Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie mam takie stare padło , pieski sa schroniska u nas nie ma .Psinki są bardziej nie ufne mały znów troche podchodzi ale mamuśka :shake:Buda by się przydała pewnie by się do niej schowały ale ja za dużo nie mogę bo mam w domu 14 kotów i u dwóch co mam od roku wykryto białaczkę , więc muszę reszte po testować i za szczepić a to ogromny koszt .Więc co moge to dla piesków zrobiłam jedzenie będziemy im wozić gdyby się dały złapać to mogła bym mamuśkę zabrać do siebie na działke bo ona strasznie wystraszona a młody by musiał iść do adopcji .Pozdrawiam .

Posted

A czy one pojawiają się w jednym miejscu? W sensie karmione są w jednym. Myślę o klatce - pułapce. Jak duża jest ta sunia? Zdaje się, że schronisko w Toruniu miało kupić większą. Dopytam.

A Paulina ma rację, że najlepiej byłoby wówczas suczkę ściągnąć na działkę (ale trzeba wesprzeć Paulinę kasą wtedy, bo to kolejne stworzenie na jej utrzymaniu), a malucha umieścić w DT i uczyć, że ludzie są fajni i do adopcji potem. On teraz obserwuje mamę i widzi, że skoro ona się boi to tak trzeba. I wskazane jest oczywiście to, aby miał kontakt ale z psami które nie boją się ludzi.

Posted

Jakby co ja jestem chętny do pomocy. Mogę poszukać jakiejś budy i może udałoby mi się namówić znajomych, żeby dowieźli.
Najlepiej byłoby je jednak złapać i tak jak mówi Agata postąpić. Pogadam z domownikami, może byśmy go wzięli na DT. Mamy już adoptowanego psiaka, który jest mega ufny i pozytywny do wszystkich stworzeń. Aczkolwiek mieszkanko mamy bardzo małe i nie wiem czy moja druga połówka się zgodzi. Na pewno mogę jakąś kasę regularnie podsyłać Paulinie dla mamuśki.
Dajcie znać co i jak.

Posted

Witajcie tak pieski są w jednym miejscu najpierw na jedzenie podchodzi młodziak a dopiero po chwili przychodzi mamuśka .Tylko ja się boje jak maluch się złapie czy potem dam rede mamuśkę złapać czy gdzieś się nie wycofa bo ona jest taka ostrożna że szkoda gadać ....

Posted

Przepraszam za prywatę.. ale jestem w wielkiej potrzebie. :(

Proszę o pomoc, o przesłanie choc dalej, może macie znajomych w okolicach Nakła, Kcyni.
[SIZE=3][COLOR=red][B]Zaginął pies Brego[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=#000000], brat mojego Bragiego.
Proszę pomóżcie mi go odnaleźc, albo choc dowiedziec sie co sie z nim stało..

[/COLOR][B][SIZE=3][COLOR=red]więcej informacji :[/COLOR][/SIZE]
[/B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/219989-ZAGINĄŁ-PIES-BREGO-KUNDELEK-w-okolicy-wsi-KOWALEWKO-GROMADNO-(woj.kuj.-pom.)?p=18269942"][SIZE=3][COLOR=red][B]http://www.dogomania.pl/threads/219989-ZAGINĄŁ-PIES-BREGO-KUNDELEK-w-okolicy-wsi-KOWALEWKO-GROMADNO-(woj.kuj.-pom.)?p=18269942[/B][/COLOR][/SIZE][/URL]

[IMG]http://img847.imageshack.us/img847/4875/bregoogloszenie1.jpg[/IMG]

Posted

Przypadkiem trafiłam na wątek.
Paulina dobrze, że pieski mają Ciebie, jesteś ich Aniołem Stróżem :buzi:
Może zamiast budy udałoby się zdobyć jakąś starą szafkę kuchenną czy inną, usunąć kawałek drzwiczek i nakryć folią.
Mam nadzieję, że psiaczki już niedługo się oswoją.