Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ZAKOŃCZONA! :D

Witam w wątku akcji Wrzesińskich wolontariuszy i młodzieży :cool3:
[SIZE=4]
"Młodzieżowa akcja dla schroniska-psiska pełna miska"

W dniach 1.12-22.12 odbędzie się wielkie zbieranie karmy dla psiaków we Wrzesińskim schronisku!:)

Akcja odbędzie się w następujących formach:
-zbiórka karmy w szkołach,
-zbiórka karmy w domach,
-"karma na telefon" czyli ludzie mogą przekazać karmę dzwoniąc do mnie - a my ją od nich odbierzemy
-oraz karma od sponsorów.

Akcję połączymy z promocją naszego schroniska dla zwierząt:)

"Karmy potrzebujemy! Hau! Wesołych Świąt! Dziękujemy! :)"

AKTUALNOŚCI:

Młodzieżowa akcja dla schroniska - psiska pełna miska odniosła zdecydowany sukces! :multi:
Dzięki Wam udało się zebrać: 1050,5 kg karmy dla psiaków + akcesoria:-D

I tak od:
- Fundacji 800 kg
- ZSTiO 7 kg + miski,posłanie, obroże, puszorki, zabawki i smakołyki
- LO 5 kg
- Ośrodek Szkolenia Kierowców we Wrześni z ul. Żeromskiego 180 kg
- Salon Mody Ślubnej ul. Rynek 10 10 kg
- Galeria Zdrowia i Urody "Relax" 10 kg
- osoby prywatne - "zbiórka na telefon" 38,5 kg + posłanie i smakołyki

A to jeszcze nie koniec bo czekamy na wieści z Przedszkola Tęczowa Chatka oraz
SSP nr 1 :smile:
http://www.facebook.com/event.php?eid=249299931796769

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Drzagodha napisał(a):
W sensie plakat, czy to co ma na nim być? :evil_lol:

to co ma być:D
Więc tak:
"Młodzieżowa akcja dla schroniska-psiska pełna miska!"
W dniach od 1 do 22 grudnia wrzesiński Wolontariat działający przy Schronisku dla Zwierząt we Wrześni wraz z młodzieżą oraz Harcerzami Szczepu "Feniks" ogłasza WIELKĄ ŚWIĄTECZNĄ ZBIÓRKĘ suchej karmy dla schroniskowych psiaków.
Jak możesz nam pomóc?
1. "Zbiórka" - Harcerze wraz z młodzieżą będą odwiedzać Państwa domy informując o akcji i zbierając karmę.
2. "Karma na telefon" - mogą państwo zadzwonić pod nr. tel. 725 271 426 informując o chęci przekazania karmy a my ją od Państwa odbierzemy.
3. "Zbiórka w szkołach" - oraz sponsoring od wrzesińskich firm.

"Hau! Karmy potrzebujemy, Wesołych Świąt życzymy! Dziękujemy!"

I wytyczne:evil_lol::
-format A3
-plakat drukowany w drukarni więc o odpowiednich rozdzielczościach
-"oczojebny", wyraźny zwracający uwagę...możesz np wykorzystać zdjęcia mojego psa;)
-raczej radosny niż smutny:)

Jeśli jesteś w stanie to prosiła bym o skonstruowanie małego banerka o rozdzielczości avatara i będzie potrzebny też projekt ulotki 10,5 cmx6 cm promujący schronisko czyli:
Będzie na nim zdjęcie schroniska i mini mapka dojazdu do schroniska oraz informacją
" Możesz podarować nam suchą karmę? Zadzwoń pod nr. tel. 725 271 426 a my ją od Ciebie odbierzemy!"
Przy czym tym projektem uloteki spróbuję się pobawić zaraz więc na razie skupmy się na plakacie i avatarku:P

Posted

Zdjęcia będę potrzebować w dużej rozdzielczości ;) Także będziesz mi musiała wysłać na pocztę. Przelecę wrzesiński wątek, fajnie, gdyby to było zdjęcie psa ze schronu ;)

Posted

Obawiam się że to się ludziom już opatrzyło... nie chcą czytać "kolejnego wyłudzania pieniędzy" a radosny mordek przyciągnie oczy bo "o może jakas impra":P czasem sama jak wodze wzrokiem to zawsze zwracam uwagę na to co mi się rzuci w oczy;)

Posted

Hm, mnie sie tez wydaje, ze lepszy bylby psiak ze schroniska... na pewno jest tam jakies atrakcyjne psisko :) Znasz kogos z dobrym aparatem i umiejetnosciami fotografa? Bo ja niestety, jak juz kiedys pisalam na privie, nie znam nikogo tutaj :/ I jak bedziesz sie wybierac do schroniska, to prosze daj mi znac, chetnie wybiore sie z Toba :)

Posted

Właśnie tu jest problem że w schronie będę mogła być dopiero w weekend za tydzień a to już trochę późno... przyda tez się nowe zdjęcie frontu schroniska, które też by mógł któryś ze znajomych zrobić.Znam kogoś z aparatem;) ale żadne z nich nie jest wolontariuszem więc psa i tak nie dostaną na wybieg:P Zagadam jeszcze do pewnych osób może maja coś gdzieś w archiwach;)

arwi, jeśli chcesz być pełnoprawnym wolontariuszem to zgłoś się do Komedanta Straży Miejskiej. Straż Miejska znajduje się w "piwnicy" Ratusza, wejście od parkingu, normalnie z ulicy. Tam wypełnisz stosowny dokument;) Musisz mieć dowód osobisty przy sobie.
I oczywiście jak się wybiorę (19 lub 20 listopada) to Ci dam znać bo teraz mam szkołę w weekend więc nie mogę;).

Napisałam meile o akcji do wszystkich szkół podstawowych i średnich we Wrześni oraz do gimnazjów i przedszkoli. Zobaczymy czy ktoś nam pomoże;)
Mój kolega zajmie się rozsyłaniem meili do Wrzesińskich firm :)

Skoro mówicie że pies ze schronu to jesteście w większości:P trzeba tylko go skołować jeszcze:D ale co to dla nas?:D

Posted

Póki co zrobiłam 4 radosne wersje, ale nie zapowiada się to jako koniec ;)
Mówcie co jest nie tak.
Przesyłam w miniaturkach, oczywiście na komputerze mam w A3.

Pozował mój pies. I kot który miał nie być mój... Ale jakoś sam się wprosił.

Posted

Dwoje ślicznych modeli to zasługa dlaczego są ładne że tak powiem.

u jest jeszcze w smutnej wersji.
Póki co ostatni na dziś, jutro jeszcze popracuje bo mam pomysł ;)

Posted

Kombinuję jeszcze z jednym projektem :) Może na nim sie nie skonczy, ale to zależy czy bede mieć pomysły.

Drzagotha - zrób, ze mnie grafik niespecjalny i plakaty robiłam kilka razy w życiu...

Posted

teraz to mi się już cięzko zdecydować hehehe są śliczne:) Może jeszcze jeden koleżanka mi zrobi to wstawię i wspólnie uzgodnimy który się najlepiej sprawdzi co?:D

A co do karmy na telefon, to z innego miasta to już chyba karma "na poczte" hihihi:D

Posted

[quote name='Ola164']
Drzagotha - zrób, ze mnie grafik niespecjalny i plakaty robiłam kilka razy w życiu...

Ze mnie też, uczę się dopiero :eviltong:

[quote name='sunshine']
A co do karmy na telefon, to z innego miasta to już chyba karma "na poczte" hihihi:D

"Na pocztę" się nie opłaci, bo koszt wyjdzie duży :eviltong: Bo ja mam jeszcze spokojnie do oddania kilkaset kilogramów, zarówno suchej jak i mokrej karmy :eviltong: Września nie tak znowu daleko, więc jak reflektujecie (niestety karma marketowa typu Chappi), to zapraszam ;)