sunshine Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 ZAKOŃCZONA! :D Witam w wątku akcji Wrzesińskich wolontariuszy i młodzieży :cool3: [SIZE=4] "Młodzieżowa akcja dla schroniska-psiska pełna miska" W dniach 1.12-22.12 odbędzie się wielkie zbieranie karmy dla psiaków we Wrzesińskim schronisku!:) Akcja odbędzie się w następujących formach: -zbiórka karmy w szkołach, -zbiórka karmy w domach, -"karma na telefon" czyli ludzie mogą przekazać karmę dzwoniąc do mnie - a my ją od nich odbierzemy -oraz karma od sponsorów. Akcję połączymy z promocją naszego schroniska dla zwierząt:) "Karmy potrzebujemy! Hau! Wesołych Świąt! Dziękujemy! :)" AKTUALNOŚCI: Młodzieżowa akcja dla schroniska - psiska pełna miska odniosła zdecydowany sukces! :multi: Dzięki Wam udało się zebrać: 1050,5 kg karmy dla psiaków + akcesoria:-D I tak od: - Fundacji 800 kg - ZSTiO 7 kg + miski,posłanie, obroże, puszorki, zabawki i smakołyki - LO 5 kg - Ośrodek Szkolenia Kierowców we Wrześni z ul. Żeromskiego 180 kg - Salon Mody Ślubnej ul. Rynek 10 10 kg - Galeria Zdrowia i Urody "Relax" 10 kg - osoby prywatne - "zbiórka na telefon" 38,5 kg + posłanie i smakołyki A to jeszcze nie koniec bo czekamy na wieści z Przedszkola Tęczowa Chatka oraz SSP nr 1 :smile: http://www.facebook.com/event.php?eid=249299931796769 Quote
Drzagodha Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Daj tekst i jakieś zdjęcia, mogę spróbować jakiś plakat zrobić. Quote
Drzagodha Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 sunshine napisał(a):Juz się robi:) W sensie plakat, czy to co ma na nim być? :evil_lol: Quote
sunshine Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Drzagodha napisał(a):W sensie plakat, czy to co ma na nim być? :evil_lol: to co ma być:D Więc tak: "Młodzieżowa akcja dla schroniska-psiska pełna miska!" W dniach od 1 do 22 grudnia wrzesiński Wolontariat działający przy Schronisku dla Zwierząt we Wrześni wraz z młodzieżą oraz Harcerzami Szczepu "Feniks" ogłasza WIELKĄ ŚWIĄTECZNĄ ZBIÓRKĘ suchej karmy dla schroniskowych psiaków. Jak możesz nam pomóc? 1. "Zbiórka" - Harcerze wraz z młodzieżą będą odwiedzać Państwa domy informując o akcji i zbierając karmę. 2. "Karma na telefon" - mogą państwo zadzwonić pod nr. tel. 725 271 426 informując o chęci przekazania karmy a my ją od Państwa odbierzemy. 3. "Zbiórka w szkołach" - oraz sponsoring od wrzesińskich firm. "Hau! Karmy potrzebujemy, Wesołych Świąt życzymy! Dziękujemy!" I wytyczne:evil_lol:: -format A3 -plakat drukowany w drukarni więc o odpowiednich rozdzielczościach -"oczojebny", wyraźny zwracający uwagę...możesz np wykorzystać zdjęcia mojego psa;) -raczej radosny niż smutny:) Jeśli jesteś w stanie to prosiła bym o skonstruowanie małego banerka o rozdzielczości avatara i będzie potrzebny też projekt ulotki 10,5 cmx6 cm promujący schronisko czyli: Będzie na nim zdjęcie schroniska i mini mapka dojazdu do schroniska oraz informacją " Możesz podarować nam suchą karmę? Zadzwoń pod nr. tel. 725 271 426 a my ją od Ciebie odbierzemy!" Przy czym tym projektem uloteki spróbuję się pobawić zaraz więc na razie skupmy się na plakacie i avatarku:P Quote
Drzagodha Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Zdjęcia będę potrzebować w dużej rozdzielczości ;) Także będziesz mi musiała wysłać na pocztę. Przelecę wrzesiński wątek, fajnie, gdyby to było zdjęcie psa ze schronu ;) Quote
sunshine Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 zdjęcia w dużej i dobrej rozdzielczosci mam wlasnego psiaka:P na wątku tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/129821-Psy-z-wrze%C5%9Bni-foty-aktualizowane-od-1-sztrony jest sporo zdjęc psów. Ale są smutne i takie nie zwracające uwagi na siebie a na plakacie chodzi o to żeby przyciągał oczy...:) Quote
Drzagodha Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Ale na plakaty o zbiórce są czasem lepsze zdjęcia psów siedzących w schronie, za kratami. Bardziej ludzi ruszają ;) Quote
sunshine Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Obawiam się że to się ludziom już opatrzyło... nie chcą czytać "kolejnego wyłudzania pieniędzy" a radosny mordek przyciągnie oczy bo "o może jakas impra":P czasem sama jak wodze wzrokiem to zawsze zwracam uwagę na to co mi się rzuci w oczy;) Quote
ms_arwi Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Hm, mnie sie tez wydaje, ze lepszy bylby psiak ze schroniska... na pewno jest tam jakies atrakcyjne psisko :) Znasz kogos z dobrym aparatem i umiejetnosciami fotografa? Bo ja niestety, jak juz kiedys pisalam na privie, nie znam nikogo tutaj :/ I jak bedziesz sie wybierac do schroniska, to prosze daj mi znac, chetnie wybiore sie z Toba :) Quote
sunshine Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Właśnie tu jest problem że w schronie będę mogła być dopiero w weekend za tydzień a to już trochę późno... przyda tez się nowe zdjęcie frontu schroniska, które też by mógł któryś ze znajomych zrobić.Znam kogoś z aparatem;) ale żadne z nich nie jest wolontariuszem więc psa i tak nie dostaną na wybieg:P Zagadam jeszcze do pewnych osób może maja coś gdzieś w archiwach;) arwi, jeśli chcesz być pełnoprawnym wolontariuszem to zgłoś się do Komedanta Straży Miejskiej. Straż Miejska znajduje się w "piwnicy" Ratusza, wejście od parkingu, normalnie z ulicy. Tam wypełnisz stosowny dokument;) Musisz mieć dowód osobisty przy sobie. I oczywiście jak się wybiorę (19 lub 20 listopada) to Ci dam znać bo teraz mam szkołę w weekend więc nie mogę;). Napisałam meile o akcji do wszystkich szkół podstawowych i średnich we Wrześni oraz do gimnazjów i przedszkoli. Zobaczymy czy ktoś nam pomoże;) Mój kolega zajmie się rozsyłaniem meili do Wrzesińskich firm :) Skoro mówicie że pies ze schronu to jesteście w większości:P trzeba tylko go skołować jeszcze:D ale co to dla nas?:D Quote
Drzagodha Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Wydaje mi się, że lepszy właśnie ze schronu. Radosny i zadowolony pies mówi "tu jest fajnie!", a ma mówić "siedzę w więzieniu, potrzebuję Cię" ;) Quote
sunshine Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Oki, więc psiak schroniskowy;) tylko teraz skąd? np.to: a da się jakoś sprawdzić czy zdjęcie jest odpowiedniej wielkosci? Quote
Drzagodha Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Najlepiej jak jest w formacie, w którym zostało zrobione ;) Chodzi o to, żeby pomniejszone nie było. Na dogo niestety muszą być zmniejszone, więc potrzebowałabym "oryginał" ;) Quote
sunshine Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 poprosiłam kumpla zeby zrobił jakieś fajne zdjęcia;) może się uda:D Quote
Ola164 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Póki co zrobiłam 4 radosne wersje, ale nie zapowiada się to jako koniec ;) Mówcie co jest nie tak. Przesyłam w miniaturkach, oczywiście na komputerze mam w A3. Pozował mój pies. I kot który miał nie być mój... Ale jakoś sam się wprosił. Quote
sunshine Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 podoba mi sie bardzo trzcionka pierwszego i obrazek z ostatniego:D to serio Twoje zdjęcia? Śliczne:loveu: Quote
Ola164 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Dwoje ślicznych modeli to zasługa dlaczego są ładne że tak powiem. u jest jeszcze w smutnej wersji. Póki co ostatni na dziś, jutro jeszcze popracuje bo mam pomysł ;) Quote
sunshine Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 dobrze go widać ale zapominamy że to świąteczna troszku:P Quote
Drzagodha Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Czyli ja mam wolne z plakatem? Super, bo mogłabym do niego przysiąść dopiero w poniedziałek ;) Sunshine, a karma na telefon obowiązuje również inne miasta? :cool3: Quote
Ola164 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Kombinuję jeszcze z jednym projektem :) Może na nim sie nie skonczy, ale to zależy czy bede mieć pomysły. Drzagotha - zrób, ze mnie grafik niespecjalny i plakaty robiłam kilka razy w życiu... Quote
Ola164 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Sun - jak masz jakiś inny pomysł to powiedz, spróbuję wykonać. Jeszcze takie dwa: Quote
sunshine Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 teraz to mi się już cięzko zdecydować hehehe są śliczne:) Może jeszcze jeden koleżanka mi zrobi to wstawię i wspólnie uzgodnimy który się najlepiej sprawdzi co?:D A co do karmy na telefon, to z innego miasta to już chyba karma "na poczte" hihihi:D Quote
ms_arwi Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 a mnie te rozowe sie podobaja :) a gdyby te rozowa wersje zrobic bardziej w czerwieni jeszcze nieco? Tzn. odcien... Quote
Drzagodha Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [quote name='Ola164'] Drzagotha - zrób, ze mnie grafik niespecjalny i plakaty robiłam kilka razy w życiu... Ze mnie też, uczę się dopiero :eviltong: [quote name='sunshine'] A co do karmy na telefon, to z innego miasta to już chyba karma "na poczte" hihihi:D "Na pocztę" się nie opłaci, bo koszt wyjdzie duży :eviltong: Bo ja mam jeszcze spokojnie do oddania kilkaset kilogramów, zarówno suchej jak i mokrej karmy :eviltong: Września nie tak znowu daleko, więc jak reflektujecie (niestety karma marketowa typu Chappi), to zapraszam ;) Quote
Recommended Posts