andzia69 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 nikt nie chce świętokrzyskiej czarownicy???:( Quote
Aga-ta Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 niestety jak do tej pory cisza. Znalezienie dla niej odpowiedniego domu nie bedzie latwe, poniewaza Mira nie toleruje jakiegokolwiek zamkniecia, kiedy zostaje sama, zaczyna niszczyc wszystko, a jak to nie pomaga wyje-wyje jak wilk. Dostalam informacje, ze suczka przeskakuje ogrodzenie, wiec nie spuszczalam jej w ogole, na spacery chodzilam co 2 godz. rowniez w nocy, ale to nie pomagalo, 10 min i znow wycie, po ogrodzie rowniez chodzilam z nia tylko na smyczy. W koncu po 3 nieprzespanych nocach postanowilam sprobowac, dalam jej zupelna "wolnosc" i o to chodzilo. Ogrodzenia u mnie nie przeskoczy, robi co chce i kiedy chce - juz nie placze. Jedyna osoba, ktora toleruje i na widok, ktorej sie cieszy jestm ja, przed reszta rodziny ucieka, dzieci sa dla niej jakims dziwnym wynalazkiem, boi sie ich jak ognia - ucieka na bezieczna odleglosc i szczeka. Na spacerach jest juz o wiele smielsza, ale przechodniow strasznie sie boi, poniewaz nie moze uciec, bo smycz ja blokuje "przykleja sie" do Kory (przy psach czuje sie bezpiecznie). Kolejna zmiana miejsca to bedzie z pewnoscia dla niej bardzo duzy stres Quote
andzia69 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 chcialam wam pokazać jej drugą puchatą siostrę;) w sumie prawie każdy z maluchów był inny:) Quote
Aga-ta Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 ale sliczna:loveu:choc sa tak rozne kazda z nich ma cos w sobie:) Quote
andzia69 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Agatko...gdybyś miała chetnego na bernardyna daj znać:( u nas siedzi już jakiś czas taki ok. 5-6 letni z chorym okiem:( Quote
Aga-ta Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Andziu, a masz moze jego zdjecia? (jesli tak prosze wyslij mi na maila [email protected]) i jakbys mogla mniej wiecej napisac cos na temat jego charakteru - czy toleruje inne psy, jaki ma stosunek do ludzi, oko jest mozliwe do wyleczenia u "normalnego" weta, czy potrzebna jest specjalistyczna diagnostyka? mowiac szczerze bedzie ciezko znalezc mu dom ze wzgledu na wiek, ale zobaczymy co da sie zrobic Quote
andzia69 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 [quote name='Aga-ta']Andziu, a masz moze jego zdjecia? (jesli tak prosze wyslij mi na maila [email protected]) i jakbys mogla mniej wiecej napisac cos na temat jego charakteru - czy toleruje inne psy, jaki ma stosunek do ludzi, oko jest mozliwe do wyleczenia u "normalnego" weta, czy potrzebna jest specjalistyczna diagnostyka? mowiac szczerze bedzie ciezko znalezc mu dom ze wzgledu na wiek, ale zobaczymy co da sie zrobic są u nas na stronie: http://schronisko-dyminy.eadopcje.org/psiak/385 on byl pogryziony, być może to oko tez oberwalo, dlatego wrzodzieje mu rogowka? o ile dobrze pamiętam...jest na kroplach,niby lepiej...ale przez te "powieki" to chyba ciężko będzie wyleczyć...nie wiem, nie znam się zbytnio:( psów - samcow - nie lubi niestety...jest po kastracji i operacji entropium Quote
Aga-ta Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 [quote name='andzia69']są u nas na stronie: http://schronisko-dyminy.eadopcje.org/psiak/385 on byl pogryziony, być może to oko tez oberwalo, dlatego wrzodzieje mu rogowka? o ile dobrze pamiętam...jest na kroplach,niby lepiej...ale przez te "powieki" to chyba ciężko będzie wyleczyć...nie wiem, nie znam się zbytnio:( psów - samcow - nie lubi niestety...jest po kastracji i operacji entropium zrobie mu ogloszenia. Moze zalozyc mu watek? czy on na ogolnej stronie bernardynow juz jest? Quote
Aga-ta Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 [quote name='Patia']Czy pieknisia ma Alegratkę ? fajnie, ze jestes:) nie, Mira nie ma alegratki :) Quote
andzia69 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Ja małej zrobiłam allegro - ale to chyba nie to samo, co allegratka:cool3: Co do benia - nigdzie go nie zgłaszałam:( tu są jeszcze inne zdjęcia: http://desmond.imageshack.us/Himg193/scaled.php?server=193&filename=img0001xwx.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg197/scaled.php?server=197&filename=img0007xw.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg809/scaled.php?server=809&filename=img0009br.jpg&res=medium Quote
Aga-ta Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 wrzucilam go na benki, w wolnej chwili porobie mu ogloszenia. Andziu, na kogo kontakt? Quote
andzia69 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Aga-ta napisał(a):wrzucilam go na benki, w wolnej chwili porobie mu ogloszenia. Andziu, na kogo kontakt? hmmm...ja na benkach się nie znam zupełnie:( może Ty Agatko byś ew. przesiewała ew. chętnych o ile będą? Quote
Aga-ta Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 andzia69 napisał(a):hmmm...ja na benkach się nie znam zupełnie:( może Ty Agatko byś ew. przesiewała ew. chętnych o ile będą? wiem ile macie roboty, wiec nie ma problemu wezme go na siebie. Pojawily sie dla Miry na horyzoncie dwa domy. Jeden w Tyliczu, dom, wielki ogrod, w domu odratowana kotka. Naturalnie sunia mieszkalaby w domu. Panstwo mieli przez 13 lat psa, ktory pomimo leczenia odszedl. Na codzien zajmuja sie podrosnietym dzieckiem corki, ktora pracuje w Krakowie. Pani po smierci rezydenta powiedziala, ze nie chca juz wiecej psa, ale jak uslyszala od swojej corki (z ktora ja mam kontakt przez bratowa) o Mirze zaczeli sie o nia podpytywac. Wyslalam zdjecia, opowiedzialam o suni i czekam na odpowiedz. Jedyne co mnie martwi to, ze jest to dosc daleko...sunia nie chodzilaby na spacery regularnie, co wydaje mi sie byc bardzo wazne u takiego dzikuska (a nawet uwazam, ze spacer jest podstawa w przypadku takiego psa, poniewaz wtedy najszybciej i najlatwiej nawiazuje sie wiez). Drugi dom jest w Zywcu, pan zadzwonil z ogloszenia z owczarkow w potrzebie (dzieki Anashar za podpowiedz;) ). Zapowiada sie bardzo sensownie, Mira w domu mieszkalaby z kotem. Panstwo mieli owczarka, ktorego niedawno stracili, akurat tak sie zdarzylo, ze trafili na ogloszenie i jak to pan powiedzial Mira urzekla go:) Niestety adopcja bylaby mozliwa dopiero w grudniu, a ja chcialabym maksymalnie skrocic czas pobytu Miry u nas z wiadomych wzgledow - bardzo zalezy mi na tym, zeby miala juz swojego czlowieka do ktorego moze sie przywiazac, a on juz jej nie odda...kolejny raz...(ze wzgledu na jej psychike bardzo sie boje przywiazania do nas). Bede nadal intensywnie szukac jej domu, ale jesli mimo to do grudnia nie znajdzie sie ten wlasciwy bede "scigac" pana z Zywca;) Wczoraj rowniez dzwonila pani w sprawie Miry, ale chyba tylko "podpytac"... Quote
Aga-ta Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 w tamtym tyg. odrobaczylam Mire, wczoraj zaszczepilam ja p/wsciekliznie, wiec dziewczyna ma juz komplet. Teraz jeszcze sterylka (za 3 tyg. od szczepienia). niestety potencjalne domki milcza, a Mira rozbrykala sie w najlepsze, wczoraj zjadla poslania moich psow, w tym jedno 'funkiel nowka'', a ich wnetrznosci byly wszedzie:sad: chce ktos pieska?:evil_lol: Quote
Aga-ta Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 Patmol napisał(a):piękna po prostu ma banerek ? niestety nie ma banerka Quote
andzia69 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Aga-ta napisał(a):Mira rozbrykala sie w najlepsze, wczoraj zjadla poslania moich psow, w tym jedno 'funkiel nowka'', a ich wnetrznosci byly wszedzie:sad: chce ktos pieska?:evil_lol: dekoratorka wnętrz? widać nie pasowało do wystroju:diabloti: same problemy z tą sunią:-( Quote
Ironiaaa Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Trzymamy kciuki za nowy domek dla niej! Jest sliczna i az dziwne, ze taka mloda sunia i to tak orginalna stracila juz dom... :( No ja niestety nie mam namiarow na domki, ten domek w zywcu brzmi niezle. Jesli sie nic nie znajdzie moze pan poczeka na nia.... Quote
Aga-ta Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 niestety, zaden domek sie juz nie odezwal, wiec to chyba nieaktualne... Quote
andzia69 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 ech...dobrze chociaż, że dzisiaj jedna ze szczeniorkow od Klaudii pojechała do domku...została u niej jeszcze Kira... Quote
Aga-ta Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 juz sie Klaudia "pochwalila":) zalozylam sunia watek http://www.dogomania.pl/threads/217916-karton-w-lesie-a-w-nim-niespodzianka-Arwen-i-Kira.-Prosze-o-pomoc-w-oglaszaniu Quote
paoiii Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 http://tablica.pl/oferta/mira-piekna-mloda-sunia-szuka-domu-IDt8hu.html Mira ma aktualizowaną tablice.pl u mnie :) Quote
Recommended Posts