Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiele niepotrzebnych słów padło na tym wątku.
Wiele nieopotrzebnych emocji wzięło górę nad rozsądkiem.
Ale już chyba wiele osób zrozumiało, że w jedności siła, że tylko zorganizowana grupa ludzi może pomóc psiakom.

Amikat - jesteś dla mnie wzorem do naśladowania.
Wiem, że nie wyszło z umieszczeniem psiaków w CICHYM KĄCIE, ale tym bardziej jestem pełna podziwu, że mimo wielu przeszkód dalej jesteś gotowa im pomagać.

Mam nadzieję, że ta historia będzie miała w końcu szczęśliwe zakończenie.

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam szanowne Panie na samym wstepie chciała bym przeprosić przytulisko w Tarnowskich Górach za zaistniałe kłopoty związane z ucieczka naszego Barriego.Przytulisko jest naprawdę dobre .(małe, przytulne,psy sa zadbane i zadowolone)Jesli chodzi o umieszczenie tam psów to decyzję podjełysmy wszystkie razem wiec nie widze powodu obarczania za to odpowiedzialnoscia amikat.(kazda z nas chciała dobrze)Tyle że nie przewidziałysmy tego ze te dwa łajdusy nawet gdybysmy zbudowały im pałac nad morzem zjedli by powachali i zabrali sie spowrotem do domu.Bo szanowne Panie te psy mieszkaja tu całe swoje zycie od ponad roku sa regularnie karmione od pół roku maja stałe miejsce(ogródek i gdyby ten facet był uczciwy to teraz nie było by problemu ) do spania (z budami) sa 2 razy dziennie karmione np to dla diabełkowej : such karma i kg miesa dziennie (po 0,5 kg na 1 psa miesa)wiem bo codziennie ich karmie rano a popołudniu wymieniamy sie z Panią Ewa.(i z jeszcze jedna pania)Pani z która miałaś spięcie rowniez daje dla nich jedzenie i nikt nie musiał jej niczego mówic ona poprostu czytała to co było napisane na forum.(jak pisałaś ludzie róznie interpretuja słow które tu padaja) Bo tak dla scisłosci codziennie wieczorem robimy sciepkę i kazda ma przydzielone zadanie co do jedzenia. Jesli chodzi o miejsce to mamy już dla nich nowe bezpieczne miejsce tyle ze pogoda nam przeszkodziła w dobrym zabezpieczeniu.W przyszłym tygodniu beda miec tez nowe budy narazie maja stare. (są ocieplone ale nowe beda o 100% lepsze) Jak tylko mroz troche ustapi , zabezpieczymy dokładnie ich teren i Azorek pojdzie na kastrację.)Więc mam goraca prosbę do wszystkich zainteresowanych narazie sobie radzimy jak tylko wystapi jakis kłopot poprosze was o pomoc.
Mam też prosbe do diabelkowej nie szukaj im domu jak narazie czeka ich jeszcze długa droga zanim beda cywilizowanymi psami.A jesli chodzi o smycz i wyprowadzanie to jest to ciezkie bo obydwaj bardzo sie boja (smyczy).Od czasu łapanki jeszce bardziej.Hm i jeszcze jedno napisałas kiedys(diabelkowa) ze socjalizacja mi dobrze idzie no coz musze powiedziec ze nie tylko mnie to zasługa moich psów i wszystkich Pan ktore sie nimi opiekuja i mam nadzieje ze kiedys Azor bedzie natyle pewny siebie ze bez piszczenia da sie pogłaskac . A jesli chodzi o bieganie po osiedlu to własnie dlatego zostana na stałe tutaj .(zeby wrazie jakiej kolwiek ucieczki a zapewniam cie ze gdybysmy zrobiły nawet płot pod pradem to tez cos wymysla będzie mozna ich bez problemu odnalesci i zgarnac do ogrodka)Zreszta jutro popołudniu opiszę cała historię psiaków i wtedy powinnyscie zrozumiec dlaczego maja takie a nie inne zachowanie. dziękuję wszystkim za zainteresowanie i takze podpisuje sie pod paktem o nieagresji.
Bo przeciez chodzi o to zeby psy były bezpieczne i szczesliwe.
I jeszcze jedno Madzikowa bedziemy musiały uzgodnic cos w zwiazku z ''kilerem,, bo ten facet jak narazie nic tam nie zrobił.(wszystko jest tak jak było do tej poryczyli beznadziejnie)

Posted

wątek się rozszerza , Łajz dochodzi i cieszę się ,że emocje też już opadają !!!! bo najważniejsze jest tu dobro psiaków , nawet jeżeli one go nie chcą i nie są super pieskami , to nadal nas potrzebują !! Trzymam kciuki za ich los i rozejm!!!

• 1 month later...