słodkokwaśna Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 (edited) Moruś też się załapał na zdjęcia:roll: Gorzej już słyszy i traci węch....gorzej chodzi ale jest wyjątkowo wesoły i silny jak na swój wiek.:p Edited July 18, 2013 by słodkokwaśna Quote
słodkokwaśna Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 A na koniec nasz perełek:cool3: Rejwen:) Jak przyjechał do nas ,to był jednym wielkim zabłoconym dredem....jeszcze ma sierść fatalną ,ale codziennie zażywa dawki kąpieli i czesania ...to po tygodniu wygląda o niebo lepiej:) Quote
słodkokwaśna Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 (edited) A tu Rejwen nie dał mi zrobić zdjęć....aparat przejęła Aga a my się z Rejwenkiem poprzytulaliśmy:p Edited July 18, 2013 by słodkokwaśna Quote
Istar19 Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 Edytko jutro uzupełnię zdjęcia na stronie :) mam tylko prośbę, w wolnym czasie jakbyś mogła mi napisać - trochę informacji o: - Esti - wiek, stosunek do psów/ludzi - Asti - wiek, stosunek do psów/ludzi - masz jakieś nowe zdjęcia Chiry ?:) - co z Igą? przywróciłam ją do psów do adopcji, ale nie wiem czy dobrze. - słów kilka o Wanili - stosunek do psów (bo do ludzi rozumiem, ze pełen pozytyw) - Liza - troszkę o charakterze - Szach - Lukas - Max No a potem o tych nowych psiakach - wiek, jak jest znany stosunek do psów ludzi, czy są aktywne itp :) Quote
słodkokwaśna Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 Marzenko ,zrobiłam wczoraj opisy dla Lukasa,Kristo i Wanilki są na 1 stronie . poprawiłam też opis Mili ,to zmień. Iga zostaje. Pomału nadrabiam zaległości ....jest 17 nowych psów .... ja wysiadam:roll::oops::evil_lol: Właśnie przyjechał następny . Mieszanka Maxa i Weccio w rozmiarze xxl . Dziś zrobię opisy dla Pimpka i Max-a a jutro następne....Uffff Jutro zdjęcia Chiry i Noska-Szacha . Ejjj...Lizy już nie ma ...odnalazł się właściciel. Quote
Istar19 Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 ojć gdzieś mi Liza umknęła :oops: wstawiłam nowe opisy trzech psiaków :) i opis Mili pomału zaległości będą nadrabiane - nie można tak wszystkiego naraz :) PS. Jakbym mogła mieć trzeciego psa ukradłabym Ci Rejwena....nie dość, że w 100% w moim typie to jeszcze takie piękne imię ma! Quote
słodkokwaśna Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 [quote name='Istar19']ojć gdzieś mi Liza umknęła :oops: wstawiłam nowe opisy trzech psiaków :) i opis Mili pomału zaległości będą nadrabiane - nie można tak wszystkiego naraz :) PS. Jakbym mogła mieć trzeciego psa ukradłabym Ci Rejwena....nie dość, że w 100% w moim typie to jeszcze takie piękne imię ma![/QUOTE] Ja też bym go sobie ukradła:evil_lol: A imię nadała mu moja córcia:) Quote
Buńka Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 WAKACYJNE POZDROWIENIA OD LEOŚKI!!! Jesteśmy papużki nie rozłączki:loveu: Dzisiaj jak wpadłam w odwiedziny do hoteliku to przy bramie biedna płakała że nie zabieram jej ze sobą:shake: Na ryby, do sklepu, nad stawy wszędzie z tą urwiską małą a to dzięki temu że nie muszę się uganiać ze smyczami bo perfekcyjnie biega przy rowerze:multi: Na rybkach grzecznie siedzi i nie dokucza, pięknie czeka przed sklepem przy rowerze no ideał:loveu: Za pierwszym razem jak zabrałam ją do sklepu to poleciała do bramy hoteliku stanęła jak wryta i obserwowała. Już myślałam że będę musiała po nią iść ale dalej na podwórko nie weszła, oblukała gdzie jestem i grzecznie ze mną wróciła:multi: Teraz już za każdym razem czeka przed sklepem i się nigdzie nie szwenda;) Zuch dziewczynka:loveu: Tylko mój Rokulec już prawie uszy stracił . . .:mad: Całe ma poobgryzane bo diablica uważa że ciąganie fafla za uszy to świetna zabawa:mad: Tylko Murzyn ma spokój bo przed nim czuje respekt... Już kilka razy były spięcia i dał jej do zrozumienia że szlachta się nie bawi tylko dostojnie spaceruje:diabloti: Quote
słodkokwaśna Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 No Leośka to ma dopiero wakacje:evil_lol: ...wieczne:) Buńka podaj pomysły na imionka, bo weny brak:eviltong: Zostały 3 psiaki,trojaczki z jednej paczki....dzikuski. 2 chłopaków i jedna panna...Chyba:roll::evil_lol: Chłopak najmniejszy ślepotek Chłopak bez sierści największy Dziewczynka z białą krawatką. i jeszcze dzisiejszy mix Weccio i Maxa duży,,,nawet bardzo! Ten nowy wczorajszy ,to Zefir a jamnisia Nitka. Quote
słodkokwaśna Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 Jestem :angryy::angryy::angryy: Zobaczcie ile zdjęć mi znikło z wątku przez to imageshack:mad: Nie wiem o co chodzi?????:crazyeye::shake: Quote
DONnka Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 O jesssooo zakochałam się :loveu: Kto zgadnie w którym ??? Poproszę o więcej info na temat Rejwena :) Będę promować chłopaka :) Quote
słodkokwaśna Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 (edited) [quote name='DONnka']O jesssooo zakochałam się :loveu: Kto zgadnie w którym ??? Poproszę o więcej info na temat Rejwena :) Będę promować chłopaka :)[/QUOTE] Donka ,no coś Ty ,,,nie wiem....w którym????:evil_lol: Rejwen, to młody ok 3 letni psiak. Trafił do nas ok tygodnia temu,wyglądał jak jeden zabłocony kołtun i dred.Nie znamy jego historii,błąkał się po wsi i straszył jedną panią przychodząc do jej suni. Kuleje na tylną i przednią łapę,ale dostaje leki i co raz mniej to widać. Przednia łapa zdarta opuszka a tylna chyba naciągnięte ścięgno lub coś w tym stylu( głupio ,ale nie pamiętam dokładnie.Mam 4psy co mają problemy z łapami . Daje leki i tyle:roll:) To łagodność i ciapowatość na 4 łapach ,ale czasami sam się nakręca w boksie i wykłóca z innymi sąsiadami psami. Ma też taki dziwny nawyk chodzenia w kółko ,kiedy się cieszy lub denerwuje,pewnie to wynik bycia psem łańcuchowym.:shake: Do ludzi mega przytulak i całuśnik.Wpycha nochala i całego siebie w człowieka i wtula się mocno.Kocha to:) Łaknie kontaktu z człowiekiem i oczekuje na każdy znak .Reaguje na swoje imię. Chodzi ładnie na smyczy ,nie ciągnie ...chociaż czasami ma się wrażenie ,że jest trochę zdezorientowany. Nic nie niszczy . Z suczkami się dogaduje ,z psami nie sprawdzany. Ogólnie bardzo uroczy i przekochany psiak, który tylko potrzebuje bliskości człowieka i troszku nauki normalnego ,niełańcuchowego życia. Zapomniałam dodać...jest odrobaczony i zaszczepiony kompletem. Dowiedziałam się już od weta dokładnie co ma z tą łapą tylną. Zwiększona ruchomość stawu kolanowego(ruch szuflada) Podejrzenie naderwania węzadła krzyżowego. Edited July 19, 2013 by słodkokwaśna Quote
Buńka Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 [quote name='słodkokwaśna']No Leośka to ma dopiero wakacje:evil_lol: ...wieczne:) Buńka podaj pomysły na imionka, bo weny brak:eviltong: Zostały 3 psiaki,trojaczki z jednej paczki....dzikuski. 2 chłopaków i jedna panna...Chyba:roll::evil_lol: Chłopak najmniejszy ślepotek Chłopak bez sierści największy Dziewczynka z białą krawatką. i jeszcze dzisiejszy mix Weccio i Maxa duży,,,nawet bardzo! Ten nowy wczorajszy ,to Zefir a jamnisia Nitka.[/QUOTE] Ło dla tylu psiaków to naprawdę może weny zabraknąć do wyboru imion:evil_lol: Czasami jednemu ciężko wymyślić imię...;) Niteczka bardzo ładnie, pasuje do niej. Jest przeurocza:loveu: Wykastrowała bym tego co się pozbył psinki na starość i to bez znieczulenia:diabloti: Suńka może będzie RUBI albo BUSZI? Duży hmm BARMAN, ZAMBO, NERON? A pozostała dwójka . . . RUFUS, RALF, JOY, JIM, BEN? . . .REY? Ło ale na trzaskałam imion:evil_lol: hi hi [quote name='słodkokwaśna']Jestem :angryy::angryy::angryy: Zobaczcie ile zdjęć mi znikło z wątku przez to imageshack:mad: Nie wiem o co chodzi?????:crazyeye::shake:[/QUOTE] Bardzo, bardzo dużo osób skarży się na dogo na ImageShacka... Znikają zdjęcia, banery i co tam tylko się da:mad: Dali jakąś notkę że postarają się odzyskać utracone obrazy . . . Zobaczymy:roll: Quote
słodkokwaśna Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 nowy, łagodny pies w wersji XL. Barman jest większy niż owczarek. ma ok roku. Quote
słodkokwaśna Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 Dziś wyczesywałam Zefira i muszę przyznać,że zrezygnowałam. Jest tak chudy ,że żebra tylko dotykałam i wszystkie szczotki stukały o jego kości:shake: to przestałam. Biedaczek ,widać że szmatami nie można się odżywiać:shake: Jest chyba chudszy niż Wanilka jak trafiła do nas. Ale za to jest kochany i dziś nawet mnie bronił ,kiedy obcy ludź podszedł pod boks. W ogóle liże i tak słodko delikatnie podgryza aby go przytulać. Rambuś znowu na spacer wyszedł sposobem,ale sądzę iż niedługo chłopak będzie się nadawał do mieszkania.:lol: no i były dziś codzienne zabiegi pielęgnacyjne Rejwenka,który ma cierpliwość pychotkową:evil_lol: Jeszcze mnóstwo pracy nam zostało z tym piękniochem,chyba szybciej byłoby go wygolić całkowicie i poczekać aż odrośnie:cool3: A teraz zdjęcia Rambusia:),które robiła Aga ,bo my z Krysią go pilnowałyśmy i asekurowałyśmy:razz: Quote
słodkokwaśna Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 Ale muszę przyznać ,że Rambo to najbardziej wrażliwy,przeczulony i ostrożny pies jakiego mieliśmy.:roll: Quote
słodkokwaśna Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 Dodam jeszcze ,że spacer z nim to nie lada wyczyn ,bo ma tak założoną luźno obrożę i co chwila chce wyciągać łebek przez nią:shake: Quote
słodkokwaśna Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 Nasza jamnisia Niteczka:)Niedobra ciotka ją wybudziła jak sobie smacznie spała. Quote
BlackShadow Posted July 20, 2013 Posted July 20, 2013 Przez ostatnich kilka dni nie mogłam dodawać komentarzy. Nie mam pojęcia dlaczego. Barman :loveu: Kocham duże psy! Ale go jutro wyprzytulam :D Jestem pod wrażeniem, że Rambo dał się wyciągnąć na spacer. Wydaje mi się, że niedługo w pełni się oswoi i zrobi bardziej ufny. Mam też nadzieję, że Czika pójdzie za jego przykładem ;) Quote
Recommended Posts