Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nowa wiadomosc:
Czlowiek, ktory mial dzisiaj przywiezc sunie nie zrobil tego. Kto moze przywiezc welshke?

Sunia ma byc dzisiaj zlapana i przywieziona do DT.
Widziana byla na dzialkach w gminie Rząśnik, wies Rogóźno, ok 20 km od Wyszkowa i ok 70 km od Warszawy.

Rogóźno
118 osób
woj. mazowieckie
pow. wyszkowski
gmina Rząśnik
nr rej.: WWY
http://mapa.szukacz.pl/

Czlowiek, ktory ma tam domek letniskowy, obiecal odnalezc sunie i przywiesc do Warszawy. Niestety, nie odbiera telefonow od rana.
Czy ktos mieszka w poblizu Rogóźno i moglby pomoc w odszukaniu suni. Nie wiem czy Rogóźno jest mala miescina i da sie dopytac tubylcow o sunie. W czasie nieobecnosci wlascicieli terenem domkow letniskowych zajmuje sie mieszkaniec Rogóźno i on tez dokarmia suczke ( chyba od okolo 2 miesiecy ).
Podobno sunia jest w ciazy lub juz urodzila dzieci, dlatego zalezy nam na czasie. Mamy DT tylko psa brakuje.
Oto sunia

Posted

Kurka wodna, dodzwonilam sie do faceta i powiedzial, ze dzisiaj znowu nie pojedzie. Zapewnial mnie od ponad tygodnia, ze jedzie tego dnia, potem nastepnegp dnia, i tak w kolko Macieju.
Kto jest z okolic Rogozna w gminie Rzaznik?

Posted

Jestem przerazona sytuacja. DT sie znalazl, ale tylko dla suni. Co ja zrobie jak przyjedzie z nia 10 szczeniaczkow? Kazdy dzien na dzialkach, to blizej grozy przyjscia na swiat przychowku. A ten facet co mial przywiesc sunie sam dzwonil do Bajk21 przed miesiacem z prosba o zabranie psa. A teraz nie chce powiedziec dokladnego adresu dzialki, zeby ktos inny tam pojechal, ale zapewnil dzisiaj po raz kolejny, ze chce sam przyjechac z welshka i zrobi to w niedziele. Co on kreci? Zdjecia sa, czyli pies istnieje.

Posted

Kolo Radzymina, we wsi Kowalicha, w poblizu miejsca pobytu welshki, jest podhalan, ktory potrzebuje obciecia pazorow i ew szczepienia i czipa. Ten kto mieszka w tych okolicach niech skontaktuje sie z Bajk21 tel 501 980 665.

Posted

li1 napisał(a):
kolo radzymina, we wsi kowalicha, w poblizu miejsca pobytu welshki, jest podhalan, ktory potrzebuje obciecia pazorow i ew szczepienia i czipa. Ten kto mieszka w tych okolicach niech skontaktuje sie z bajk21 tel 501 980 665.

li ten podhalan jest bezdomny ?

Posted

Na szczescie nie jest bezdomny. Bajk21 prosila mnie o pomoc przy znalezieniu kogos co przewiezie go do weta, bo podobno tak pozawijaly mu sie nieobciete pazury ze nie moze chodzic. Bajk wypatrzyla go u jakis ludzi, nie wiem czy nie chca czy nie moga sami z nim pojechac. Pies zapewne cierpi i dlatego trzeba zawiesc go do weta na lekka SPA a przy okazji zaszczepic i zaczipowac.

Posted

Troche boje sie cieszyc ta adopcja, bo znam ja tylko z opowiesci ludzi z dzialki. Dowiedzialam sie, ze sunia zostala zabrana przez kogos z rodziny tubylca do niedaleko oddalonej miejscowosci Długosiodło. Tam tez ja wysterylizowano. Oczywiscie poprosilam czlowieka z dzialek o odwiedzenie suczki w najblizszym czasie ( dlaczego nie zrobili tego dzisiaj, gdy byli na dzialce a sunia jest podobno ok 20 km od nich) i informacje, jak sie czuje i jakie ma warunki. Ta wczesniejsza opuchlizna zoladka okazala sie nie byc ciaza, tylko robakami.