Zuzka2 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Ania102 napisał(a):Aha a to najwyżej jeszcze się do nich odezwę:) Dzięki Zuzka, Ty to jesteś niezastąpiona:) Po to do Ciebie dzwonilam a później już o Nadji się dowiedziałam. A ja to jestem ciągle w autobusach ostatnio:cool3:Rzadko odbieram telefony-raczej w biegu odpisuję na smsy:razz:Karta tel.już mi starcza na max.10dni:p W niedzielę jedzie osoba do Wa-wy.Ma 3koty,ale myślę,że wciśnie więcej gadów jak zajdzie potrzeba.Wyjazd z Kielc ok.20. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Witajcie dziewczyny! Jestem już po wizycie i informuję na bieżaco. Jednym słowem - niech sunia jedzie! Wrażenia po wizycie bardzo pozytywne, przemili państwo, duże mieszkanie i bardzo pokojowo nastawiony(przynajmniej do ludzi) sznaucer Leon. Państwo chcą akurat tę sunię, ponieważ chcą pomóc jakiemuś biedaczkowi. Dodatkowo szukają psa małego, a Pan od dawna miał szanucery. Ogółem psy w domu były od zawsze. Córka tych Państwa brała z naszej bielskiej fundacji kota bez oczka, więc czasem w odwiedziny w mieszkaniu bywa kot. Jeśli chodzi o spacery to w okolicy raczej nie ma łąk ani dużych otwartych terenów, ale w lecie Państwo jeżdżą na działkę pod Bielskiem. Znam lecznicę, do której jeżdżą, wprawdzie nigdy nie byłam tam osobiście, ale złych opinii też nie słyszałam. Jeśli chodzi o nagłe przypadki, typu operacje to Państwo są gotowi walczyć, ostatnio walczyli o życie ich sznaucera, który został dotkliwie pogryziony. Psiaka karmią ryżem z kurczakiem bo tak polecim im weterynarz. Mieli pytać, co je sunia, ale chcieli ją przestawić na podobne jedzenie. Dzieci w domu nie ma. Leon widać jest rozpieszczonym psem zapatrzonym w Pana, ma dostęp do kanapy, gryzaczki na ziemi - widać, że jest szczęśliwy. Państwo w razie czego nie mają nic przeciwko wizytom poadopcyjnym. Tyle na razie, może o czymś zapomniałam, w razie czego pytajcie. Ja odniosłam bardzo pozytywne wrażenie i myślę, że to jeden z tych wymarzonych domków dla bezdomnych psiaków :) Quote
Ania102 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Dziekuję bardzo pinczerka_i_Gizmo, ja tez czułam, że to idealny dom:) Dogadamy jeszcze kwestię transportu i Sarusia pojedzie w przyszłym tygodniu. Quote
Zuzka2 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 ON Max chyba też pojechał do Bielska o ile dobrze kojarzę:-) Quote
malawaszka Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 dziewczyny i co???? minął tydzień! Quote
Ania102 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Malawaszko jutro Sarunia jedzie do Pana Wojtka:) Jaagi mąż będzie w kielcach i ja zabiera do Katowic, pan przyjeżdza do Katowic. Poprosze go żeby się zalogował i popisał nam troszkę. Pan Wojtek przy okazji znalazł dom dla mojej tymczaski Lilki, która jutro jedzie do jego sąsiadów. Musimy tylko trzymać kciuki, żeby Sara polubiała Leona a Leon Sarę. Quote
Ania102 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Pinczerko w razie czego moge liczyć na wizytę u mojej Lilki?Sąsiedzi Pana Wojtka. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Oczywiście, jeśli tylko będę dyspozycyjna w wyznaczonym przez Was terminie :) Quote
Ania102 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Nie mam terminu sunia jutro jedzie a mi sie serce rozrywa. Wiecie jak to jest z własnymi tymczasami... ufam jednak Panu Wojtkowi i mam nadzieje, ze oba psiaki beda szczesliwe. Sara była jeszcze u weta dzisiaj, uszy są normalne tylko ja jej juz cos uroiłam:) Ostatnio usunełam jej mnóstwo woskowiny chyba jej poprzedni dom w ogóle nie czyscił jej uszu. Sara pieknie poddaje się wszelkim zabiegom, dzisiaj jeszcze Agata bedzie ja kapac. Quote
Ania102 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Sara w SWOIM DOMKU! Warczy na Leona a Leon zadowolony:) Państwo zadowoleni i sasiedzi też:) Będę wstawiać zdjęcia. Trzymjcie kciuki za psiaki!!! Quote
malawaszka Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 super!!! ogromnie się cieszę!!!! to kolejna adopcja dzięki facebookowi :lol: Quote
Ania102 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Tak? A wiesz nawet nie pytałam z jakiego ogłoszenia dzwonił Pan Wojtek. Świetnie, chyba trzeba się w końcu tam zalogować. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Są jakieś informacje z nowego domku? Mała przekonała się już do Leona? Quote
malawaszka Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Leon gentleman ustepuje jej we wszystkim bo oczywiscie woli jego kojec:) jego miche... Okupuje kolana wszystkich w domu i jest strasznie radosna i skaczaca:) Juz ja kochamy:) :loveu: cudne wieści co? Jedyne co to ludzie czasem piszą na legowiska "kojec" - już kilka razy mnie zmroziło jak czytałam "kojec" a piesek przecież miał mieszkać w domu, na kanapie hahaha dopiero po chwili kapnęłam, że w sklepach chyba niektóre legowiska są "kojcami" :mdleje: co za pomysły! Quote
Ania102 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Też rozmawiałam z Panem Wojtekiem i tak Sara rzeczywiście nie wie które legowisko wybrac, ma za małe gabaryty żeby zająć oba a tak by jej było najbardziej na ręke:) Mnie tez na początku dziwiła nazwa kojec na legowisko ale sama teraz tak czasami mówie:) Quote
Ania102 Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Kochani Święta się zbliżają, czas pomyśleć o prezentach... a u nas duży wybór. Zapraszam na bazarek. Dochód z niego przeznaczony będzie na Akcję Kastracja Fundacji Przyjaciele Czterech Łap. Liczymy na obecność, zawzięta walkę i udane zakupy. http://www.dogomania.pl/threads/218231-Zapraszamy-po-świąteczne-prezenty-Akcję-Kastracja-do-10.12.11-g-21.?p=18059609#post18059609 Quote
Recommended Posts