Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pieski nakarmione jak szłam do lasu z jedzeniem to zaraz szczekały a mały zaczął biec w moją strone i zaczymał sie w połowie drogi ale było widać że sie cieszy :multi: Mamuśka też już ładnie krąży , zawiozłam beczkę nakładłam słomy ciekawe czy do niej wejdą ale dwa chyba sie nie zmieszczą nie wiem .Tabletki wiem że są takie Fedalin czy tak jakoś ale kżde zwierze inaczej reaguje a zwierze jak sie bardzo boi to lek też za bardzo nie działa już to przerabiałam .A psy są dwa niech jeden zje za dużo leku bo bym musiała zostawić w dwóch porcjach albo niech zje za mało , A pies moze też być czujny po zjedzeniu tablketki tak długo jak nas widzi my odjedziemy a on zasnie i niech porzyjdzie lis .To nie tak łatwo najlepiej jakby podeszły zaczekam jeszcze troche zobaczymy najedzone sa i z dnia na dzień jest lepiej moze akurat ........

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='paulina02']Pieski nakarmione jak szłam do lasu z jedzeniem to zaraz szczekały a mały zaczął biec w moją strone i zaczymał sie w połowie drogi ale było widać że sie cieszy :multi: Mamuśka też już ładnie krąży , zawiozłam beczkę nakładłam słomy ciekawe czy do niej wejdą ale dwa chyba sie nie zmieszczą nie wiem .Tabletki wiem że są takie Fedalin czy tak jakoś ale kżde zwierze inaczej reaguje a zwierze jak sie bardzo boi to lek też za bardzo nie działa już to przerabiałam .A psy są dwa niech jeden zje za dużo leku bo bym musiała zostawić w dwóch porcjach albo niech zje za mało , A pies moze też być czujny po zjedzeniu tablketki tak długo jak nas widzi my odjedziemy a on zasnie i niech porzyjdzie lis .To nie tak łatwo najlepiej jakby podeszły zaczekam jeszcze troche zobaczymy najedzone sa i z dnia na dzień jest lepiej moze akurat ........[/QUOTE]

Oby się tylko w miarę oswoiły i dały złapać przed dużymi mrozami, dobrze ze chociaż schronienie i jedzenie mają

Posted

[quote name='paulina02']Pieski nakarmione jak szłam do lasu z jedzeniem to zaraz szczekały a mały zaczął biec w moją strone i zaczymał sie w połowie drogi ale było widać że sie cieszy :multi: Mamuśka też już ładnie krąży , zawiozłam beczkę nakładłam słomy ciekawe czy do niej wejdą ale dwa chyba sie nie zmieszczą nie wiem .Tabletki wiem że są takie Fedalin czy tak jakoś ale kżde zwierze inaczej reaguje a zwierze jak sie bardzo boi to lek też za bardzo nie działa już to przerabiałam .A psy są dwa niech jeden zje za dużo leku bo bym musiała zostawić w dwóch porcjach albo niech zje za mało , A pies moze też być czujny po zjedzeniu tablketki tak długo jak nas widzi my odjedziemy a on zasnie i niech porzyjdzie lis .To nie tak łatwo najlepiej jakby podeszły zaczekam jeszcze troche zobaczymy najedzone sa i z dnia na dzień jest lepiej moze akurat ........[/QUOTE]
Super beczka lepsze to przecież niż nic ;) Zostawiaj im koło tej beczki jedzenie żeby mogły się z nią zapoznać i przyzwyczaić do niej. Ja też bym z uspokajaczami uważała- te tabletki to sedalin ale tak jak piszesz reakcja jest różna lek nie działa natychmiast a czasami na efekt trzeba czekać 30-60 min i co jak w tym czasie stracisz psy z pola widzenia, oddalą się czy uciekną a żeby usnęły to trzeba podać naprawdę spora dawkę, bo po jego zastosowaniu pies raczej nie śpi a jest jak po głupim jasiu lekko chwiejny, lejący się i uspokojony ale zasypia rzadko więc by trzeba podać większą ilość i tez nie wiadomo jak organizm psa na nią zareaguje a co będzie jak szczeniak np zje i swoje i matki część to by mogło być niebezpieczne, bo lek się dawkuje według wagi a dla takich szczeniaków w ogóle nie jest zalecany więc niestety trzeba szukać innego rozwiązania...

Posted

Serum dziękujemy za karme jest super , pieski wcinają , nie odzywałam się bo miałam awarie komputera .Mamuśka niestety wygląda na szczenną .W beczce na brzegu jest wyleżone i z boku słoma też , ale ta beczka za mała jest jednak na dwa psiaki .Kurcze żeby może była buda to sunia by sie w niej oszczeniła i chociaż by można było szczeniaki zabrać bo pewnie i tak za marzną , dosyć jest bezpańskich piesków po co więcej .Sunia się na je odejdzie dalej i siada i patrzy obserwuje .Ostatnio jak szlam byłam zobaczyć beczkę i idę z powrotem w strone misek a ona idzie w moją strone troche dalej ode mnie za mną i sie obejrzałam ona spojrzała na mnie i zaraz zmieniła kierunek , postępy są ale gdzie tu do sukcesu .....

Posted

Witam byłyśmy u piesków zjadły moment , tylko zostawiły troche suchego ...beczka jednak jest za mała na dwa pieski a dzis strasznie wieje .Mamuśka nadal nie ufna , myślimy ze znajomą co tu zrobić im do spania ale nie ma pomysłu .....:shake:

Posted

Może by popytać ludzi o używaną budę dla psa być może ma ktoś niepotrzebną już ,ja tak kiedyś załatwiłam budę dla psa który się przybłąkał na plac zakładu,ale teraz już ma wspaniały dom.Będę pytać może się uda.

Posted

przepraszam cioteczki za offa ale kolezanka z Bydgoszczy znalazla dzis psiakia oto info

Dziś ok. godz. 18:00 w okolicach Starego Rynku znaleźliśmy młodego, około rocznego psa rasy husky. Straż miejska zawiozła go do schroniska. Proszę wystawcie tę informację na swoich tablicach. Może tym sposobem odnajdziemy właściciela :) Albo może ktoś z Was go zaadoptuje :) Piesek jest prześliczny, popielaty o błękitnych oczach, na dodatek bardzo spokojny i przyjazny. Chętnie sama zabrałabym go do domu, tylko ja już mam psa. Pomóżcie znaleźć właściciela, może jutrzejszej nocki nie będzie musiał spędzić w schronisku

Posted

Pieski cały czas są , nie wiem co się wydarzyło ale boją sie bardziej a już troche podchodziły ;( , one chyba już człowiekowi nie zaufają .Do jedzenia podchodzą jak już sie odejdzie dalej ......

Posted

dziś dzwoniłam po budę do inowrocławia ,będzie za 50 zł ,a chcieli 100 zł. ogłoszeie jest na tablicy ,może byłaby możliwość aby się złożyć na nią ,ja mogę przysłać wam pieiądze też ,byście musiały załatwić transport.Co wy na to.Mam już adres gdzie odebrać budę .mój telefon 660-794-703

Posted

A od kogo ta buda i jaka duża ....nie wiadomo czy do auta by weszła .To było by najlepsze rozwiązanie bo ta beczka nie zdaje egzaminu , pieski teraz są po drugiej stronie na tej co dostają jeść to przyjdą się najedza i przechodzą na drugą strone lasu ,,,,może przy miskach wieczorem sa lisy i maludy się boją ....Było pięć razy polowanie zabili podobno cztery lisy , dwa dziki , chyba jenoty i coś tam jeszcze i przez to chyba znów sunia taka przerażona .....

Posted

Buda była by ok ale tamta była bardzo zniszczona i przy przewozie mogła by się rozlecieć , nie wiem co robić one już tak ładnie podchodziły .Dowiedziałam się że ktoś próbował je złapać i pewnie teraz tak się boją .Jedno , drugie i pies jeszcze bardziej traci zaufanie szkoda , będziemy zostawiać jedzonko bo jak się odejdzie to widać że idą jeść ale to nie wszystko .Takie ładne psy a sunia cudo ..........