy ;)

Zdjęcie szwów było ;) a Pako się nie podobało :)

Koszt kastracji 261 zł ( z kołnierzem)[/QUOTE]

I co teraz? Jak my znajdziemy salonowemu olbrzymowi odpowiedni dom? :sad:

Bardzo się nie podobało. Rozumiem go, bo zdejmowanie szwów to nic przyjemnego.

Tyle wydatków, a wpłat tak malutko... :-(

Pako gubi teraz więcej sierści. Dzisiaj go wyczesałam.

Posted

[IMG]http://img707.imageshack.us/img707/2559/pp1z.jpg[/IMG]

[IMG]http://img811.imageshack.us/img811/7835/pp2p.jpg[/IMG]

[IMG]http://img3.imageshack.us/img3/9317/pp3cy.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Mazowszanka']Pako coraz piękniejszy.
Tylko te oczka ciągle smutne.[/QUOTE]

On ma takie melancholijne spojrzenie. Radość okazuje machaniem ogona, podskokami i wygibasami. :)

Posted

Pako przyzwyczaił się do bycia w domu. Już nie jest tak, że trzeba go pilnować, podnosić krzesła i ratować drobiazgi. Jedzenie bardzo go kusi, ale można je po prostu schować albo liczyć się z tym, że zniknie. ;) Pako ma swój pokój ze swoją kanapą i bez problemu na polecenie wraca do niego i zostaje sam. Zabawki, patyki mogą dla niego nie istnieć. Pako toleruje obecność wybranych psów, a do suki w typie owczarka z sąsiedztwa zapałał sentymentem. ;) Moje psy nadal czują wobec niego respekt. Gdy Pako wychodzi na spacer, bardzo ciągnie, ale potem się uspokaja i grzecznieje.

[IMG]http://img405.imageshack.us/img405/129/32393025.jpg[/IMG]

[IMG]http://img815.imageshack.us/img815/5628/79925888.jpg[/IMG]

[IMG]http://img508.imageshack.us/img508/9563/30152672.jpg[/IMG]