Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Menrzuś']Tak rosną

[IMG]http://ravelyn.files.wordpress.com/2008/03/dsc01830.jpg[/IMG][/quote]

Jesoooooooo :crazyeye: no rzeczywiśćie ranniki :crazyeye: a ja mam tylko kilka sztuk w ogrodzie :placz:
a to jest foto z tego lasu, czy z neta?

• Replies 32.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Menrzuś

13274

• apple

3269

• Iv_

2629

• szyszka.fr

1599

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Menrzuś']Ale to trzeba dodatkowo szmatą potraktować.......no i ten zapaszek :evil_lol:
Jak zrobi, to za chorerkę nie da się zaciągnąć do kuchni :shake:
I nawet nakrzyczeć na niego nie mogę, bo Sylwa od razu bulgocze się na mnie :roll:[/quote]

No żeby za goopią kupę się tak indyczyć:shake:, nic dziwnego, że Sylwę trochę poniosło:evil_lol:

Posted

[quote name='Bila']:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Bilbo na pewno by się z Tobą zgodził. Nie będe Wam pisała, co wyeksplorował 2 dni temu:angryy::angryy:. Straciłam parę rękawiczek i musiałam prać smycz:angryy::angryy:. Mało mnie szlag nie trafił[/quote]

to możemy się domysleć co to było :roll: :roll: bleeeeeeeeeeeee :roll:
odwołuję ten pomysł z łopatą :cool3: ;)

Posted

[quote name='Iv_']i tym razem na palcu się nie zakończy, tylko odgryzie Ci nogę :roll: :roll:

A właśnie, jak palec? :razz:[/quote]
Nie strasz :-o

Lepiej, ale dalej na końcu nie mam czucia :shake:

Posted

[quote name='Iv_']to możemy się domysleć co to było :roll: :roll: bleeeeeeeeeeeee :roll:
odwołuję ten pomysł z łopatą :cool3: ;)[/quote]

Tak się wściekłam, że nawet wypluł:crazyeye:, choć ja podejrzewam, że dlatego, iż stopień zmrożenia wykluczał szybką konsumpcję:diabloti:

Posted

[quote name='Iv_']Jesoooooooo :crazyeye: no rzeczywiśćie ranniki :crazyeye: a ja mam tylko kilka sztuk w ogrodzie :placz:
a to jest foto z tego lasu, czy z neta?[/quote]
Z neta, ale jak zakwitną, to sfocę ;)

Pamiętam jak rosły u nas w lesie przebiśniegi i liliowo-nienieskie przylaszczki......no ale cóż - "ludzie"

Posted

[quote name='Bila']No żeby za goopią kupę się tak indyczyć:shake:, nic dziwnego, że Sylwę trochę poniosło:evil_lol:[/quote]
A byśmy próbowali ostrzej nakrzyczeć na Gacka......to oprócz bulgotania Sylwy, to jeszcze Argon zasłania Gacka i patrzy takim wzrokiem......:roll:

Posted

[quote name='Menrzuś']A byśmy próbowali ostrzej nakrzyczeć na Gacka......to oprócz bulgotania Sylwy, to jeszcze Argon zasłania Gacka i patrzy takim wzrokiem......:roll:[/quote]
że czujecie się jak ostatni sadyści:cool3:

Posted

[quote name='Menrzuś']Z neta, ale jak zakwitną, to sfocę ;)

Pamiętam jak rosły u nas w lesie przebiśniegi i liliowo-nienieskie przylaszczki......no ale cóż - "ludzie"[/quote]
to ja czekam ne te real foto :loveu: bo takie cenię sobie najbardziej :multi:
a u mnie w lesie przylaszczki i zawilce rosną nagminnie, jak zakwitną to tez obfocę dla Ciebie :loveu:
i znam jedno miejsce w pewnym lesie gdzie przebiśniegi wystepują stadnie:multi:też zrobię fotki jak już się pokażą :lol:

Posted

[quote name='Bila']Tak się wściekłam, że nawet wypluł:crazyeye:, choć ja podejrzewam, że dlatego, iż stopień zmrożenia wykluczał szybką konsumpcję:diabloti:[/quote]
chłopak wie, że mrożonki trza najpierw rozmrozić, a potem jeść :diabloti: :evil_lol:

Posted

[quote name='Menrzuś']A byśmy próbowali ostrzej nakrzyczeć na Gacka......to oprócz bulgotania Sylwy, to jeszcze Argon zasłania Gacka i patrzy takim wzrokiem......:roll:[/quote]
:roll: to możecie czuć się zagrożeni :crazyeye: :cool3:

Posted

[quote name='Iv_']to ja czekam ne te real foto :loveu: bo takie cenię sobie najbardziej :multi:
a u mnie w lesie przylaszczki i zawilce rosną nagminnie, jak zakwitną to tez obfocę dla Ciebie :loveu:
i znam jedno miejsce w pewnym lesie gdzie przebiśniegi wystepują stadnie:multi:też zrobię fotki jak już się pokażą :lol:[/quote]
Zawilcy żółtych i białych to u nas też jes dużo.....no, ale na nie to jeszcze trzeba poczekać

Posted

[quote name='Menrzuś']Zawilcy żółtych i białych to u nas też jest dużo.....no, ale na nie to jeszcze trzeba poczekać[/quote]

w maju będą ;)
u nas żółte wystepują tylko w nielicznych miejscach, białe to pospolitość, jest ich miliardy :loveu:
a rosną u Ciebie takie zawilce? jak te......
[IMG]http://i44.tinypic.com/n5htvc.jpg[/IMG]

ale to niedobra fota, bo pokazane są z góry i w sumie nie widać ich wielkości, że sa co najmniej trzykrotnie większe od zwykłych białych zawilców :roll:, ale mam tylko taką, bo to moja własna.

Posted

[quote name='Iv_']w maju będą ;)
u nas żółte wystepują tylko w nielicznych miejscach, białe to pospolitość, jest ich miliardy :loveu:
a rosną u Ciebie takie zawilce? jak te......

ale to niedobra fota, bo pokazane są z góry i w sumie nie widać ich wielkości, że sa co najmniej trzykrotnie większe od zwykłych białych zawilców :roll:, ale mam tylko taką, bo to moja własna.[/quote]
Ale to jest zawilec "ogrodowy", a mówiliśmy o "dzikich"
Pewnie, że widziałem - w przyblokowych ogródkach tutaj rosną ;)

Posted

[quote name='Menrzuś']Ale to jest zawilec "ogrodowy", a mówiliśmy o "dzikich"
Pewnie, że widziałem - w przyblokowych ogródkach tutaj rosną ;)[/quote]
haaaaaa bystry jesteś :multi: ale u mnie są miejsca gdzie wystepuje on właśnie w stanie naturalnym i jest pod ścisłą ochroną :p jak mi sie uda to też go obfocę na skarpach wapiennych nad Wisłą :loveu: wtedy zobaczysz jego naturalność, a nie ogródkowość :razz:

Posted

[quote name='Iv_']haaaaaa bystry jesteś :multi: ale u mnie są miejsca gdzie wystepuje on właśnie w stanie naturalnym i jest pod ścisłą ochroną :p jak mi sie uda to też go obfocę na skarpach wapiennych nad Wisłą :loveu: wtedy zobaczysz jego naturalność, a nie ogródkowość :razz:[/quote]
No to szczekam :lol:
Tylko z tą ścisłą ochroną to różnie wygląda - "ludzie" mają ją głęboko w....

Śmigam już :hand:

Posted

[quote name='Menrzuś']No to szczekam :lol:
Tylko z tą ścisłą ochroną to różnie wygląda - "ludzie" mają ją głęboko w....

Śmigam już :hand:[/quote]
no to do maja ;)

tak, ludzie są okropni :roll: wiesz pare lat nie byłam w tamtym miejscu, być może, że nie znajdę tych anemonów :roll: ale mam nadzieje, że jednak jakieś sie uchowały, wyglądały niesamowicie rosnąc na tej białej łupkowatej wapiennej ziemi, a w tle widać było przełom Wisły :loveu:

Posted

[quote name='Iv_']miłego spacerkowania :loveu: :loveu:

leć leć Orle :diabloti:[/quote]
Zaraz tam orle :evil_lol:

A tu masz jeszcze dowody na to, że wiosna już drybda na horyzoncie :p

[IMG]http://img15.imageshack.us/img15/5513/obraz555aed6.jpg[/IMG]

[IMG]http://img25.imageshack.us/img25/3633/obraz568afo6.jpg[/IMG]

i świergolenie z Argonem w tle :lol:

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=-sZbYRi5Hog"]YouTube - Obraz206[/URL]

Posted

[quote name='Menrzuś']Zaraz tam orle :evil_lol:

A tu masz jeszcze dowody na to, że wiosna już drybda na horyzoncie[/quote]
Orle Olre :evil_lol: :p

Widzę, że sie postarałeś i masz dowody :multi: mała ta wiosna wprawdzie, ale jak od razu oko cieszy i jest radośniej na duszy :loveu: :razz: