Patmol Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 czy są jakieś nowe zdjecia Siwy? czy te zimowe są ostatnie? [url=http://smayliki.ru/smilie-582205863.html][img]http://s7.rimg.info/b88b25a0bd8c02f84976c46a088b44d6.gif[/img][/url] Quote
Pipi Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Nie ma niestety. Jak byla Evelin, to Siwa byla poza domem, na polowaniu:mad:. Boje sie zapeszyc, ale juz czwarty dzien siedzi w zagrodzie:-o. Musialam wyprosic z niej az trzy psy (Cezara, Celinke i Lede), zeby ja tam umiescic.Kombinowala, kombinowala ale nie udalo sie wydostac, jak na razie. Zobaczymy jak dlugo bedzie taka spokojna. Na smyczy wychodzimy na spacer i na szybkie siku w sumie 3 razy. Teraz mam ja na oku, bo ta zagroda na przeciwko okna jest. Widze ja caly czas i ona mnie widzi. Teraz siedzi i patrzy na mnie i blagajacy wzrok ma:-(. Ale jak ja wypuszcze, da dyla. Nawet jak stoje obok, to zwieje, bo przeskoczy na strone sasiadow. Siatka ma 1,50 wys. Biedna jest:-(, ale co mam zrobic? Nikt nie chce zlitowac sie nad nią:shake:. . . . o sobie nie wspomne:eviltong: Quote
Patmol Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 no to z Caillou by pewnie tez taka Siwa wyrosła [url=http://smayliki.ru/smilie-582205863.html][img]http://s7.rimg.info/b88b25a0bd8c02f84976c46a088b44d6.gif[/img][/url] jak na spacer idę i ją spuszczam -to polowaniem na myszy zajęta widzi, że odchodzę -ale co się spieszyć będzie? przecież w końcu mnie dogoni a myszy mogłyby uciec jak się kiedyś na spacerze schowałam -to sobie spokojnie doły kopała no, przecież kiedyś w końcu wrócę nie? no i jak wyszłam z kryjówki po 20 minutach -to machnęła do mnie ogonem -fajnie, że jesteś, w końcu wróciłaś i znowu głowę wsadziła w dół więc Siwa musi mieć kogoś takiego, komu to przeszkadzać nie będzie komu podoba się taki niezależny pies teraz ogłaszam dwa swoje koty i kilka psów w przyszłym tygodniu popróbowałabym poogłaszać Siwą jako husky -bo to ten temperament ale ze śniegowymi zdjęciami? u was jest jeszcze śnieg? Quote
Pipi Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Postaram sie zrobic jej kilka aktualnych zdjec moze w niedziele, dobrze? Quote
Patmol Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 bardzo dobrze ja bym w poniedziałek się wzięła za ogłoszenia dla wielbicieli niezależnych psów -to super pies dla lubiących owczarki niemieckie -zupełnie chyba nie ten model wystarczą nawet dwa, trzy zdjęcia -bo kilka z tych starych bym dodała ale jako pierwsze -lepiej żeby było Nowe zdjecie i powrzucam ją wtedy od razu na strony wielbicieli psów północy ona na podwórku tez nie szczeka? ciągnie bardzo do przodu jak idziesz? Quote
Pipi Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Czasem szczeka, ale raczej na psy, na ludzi nie. Na smyczy raczej idzie dobrze, no, moze czasem sie placze, czasem ciagnie. Quote
Patmol Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 ale w sumie mało szczeka? idzie na smyczy obok Ciebie czy z przodu? Quote
Pipi Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 A to roznie. Bywa, ze idzie bardzo ladnie obok mnie, a bywa, ze jak na lince, to sie oddala, a nawet pociagnie. Ale raczej zadowolona ze ide z nia wiec jest blisko mnie. Szczeka malo. Ona w ogole nie potrafi szczekac, ona tak jakby, szczeka, tak dziwnie. Quote
Patmol Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 fajna jest jest do ciebie pw na MIau -ode mnie nie będę juz kopiować na DOGO nr telefonu do właściciela/włascicielki Toli (małżeństwo) Quote
Patmol Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 i gdzie obiecane zdjęcia SIwej ?:mad: Quote
Pipi Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='Patmol']i gdzie obiecane zdjęcia SIwej ?:mad:[/QUOTE] Kochany Patmolku, prosze o wybaczenie, ale dzisiaj nic z tego nie bedzie, przepraszam. Jestem w tej chwili u brata w Bialymstoku. Przyjechalam tu juz o 7 rano i czekam bezczynnie, az samochod bedzie gotowy do jazdy, poniewaz doznal awarii jakiejs tam oski i uciekl caly prawie olej ze skrzyni biegow. Gdyby sasiad w sobote nie zwrocil mi uwagi, ze z pod samochodu olej kapie, to pewnie jezdzilabym, az auto by stanelo. Wtedy bylaby juz kompletna kiszka, bo jaby zblokowalo skrzynie biegow, to koszt bylby nie do ogarniecia dla mnie. Dzieki sasiadowi, poszlo mi z portwela tylko 320 zl, a nie powiedzmy 700, gdyby poszla skrzynia biegow. Jednak musialam jezdzic juz jakis czas z ta awaria, co najmniej ze dwa dni, bo trzebabylo 3 litry oleju wlac. Wymienic bo ten ktory jeszcze zostal(na szczescie), byl tylko do wywalenia. Jak mi sie uda, to wstawie zaraz zdjecia, bo brat robi, a ja sie przygladam he he he. Dobry z niego czlowiek, bo zawsze moge na niego liczyc. Nie wiem co bym bez niego zrobila. Mam nadzieje, ze bede mogla wrocic do domu juz sprawnym autem. Quote
Patmol Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 wybaczam CI ale pod warunkiem że zobaczysz na moim watku (Caillou) jakiego śmiesznego żeśmy pieska ostatnio spotkali Quote
Patmol Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 i co? będą zdjęcia w tym tygodniu? czy raczej po niedzieli? zapraszam przy okazji na watek psa w typie husky [url]http://www.dogomania.pl/threads/224909-Lenox-pi??kny-doros??y-%28ma-dwa-lata%29-u??miechni??ty-pies-w-typie-husky?p=18863015#post18863015[/url] Quote
Patmol Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Irenka dzisiaj robiła zdjecia -to może i Siwa się nawinęła Quote
Patmol Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Siwa bardzo potrzebuje domu, w którym jest mniej psów [quote name='Pipi']Podziele sie z Wami dzisiejszym dniem.(...) A, i jak zwykle, jak wyjechalam, to Siwa wygryzla dechy w zagrodzie i kolejna dzis kure z podworka zabrala. Jak przyjechalam, to gospodarz krzyczal, ze to juz ostatnia jej kura, bo jutro bedzie Siwej koniec, a ona nie chce do mnie nawet podejsc. Zaraz bede probowac ja sprowadzic jakos do domu, ale watpie czy mi sie uda. To tyle na dzisiaj, dobranoc :loveu:[/QUOTE] [quote name='Randa']Może ktoś ma pomysł co z tą Siwą zrobić, ona może źle skończyć... Moim zdaniem przydałby się jej domowy DT, ona uwielbia być z człowiekiem, w domu potrafi się zachować, a jak zostaje sama na podwórku niestety coś jej odwala, a już zwłaszcza na kury. Fajnie, że autko sprawne, tylko jak długo...[/QUOTE] Quote
Randa Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Dzwoniła Pipi z płaczem. Siwa znowu zadusiła kury, przyszła banda chłopów do Pipi i chcą Siwą zabić. Siwa uciekła. Słuchajcie, jeśli nie znajdzie się DT oni naprawdę ją zabiją, bo się miarka na nią przebrała. Ciotki pomóżcie!!!! Quote
Patmol Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 hotel jej trzeba znaleźć -tak myślę macie doświadczenie -bo macie psy w hotelach tylko ile pieniędzy potrzeba miesięcznie? Quote
Patmol Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 wklejam z innego wątku [quote name='Pipi']Ciotki, zaden łancuch nie wchodzi w gre. Ona w zagrodzie z dech siedziala i uwiazana na dokladke i nic to ja nie powstrzymuje. Chodze z nia na spacery, na noc zabieram do domu, ale nie moge jej spuszczac z oka, bo nie ma zgody z niektorymi psami. Ja jedynie kojec i to zadaszony by powstrzymal, ale nie mam takiego. To znaczy mam, ale Poswietniaczki musza w nim mieszkac, bo to bandytki są i nawet koty mordują. Wypuszczam tylko pod moim okiem. Wiecie, ja juz nie wytrzymam tych ciaglych awantur, co kilka dni. Placilam za kury, ale ona jest co raz bardziej zuchwala, bo dzisiaj zadusila 3 na raz, a jeden gosc to powiedzial, ze w sumie u niego zabrala 16 kur. Przychodza pod moj dom jak po Jagne, z widlami w rekach. Ciagle mowia, ze ja zabija i nie dziala juz moje przepraszanie i plakanie. Dzisiaj bylo ostro. Krzyczeli, ze nie chcemy tu takiego sasiedztwa. Albo sie opamietam, albo zalatwia sami wszystkie psy. Dzisiaj mialam jechac do miasta ale juz nie dam rady, a i nie zostawie jej przeciez ani psow dzisiaj, kiedy nerwy u chlopow zruszone. Chodze, szukam ją, ale schowala sie pewnie, albo juz zarobila widlami. Dzisiaj wyskoczyla gorą, zawisla na pasku i jak to zobaczylam, to pedem do niej, ale juz nie zdazylam, bo wyswobodzila sie z obrozy i uciekla. A uciekala przez dwa ploty gorą. Jest bardzo sprytna. Świetnym uczniem jest Pitus, tez mistrz, ale on jak na razie tylko kopie, a nie umie skakac, wiec siedzi w ogrodku. Gdybym nie miala u siebie Topczykalskich psow, przenioslabym Poswietniaczki do zagrody, gdzie sa psy Eli, a Siwą umiescila w kojcu, ale nie moge, bo z kolei Topczykalskich nie mam gdzie wsadzic. Razem z Poswietniaczkami nie moze byc Siwa, bo ja zagryzą. Wierzcie mi, ze juz nie wytrzymam. Nie wiem co z nia robic. I wcale mi nie do smiechu tym razem.[/QUOTE] Quote
Randa Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 hotel pewnie 300-400zł, dla niej najlepszy byłby domowy DT, wszędzie, gdzie Siwa będzie - będą kombinacje z wychodzeniem przez ogrodzenie. Quote
Patmol Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 ale szybko coś potrzebne najlepiej z kojcem z każdej strony zabezpieczonym żeby Siwa była bezpieczna Quote
Patmol Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 i jeszcze cytat [quote name='Pipi']No tak, ona w mieszkaniu czulaby sie najlepiej. Mysle, ze nie chce byc w niewoli, ona chce do czlowieka. Ona moze w ten sposob usiluje zwrocic na siebie uwage.[/QUOTE] Quote
Patmol Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 i jeszcze jeden cytat [quote name='Pipi']. Mysle, ze moze jakby znalazla sie w obcym, nowym miejscu, to by sie dostosowala i przyjela warunki. Ona jest bardzo madra.[/QUOTE] Quote
Pipi Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Jest, zlapalam, jednak zdazyla wziac jeszcze jedna kure dzisiaj. Co jej jest? dlaczego ona tak morduje? nawet ich nie je. Skoro juz wszyscy wiedza, ze to ona dusi kury, to zrobie zdjecia i pokaze te zamordowane kurki. Zabralam ja do domu. Zabralam psy do jednego pokoju, a ja zamknelam w drugim. Pomalutku bede wpuszczac psy i otwierac drzwi i zobaczymy. A jak bede wyjezdzac, to bede zostawiac ja samą. Mam nadzieje, ze nie zdemoluje chaty. Jest co wyrywac. Podloga z desek, pilsnia obita. No i ciekawe co z oknami bedzie. Na wszystko jest sposob. Jak mnie malo nie zlinczowali, to ruszylam mozgiem. Tylko, ze na co dzien, to nie wyjscie na dluzsza mete, bo psow szkoda. Osiem jest w kuchni, osiem w pokoju i jedna siwa w drugim pokoju, a w trzecim sa koty. W korytarzu tez psy i wszedzie psy. Ja mam juz tylko krzeslo przy komputerze. No ale jakos bedzie na razie. Prosze jednak pamietajcie o Siwej. Zrobie jej zdjecia, postaram sie zeby byly ladne, choc ona nie lubi sie fotografowac. Czyli sytuacja na dzisiaj opanowana. Quote
Pipi Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Na razie odsypia i nie chce wstac do zdjec. Tylko takie moglam zrobic. Potem jak pojdziemy na spacer to moze sie uda zrobic kilka. [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy52/628612/1346089/48426764_p3122191.jpg[/IMG] [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy52/628612/1346089/48426780_p3122198.jpg[/IMG][IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy52/628612/1346089/48426777_p3122196.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts