Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sunshine napisał(a):
Dostałam dziś kolejne kg suchej karmy, małe legowisko dla psa i smaczki ;)

I jutro ide odebrac kolejne:D

W schronisku legowisko sie nie przyda, poprostu zaraz zostanie zniszczone, może lepiej dla takich rzeczy zrobić bazarek ? Nie wiem tylko jak zareagowalby w takim wypadku ofiarodawca ...

Posted

sadze ze wypchanie sloma bud wystarczy na chociaz miesiac,pozniej i tak slome nalezy wymienic,zeby psy nie siedzialy w mokrej przegnilej slomie.
Czy nie da sie pouczyc pracownikow zeby sprzatali kojce bez uzywania wody pod cisnieniem?

Posted

Tak też o tym myślałam ata, wiem że to się tam nie przyda... zostawimy dla bazarku ;) Myślę że dziewczyny nie będą miały nic przeciwko:).

Dzisiaj mam iść odebrać kolejną karmę ale nie wiem czy dotre...tak leje i wieje że aż żal psa z domu wygnać...

Posted

Sunshine jak masz jakąś rozpiskę ile kto podarował to napisz bądź podeślij mi na maila to umieszczę na stronie :)

Dzisiaj znajomy z forum fotograficznego się do mnie odezwał, że ma trochę karmy do oddania i po weekendzie będzie dzwonił do Ciebie :)
Zrobił zbiórkę rodzinną :)

Posted

Jeżeli chodzi o akcje organizowane w małych miasteczkach to widzę, że wystarczy organizować raz do roku. Wtedy jest jako takie zainteresowanie. Niestety obecną akcję jaką organizowaliśmy w Witkowie uważam za totalna porażkę..... w niektórych szkołach nie było nawet puszki...... Co wiocha to wiocha.... ;)

Dobrze, że we Wrześni nareszcie coś się rusza, brawo :multi:

Posted

ms_arwi napisał(a):
my :diabloti:

hehehe nadzieja dla ludzkości:D
MyszkaMiki napisał(a):
Sunshine mogłabyś mi napisać o co chodzi z tymi karnetami?
Umieszczę na stronie.

później cos sklecę;)

Czas się zabrać za odbieranie karmy, najgorzej będzie pozbierać dane tych wszystkich osób. Tych od których odbieralam oczywiście mam gorzej z "karteczkami" z worków o ile takowe w ogóle są ;)

Posted

Młodzieżowa akcja dla schroniska - psiska pełna miska odniosła zdecydowany sukces! :multi:
Dzięki Wam udało się zebrać: 1050,5 kg karmy dla psiaków + akcesoria:D

I tak od:
- Fundacji 800 kg
- ZSTiO 7 kg + miski,posłanie, obroże, puszorki, zabawki i smakołyki
- LO 5 kg
- Ośrodek Szkolenia Kierowców we Wrześni z ul. Żeromskiego 180 kg
- Salon Mody Ślubnej ul. Rynek 10 10 kg
- Galeria Zdrowia i Urody "Relax" 10 kg
- osoby prywatne - "zbiórka na telefon" 38,5 kg + posłanie i smakołyki

A to jeszcze nie koniec bo czekamy na wieści z Przedszkola Tęczowa Chatka oraz
SSP nr 1 :)

Posted

★Wesołych★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
•。★Świąt★ 。* 。
° 。 ° ˛˚˛ * _Π_____*。*˚
˚ ˛ •˛•˚ */______/~\。˚ ˚ ˛
˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門| ˚Już za chwileczkę, już za momencik Wigilia!

Posted

artykuł dla przeglądu:

Dnia 22 grudnia dobiegła końca „Młodzieżowa akcja dla schroniska – psiska pełna miska” .
Akcja zorganizowana z inicjatywy wrzesińskiego wolontariatu działającego przy Schronisku dla Zwierząt we Wrześni okazała się strzałem w dziesiątkę. W trakcie trwania zbiórki zebrano łączne ponad tonę suchej karmy dla psiaków. Jest to niewątpliwie olbrzymi sukces.
Zbiórka zyskała ogromne poparcie w oczach Wrześnian. Udział w niej wzięły Wrzesińskie szkoły i firmy ale także osoby prywatne. Z pewnością do sukcesu przyczyniła się aura Świąt , ale nie mniej oznacza to iż Wrześnianie pamiętają o schronisku i interesuje ich los bezpańskich piesków. W trakcie trwania akcji oprócz zbiórki w szkołach wolontariusze odbierali karmę z domów osób zgłaszających taką chęć telefonicznie.
Okazało się, że oprócz serca dla zwierząt Wrześnianie oferują także dobroć samym darczyńcą dla których firmy BlackBall oraz Galeria Zdrowia i Urody "Relax" ufundowały karnety i zniżki.
Wolontariat ciesząc się z powodzenia akcji i ogromnego wsparcia mieszkańców zapowiada, że to nie ostatnia tego typu akcja. W przyszłości planowane są dalsze kroki w działalności na rzecz psów i poprawy ich losu. Już teraz na stronie internetowej www.wirtualny-opiekun.pl można znaleźć zdjęcia i opisy niektórych mieszkańców schroniska, którzy czekają na swoje miejsce u boku nowej rodziny. Zachęcamy również osoby chętne do dołączenia do wolontariatu i bezpośredniej współpracy z nami i naszymi psiakami.

180 kg karmy przekazanej przez Ośrodek Szkolenia Kierowców we Wrześni przy ul. Żeromskiego

Posted

sunshine napisał(a):
Młodzieżowa akcja dla schroniska - psiska pełna miska odniosła zdecydowany sukces! :multi:
Dzięki Wam udało się zebrać: 1050,5 kg karmy dla psiaków + akcesoria:D

I tak od:
- Fundacji 800 kg
- ZSTiO 7 kg + miski,posłanie, obroże, puszorki, zabawki i smakołyki
- LO 5 kg
- Ośrodek Szkolenia Kierowców we Wrześni z ul. Żeromskiego 180 kg
- Salon Mody Ślubnej ul. Rynek 10 10 kg
- Galeria Zdrowia i Urody "Relax" 10 kg
- osoby prywatne - "zbiórka na telefon" 38,5 kg + posłanie i smakołyki

A to jeszcze nie koniec bo czekamy na wieści z Przedszkola Tęczowa Chatka oraz
SSP nr 1 :)

A my tutaj uwzględnieni jesteśmy?

Posted

Drzagodha napisał(a):
A my tutaj uwzględnieni jesteśmy?

Ja pierdznicze! zapomniałam na śmierć o Was... przepraszam :( Zgubiłam kartke na poczatku i to dlatego... nie wybacze sobie...:/ zaraz poprawię:D

Ile dokładnie od was pojechało kg i jak Was nadmienić / nazwać:) zaraz zredaguje artykuł, taka pomoc nie może być nie zauważona!

Tak mi wstyd...:(

Posted

sunshine napisał(a):

Ile dokładnie od was pojechało kg i jak Was nadmienić / nazwać:) zaraz zredaguje artykuł, taka pomoc nie może być nie zauważona!

Głogowskie Stowarzyszenie Pomocy Zwierzętom AMICUS ;) A ile pojechało? Nie wiem :eviltong: Nie liczymy, dajemy ile mamy ;) Musisz pytać tych co brali :diabloti: