Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja historia nie dotyczy raczej "psiarza" bo tego osobnika nie nazwałbym nawet człowiekiem a co dopiero "miłośnikiem psów". No i ja wtedy również z psem nie spacerowałem. Historia ta natomiast zapewne może byc przyczynkiem do wszelkich legend o "psach-mordercach".
Pewnego wieczora, tak około 19-20 wracałem przez park podjasnogórski, wrzesień, taka "złota polska jesień". W parku sporo ludzi, niektórzy z psami, tu dygresja - aktualnie jest to zabronione - wyprowadzanie psów w parku, dzieciaki... Idzie sobie młody osobnik (20-25?) człowiekopodobny z najprawdopodobniej sporym amstaffem lub mieszańcem bardzo amstaffopodobnym - bez kagańca za to na łańcuchu, pewnie taka hiphopgangstapolo moda... Bo osobnik sam w złotych łańcuchach, kretyńskiej bejbolówce nałożonej na bandane... Nieważne. Kretyn w pewnym momencie spuścił psa i zaczął szczuć go na inne psiaki, a zaznaczam - ten jego pies "wychowany" na agresywne, faktycznie mordercze bydle. Gdy ludzie zaczęli po prostu uciekać ze swoimi psiakami lub próbować zwracać mu uwagę szczyl zaczął szczuć psa na ludzi. Być może był pijany. Sprawa skończyła się tak że odszedł ze swoim ... psem bez przeszkód. Gdy już wychodziłem z parku minęła mnie para strażników miejskich ale bynajmniej się nie spieszyli.
Cóż historia po prostu przykra ale właśnie przez takich zje...ów, stosujacych się do mody z amerykańskich filmów o "gangsta", bawiących się najprawdopodobniej w szczeniackie "walki psów" - amstaffy, pitbulle, bullterriery, ogólnie bulle mają taką złą sławę.

• Replies 10k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A propos ....
kiedys podobna sytacje widzialam w swoimmiescie ,kolo tez na psy swego ttb szczuł, pozniej na ludzi siedzacych na lawce i popijajcych piwko z lekka , ot smiechawa miedzy nimi byla nic wiecej .

kolo na tych ludzi psa poszczuł.. i tu zonk.

Najcichsza osoba -koles jakis-
wstał , zabrał mu psa , przywiazał do ławki i tak dupe przetrzepał ze kolo sikał po spodniach . poczym odwiazał psa, kolesia postawil na nogi, dal mu plaskiego, poczekal az do sienbie dojdzie i wyprosił w parku... :)

siedzialam z kumpela 2 lawki dalej , i mialysmy troche strach ze i nas przetrzepie, ale okazalo sie koles nas wyczuł ( amy tez ttb na smyczach) i podzszeł
powiedzial ze nie mamy sie czego obaiać , bo nie pies winien tylko człowiek.

pozniej kolesia widywałam czesciej z tympsem, zawsze na ktrotko i w kagancu :)
ot lekcja moze nie mila dla niego byl;a , ale z profitami ;)

Posted

Piwa dla pana z ławki ;)! Ale też straszne jest to że istnieje setki tzw dzikich hodowli, ogłoszeń ze "słupa" gdzie właśnie oferuje się głównie amstaffy, pitbulle. Klientami są głównie gnojki aspirujące do bycia modnym "człowiekiem z miasta". Wcześniej tu na forum czytałem o Manolo, amstaffie który na szczęście znalazł juz dom ale to jak wyglądał gdy go znnaleziono właśnie wygląda mi na "wychowywanie" przez jakiegoś domorosłego "gangsta" - bicie, przypalanie papierosami...
Ech.

Posted

Szczerze , to ostatnimi czasy mało jest na szczęście już ogłoszeń a bullowatymi ... teraz jest trendi ;) mieć jorka , łestika i laba :diabloti:

Ale generalizujesz ... dużo z tych jak ich nazywasz "gangsta" ma lepiej wychowane swoje bulle niż inteligenciki zwykłe pieski :evilbat:

Posted

[quote name='Vectra']Akhad , spuścił psa ten koleś , szczuł i nikt nie ucierpiał ? i pies agresywny tak ?

:hmmmm: jakoś się to kupy nie trzyma :diabloti:[/QUOTE]

To czy ktoś nie ucierpiał - [COLOR="Red"]nie wiem[/COLOR] - nie stałem 1 metra od tych ludzi, obserwowałem zamieszanie i rozbiegających się ludzi w odległości jakichś 20 metrów. Osobnik od agresywnego psa wcześniej przechodził obok mnie a zwrócił moja uwagę właśnie swoim wyglądem. Nie pamiętam wszelkich detali poza tymi które opisałem. Jeśli uważasz że to mało prawdopodobne - twoja sprawa. Ja wiem to co widziałem.

Posted

szczerze mowiac jak by tak brać wygląd , to moj chlop wyglada jak zakapior hm...
idac z 2 ttb ho ho ho fakt .
A on mi mowi ze chyba na pysku brudny jest bo ludzie sie od niego odsuwają.

czlowieka po czynach poznasz bo po wyglądzie w tych czsach raczej słabo .
moze ten psiak typu klucha ciepla byla i latał w kolo , całe szczescie.

Posted

[quote name='Vectra'](...)
Ale generalizujesz ... dużo z tych jak ich nazywasz "gangsta" ma lepiej wychowane swoje bulle niż inteligenciki zwykłe pieski :evilbat:[/QUOTE]

W pewnym sensie być może generalizuję. Ale tak czy owak - obojętne czy to młodociany gangsta czy inteligenciki - biorą modne psy dla mody, bo tak dobrze wygląda.

Posted

[quote name='Akhad']To czy ktoś nie ucierpiał - [COLOR=Red]nie wiem[/COLOR] - nie stałem 1 metra od tych ludzi, obserwowałem zamieszanie i rozbiegających się ludzi w odległości jakichś 20 metrów. Osobnik od agresywnego psa wcześniej przechodził obok mnie [B]a zwrócił moja uwagę właśnie swoim wyglądem[/B]. Nie pamiętam wszelkich detali poza tymi które opisałem. Jeśli uważasz że to mało prawdopodobne - twoja sprawa. Ja wiem to co widziałem.[/quote]
Generalizujesz :p nie szata zdobi człowieka i czasem pozory mylą i to bardzo ..

Do tego mylą ci się zeznania :evil_lol:

[QUOTE]Pewnego wieczora, tak około 19-20 wracałem przez park podjasnogórski, wrzesień, taka "złota polska jesień". W parku sporo ludzi, niektórzy z psami, tu dygresja - aktualnie jest to zabronione - wyprowadzanie psów w parku, dzieciaki... Idzie sobie młody osobnik (20-25?) człowiekopodobny z najprawdopodobniej sporym amstaffem lub mieszańcem bardzo amstaffopodobnym - bez kagańca za to na łańcuchu, pewnie taka hiphopgangstapolo moda... Bo osobnik sam w złotych łańcuchach, kretyńskiej bejbolówce nałożonej na bandane... Nieważne. Kretyn w pewnym momencie spuścił psa i zaczął szczuć go na inne psiaki, a zaznaczam - ten jego pies "wychowany" na agresywne, faktycznie mordercze bydle. Gdy ludzie zaczęli po prostu uciekać ze swoimi psiakami lub próbować zwracać mu uwagę szczyl zaczął szczuć psa na ludzi. Być może był pijany. Sprawa skończyła się tak że odszedł ze swoim ... psem bez przeszkód.[/QUOTE]

tu są detale

a zaraz piszesz co innego

Mam TTB i nienawidzę jak ktoś bzdury pisze :cool1: i chodzę w dresach ||| niejednokrotnie mam czape z dachem na główce ...

Zapewniam Cię ,że gdyby faktycznie ten koleś puścił psa i szczuł nim , pies był agresywny , to nikt by nie uciekł :diabloti:
Widziałeś kiedyś pędzącego bulla ? :cool3: z chartami mogą się ścigać śmiało :evil_lol:

Posted

[quote name='Apbt_sól']szczerze mowiac jak by tak brać wygląd , to moj chlop wyglada jak zakapior hm...
idac z 2 ttb ho ho ho fakt .
A on mi mowi ze chyba na pysku brudny jest bo ludzie sie od niego odsuwają.

czlowieka po czynach poznasz bo po wyglądzie w tych czsach raczej słabo .
moze ten psiak typu klucha ciepla byla i latał w kolo , całe szczescie.[/QUOTE]

Może. ;] A w sumie ja też czasami jak zakapior wyglądam w bojówkach woodland, z kolczykami i tatoo... ;)

Posted

Może trochę Ot
Głaskałam dzisiaj pięknego pręgowanego Asta.
No po prostu miodzio śliczna psinka ze ślicznymi uszkami naturalnej długości.
Tak się cieszyła że aż zrobiła mi niunia siniaka na nodze ogonem.
No po prostu cudooooooo
młodziutka chyba ze 4-5 miesięcy.
Taka wesolutka przytulasta.......

Posted

podrapana gęba i siniaki , to norma - pieski kochają :diabloti: ileż ja razy miałam fiolet pod okiem .....
a i jeszcze można zostać uduszonym jęzorem .... czasem mam takie pobudki ... napada mnie stado potworów i chlepocze mnie po twarzy , stojąc mina klatce piersiowej i pakując jezor do nosa - jest bosko :diabloti:
Zęby stracić , albo nos złamany .. buzi z wyskoku :diabloti:

a to wszystko z miłości do ludzi , tylko problem polega na tym że miłość swą wyrażają całym swoim ciałem i całą swoją siłą :evil_lol:

Posted

PS. ja widuje w zamosciu "bande dresow" jak to ich ludzie nazywaja...chlopakow jest okolo 10 kazdy ma jakiegos bulla ( w tym wiem ze 3 sa ze schroniska) nigdy nie widzialam zeby ktorykolwiek pies zaatakowal pierwszy, pare razy zareagowal na atak innego psa ale natychmiast zostal odwolany i zareagowal...a jak sie ta banda buulkow bwai...to to juz Vectra wie jak to wyglada...niejednokrotnie ktos straz wzywal ze tam na polach za blokami sie stado spow gryzie a pijane chlopaki sie smieja z tych walk psow:)
dodam te chlopaki jak nie z psami cala banda to na rolkach smigaja jak wariaci po miescie...czesto tez jeden drugiego "szczuje" swoim psem i maja ubwam...nikt nie wychodzi poraniony, bo psy maja chyba jeszcze wueksza radoche...rzdako kiedy sie widuje tak dobrze zsocjalizowanie i ulozone psy i tak niezaczepliwa mlodziez...cudownie sie na to patrzy:)
poprosze wiecej takich dresow na swiecie!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

No na walki psów zapraszam do mnie ... impreza czynna 24 godziny na dobe :diabloti:
Piesków długo do walk zapraszać nie trzeba :evil_lol:
Nie powiem jest widowiskowo i dla żółtodzioba zabawa moich psów wygląda jak rzeź ..

Np dziś , dziewuchy próbowały podzielić Frania na pół , Klementyna ciągnęła za tylną łape , Lalka za ucho .. Franek z wystającymi zębami warczał jak wściekły ... potem była zmiana .. Lalke za ogon i fafle , potem klementyne , jedno za jedno ucho drugie za drugie ucho tyle że w inne strony :diabloti: To że ciągają się za skóre i szarpią , warczą , szczerzą kły ... można nazwać jak napisała Niki walkami psów ... tyle że są to zabawy , bo te psy się tak bawią :diabloti: żadne nie cierpi , krew się nie leje .... po walce piją wode z jednego wiadra i ida spać na jednym posłaniu , jedzą z jednej miski .. ale można wrzucić do jednego wora że jak bullowaty i dres to krwawe jatki ....

swoją drogą glany , tatoo i masa kolczyków .. też można dużo powiedzieć :evilbat:

Posted

o zabawach i zachowaniach psów typu bull ;) to można książke napisać :evil_lol: i każdą można podciągnąć pod prawdziwe walki -MOŻNA wszystko można.. TV reklame zrobiło świetną ..

i teraz wystarczy , że TTB idzie ulicą ,a publika skanduje że juz zagryza :diabloti:

a dla tych mniej wtajemniczonych :evil_lol: TTB jak atakuje na serio robi to bardzo po cichu :diabloti: szkoda energii na warkoty ;)

Posted

[quote name='Vectra']o zabawach i zachowaniach psów typu bull ;) to można książke napisać :evil_lol: i każdą można podciągnąć pod prawdziwe walki -MOŻNA wszystko można.. TV reklame zrobiło świetną ..

i teraz wystarczy , że TTB idzie ulicą ,a publika skanduje że juz zagryza :diabloti:

a dla tych mniej wtajemniczonych :evil_lol: TTB jak atakuje na serio robi to bardzo po cichu :diabloti: szkoda energii na warkoty ;)[/quote]

Potwierdzam suka TTB która pociachała mi Sabrę ponad rok temu wyskoczyła bezszelestnie zza ławki bez grama dźwięku.

TV zrobiło reklamę no i pseudo TTB......
Pseudo ludzie...........

Posted

no bo one madre sa...jesli atakujesz zeby zrobi krzywde to po kiego hu** z daleka szczekac , warczec i dziamolic...zeby szanse dac komus na ucieczke badz przygotowanie sie?
inteligentne bestyjki atakuja po cichaczu...
moj sasiad czesto wspomina jak to jego pies zostal zagryziony doslownie za jego plecami przez pitta...sasiad nic nie slyszal...pitt zlapal tak psa ze udusil go, tamten ne mogl nawet zajeczec a pitt tez sie "nie odzywal" skupil sie na robocie ...przykre to ale sami sobie winni byli bo szczuli na siebie te psy czesto, "uczyli" je...tylko chyba sami nie wiedzieli czego...

Posted

no tak.. co innego zabawa, ale czesto gesto mozna spotkac grupke 'mlodziezy ławkowej', ktora, jak ktos przechodzi, 'dla zabawy' szczuje psa.. i chociazby to byl najlagodniejszy pies pod sloncem i chcial sie tylko bawic. no ale trzeba zrozumiec obawy ludzi, bo duzy pies moze wyrzadzic chcociazby taka krzywde, ze dzieciaka jakiegos przewroci, poobija.. chociaz nie ma zlych zamiarow.
zebysmy byli dobrze zrozumiani- i akhad i ja bardzo lubimy takie 'krowska';] sami adoptujemy psiaka, ktory w wieku 4 miesiecy ma glowe wieksza od yorkopodobnych w calosci;) [zaznaczam, ze do yorkow nic nie mam- moi rodzice sa wlascicielami takiego i zylam z nim 10 lat;)]. ale po prostu gotuje sie we mnie, jak nieodpowiedzialni wlasciciele pozwalaja, zarowno takiemu bylowi, jak i malym 'obszczekiwaczom', biegac bez kontroli wsrod obcych ludzi- a noz widelec cos nie przypasuje i afera gotowa..

Posted

[quote name='Vectra']bo TTb jak media markt , nie dla idiotów :doabloti:[/quote]

TTB mi się podobają bardzo od dawna......
Ale nie podjęła bym się wychowania psa tej rasy łatwo coś spierniczyć w socjalizacji a potem doopa blada.......
Czyli ze mnie idiota jest ............

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...