Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja będąc w ciąży nawet nie zdecydowałabym się na trzeciego psa...ale wyszło, jak wyszło ;) faktem jest, że nawet mając małe dziecko (tak do lat dwóch) nie zdecydowałabym się na szczeniaka, czy kociaka...bo to jakby mieć dwoje bardzo małych dzieci 

Posted

ja będąc w ciąży nawet nie zdecydowałabym się na trzeciego psa...ale wyszło, jak wyszło ;) faktem jest, że nawet mając małe dziecko (tak do lat dwóch) nie zdecydowałabym się na szczeniaka, czy kociaka...bo to jakby mieć dwoje bardzo małych dzieci 

Czy dobrze zrozumiałam..../?

W takim razie Gratuluję Marzenko:) Aby  maleństwo było takie jak Ty:)

Posted

Dzięki. trochę źle napisałam - ja byłam w ciąży, już nie jestem, ot kaprys losu...co nie znaczy, że od nowego roku nie będziemy się starać o powiększenie rodziny ;)

I tak..moje dziecko będzie wychowywać się w stadzie zwierząt ;) i będzie najwyżej szczekać jak Holi i Licho :P ale to za rok - dwa, jak świat da :)

Posted

Marzenko proszę dopisz,że w przypadku Livi zapraszamy po nią  do nas na miejsce.

po takie psy to trzeba jakies minimum kurna wykazać, a nie tylko dowoz, dowoz i łaska, ze adoptują

Po Andzię przyjechali z W-wy w sobotę, była już u weta, będzie rehabilitowana. Po prostu ludzie jak marzenie ! :)

Posted

W takim razie przepraszam za gafę Marzenko....

Nie napisałam Ci jeszcze o Szili , bo myślałam ,że nic z tego nie będzie. Ale ludzie posłuchali moich rad i pracują z sunią. Bardzo ją pokochali i chcą  pomóc tej szalonej , pięknej zazdrośnicy.

Po prostu Szila na widok innego psa dostaje mega siły i nawet 2 osoby z trudem ją utrzymują....tak wyrywa i ciągnie pobudzona do ataku.

U nas już była spokojniejsza i potrafiłyśmy zapanować nad jej emocjami, ale na nowym miejscu przy nowych psach znowu powstał problem.

Poza tym ona chyba też się boi psów i to trochę ze strachu te jej ataki.

W takim przypadku potrzeba z nią pracować nad wyciszeniem emocji i odwróceniem uwagi na coś innego. 

Cieszę się,że robi postępy:) Ale dajmy jej  a może lepiej jej opiekunom czas na potwierdzenie,że to ich wymarzony pies:)

Posted

Nic się nie stało :)

Trzymam w takim razie za Szilę mocno kciuki ! I za wytrwałość jej rodziny.

I zmykam zmęczyć psy..a potem do pracy...Jak ok 23 nie będziesz jeszcze spać i będziesz miała siłę gadać, to możesz dzwonić. A jak nie to zadzwoń rano...gdzieś tam koło 12 planuje dłuższy spacer, ale wcześniej raczej nie będę wychodzić. To bym jutro porobiła wieczorem ogłoszenia :) A jak nie jutro to w piątek mogę ogłoszenia zrobić.

Posted

Andzia to daj znać, jak będziesz mieć jeszcze jeden taki cudny domek dla mojej Abbusi:)

Dziś trafił młodzik husky////cieszyć się czy płakać////?

Niby ładny, niby łagodny ale gdzie go dać???

Andzia Ty pamiętaj o mnie jakbyś na swoją Husky miała mnóstwo ;) fajnych domków.

Małe obsrajciuchy fajne i mega ruchliwe. Chciałam im sama zrobić zdjęcia , ale wymiękłam po 20 min;(

Krysia mi pomogła je jakoś poskromić, ale i tak po skończeniu byłam cała mokra.

Rozłaziły się szybciej niż mój aparat robił zdjęcia.

24g930g.jpg

2zehvef.jpg

2i8u0y8.jpg

nbtzpj.jpg

1ghb3n.jpg

Posted

"

UWAGA !!!!
Dnia 09.11.15 (poniedziałek) ok. godz. 19 w okolicach Bilczy zaginęła mała czarno-brązowa suczka. Wabi się Fifi. Ma ok. 5 lat, dłuższą sierść, jest wesoła i ufna w stosunku do ludzi.
W chwili zaginięcia miała czerwoną skórzaną obrożę.

Uczciwego znalazcę proszę bardzo o zwrot pieska. Suczka choruje na padaczkę i wymaga stałego leczenia. Może ktoś ją widział, znalazł, lub wie gdzie aktualnie przebywa, proszę o kontakt. 504-652-004; 519-773-667
Na znalazcę czeka nagroda!
PROSZĘ O UDOSTĘPNIENIE!"

12208450_10206605379908059_2654363113225

12227669_10206605380428072_2411631520210

12191656_10206605380828082_1503186648268

to nie od Ciebie suczka? bo taka siakaś podobna

Posted

Dziś Licho zjadła nam...kwiatka, kawałek sznurka z rolety..i INTERNET ! mogło być gorzej...

nie wiem, co ją tak napada...kilka dni był spokój, były same i NIC nie było zniszczone..a dziś bah...dobrze, że mój Patryk zna się na rzeczy i mieliśmy do tego dodatkowy kabel internetowy, to poskładał wszystko, jak należy..a jutro będziemy zabezpieczać gniazdko internetowe metalową puszką po cukierkach...będę mieć ładne serduszko na ścianie :D zrobię zdjęcie jak już zawiśnie :P

szczeniaczki dodam na stronę jutro :)

Edit: ile jest tych szczeniaczków? które psy, które suczki ? ^^ - rozumiem, że niebieskie kokardki i chustki to psiaki, a różowe suczki..a żółte ? ;) czy one nie mogą być podpisane na czole :D

Edit 2: dopatrzyłam się...i doczytałam, że jest ich szóstka :) czyli są trzy pieski i trzy sunie? 

Posted

Licho dziś doznała obrażeń bojowych...tak bawiła się z rocznym psem od kolegi, że oboje mają pokaleczone łapy...Fado stopę, a Licho ma dziurę po kle w łapie :] ale zabawę mieli przednią! nawet nie zauważyli obrażeń...

Liszka ma opatrunek na łapce, zagoi się pewnie szybko, bo dziura malutka. Teraz grzecznie śpi i jak na razie opatrunek jej nie przeszkadza..a założony mało fachowo, bo nie mam wprawy z zawijaniu bandaży ;)

DSC_0478.JPG

dumna posiadaczka rany bojowej

DSC_0479.JPG

a tak teraz sobie śpi ;)

DSC_0481.JPG

za to Patryk skończył nam zabezpieczać internet :] kabelek, co wychodzi z puszki jest zawsze łatwy do wymiany..a to co łatwe nie jest znajduje się w puszcze :)

a Holi nadzorowała jego pracę!

DSC_0480.JPG

i w końcu mogę zabrać się za dodawanie szczeniaków i zagubionej suni na stronę, bo już mi internetu Patryk wyłączać nie będzie.

Posted

ogłoszenia dla Livi ( Na Kraków), Abby (Warszawa) i Werika (na Katowice? ) zrobię jutro albo w piątek pewnie.

Ogłoszenia na gumtree i olx mają:

Na Katowice: Uszka, Funia, Boston, Karim, Teo, Celik, Messi, Sticz, Nobel, Burbon 

Na Kraków: Reni, Bystry

Na Kielce: Joko, Zadra, Eska i Emka, Placek, Sajmon, Kajo, Wedel, Reksio

alegratka mi znów nie działa...więc nie wiem, czy mam jeszcze robić na jakimś innym portalu? czy olx starczy będąc podparty gumtree ;)

A teraz idę pograć w coś z rodziną :)

Posted

Ojej Marzenko, ale masz pomysłowego męża:) Pięknie to wygląda:) Wieczne walentynki:)

A Licho ...wie;)

Może to troszkę nauczka dla niej.

A na koniec najważniejsze...Bardzo dziękuję za ogłoszenia:)

No i Szilę możesz zdjąć ze strony...zostaje w swoim domu. Chyba by się zapłakali jakby musieli ją oddać, to pracują z nią i pracują......

Kazali ją zdjąć ze strony , to zdejmuj...

Posted

Przyjechała nowa sunia, młoda . Czarna z białym krawatkiem. Raczej mała ...

Nowy Balto:) ma ok roku...całuśny i zabawowy . Chyba nie  ma jajec, ale nie wiadomo czy to wynik kastracji czy ma wsteczne. :(

se9jld.jpg

2r3ulnr.jpg

2qdn9ro.jpg

2qxbw51.jpg

29lh17l.jpg

Posted

Oj tak, dzięki Licho mamy ładne serduszko na ścianie ;). Patryk często ma dobre pomysły...ale rzadko kiedy się chce mu cokolwiek robić..ale internet zawsze będzie chronić :D

Dobrze, że nie robiłam jeszcze ogłoszeń Abbuni, piękna ma teraz zdjęcia ! Więc jutro jej na olx i gumtree zrobię no i  Livi i Werikowi.

No i nie ma za co dziękować, powiedziałam, że będę robić to robię ! 

Super, że Szili trafili się tacy właściciele ! Tylko pozazdrościć ;)

Balto i nowe zdjecia Abby wylądują na stronie jutro, dziś bym jeszcze coś pomieszała niechcący..dopiero co z pracy wróciłam :)