Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

qurcze to niedobrze - ja nic na razie nie wykombinuję, bo w sobotę jadę do Nasielska zabrać sunie też z cieczką, ktoś ją wcześniej do studni wrzucił, ale na szczęście ktoś inny ją wyciągnoł i tak już od 6 miesięcy się błąka koło dworca pkp.............no chyba, że jej nie złapię.............

Posted

Wczoraj pojechali na miejsce wolontariusze z Celestynowa i okazało się, że pies ma dom... Ja też wczoraj od kogoś usłyszałam, że ktoś tego psa przygarnął. Ale dom jest średnio ciekawy - zresztą widać na zdjęciach, jak pies wygląda... Lata przy ruchliwiej ulicy, dokarmiają go menele... Prawdopodobnie dzisiaj podjedzie/podjechała tam inspektor z otwockiego TOZu z osobą, która była tam wczoraj. Mam nadzieję, że uda się trochę polepszyć temu psu życie...

Przy okazji - kolejny biedak z tych okolic, ma awaryjne DT tylko na tydzień :(
http://www.dogomania.pl/threads/217886

Posted

Przedzwonię dzisiaj do P. Wandy i spytam co z tym psem...
Dowiedziałam się jeszcze, że zajmowała się nim jakaś organizacja? Że dostał od nich budę i że ktoś miał pomagać tej osobie, która psa przygarnęła w pracy z nim, bo facet sobie nie radzi...

• 4 weeks later...
Posted

Ponieważ wciąż dostaję pytania o tego psa, informuję, że interwencja się nie odbyła, ponieważ nie znany jest adres właściciela psa. Bardzo proszę o niepowielanie informacji, że był tam przedstawiciel TOZu, nie jest to prawdą.
Pies kogoś pogryzł, został odłowiony i trafił na obserwację. Obecnie przebywa w hoteliku u weta w Celestynowie. Na maila mam dostać jego aktualne zdjęcia. Pies na początku był agresywny, ale przyzwyczaił się do weta, który się nim zajmuje i nie ma z nim problemów. Nie wykazuje agresji wobec innych psów.