Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj trafił do mnie, mały psiak- Max. Został przywieziony przez właścicieli, ponieważ wyjeżdżają za granicę i nie mogą go ze sobą zabrać.

Młody jest przerażony, warczy i nie pozwala do siebie podejść. Stopniowo udaje mi się go udobruchać, jak go głaszczę to cały zamiera ze strachu.

Na razie wrzucam takie zdjęcie, jak się trochę oswoi zrobię więcej

Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt="">

Posted

karmiłam go z ręki :) no jak warczał to nie głasdkalam... ;) dałam mu spokój na godzinę, ale potem musiałam go zabrać z przedpokoju, więc przypięłam mu smycz i krok po kroczku zabrałam do pokoju.

Teraz jest w miare ok, obwąchuje co się da, wskoczył nawet do mnie na kanapę... dzisiaj mu pozwolę na siedzenie na meblach, jak się oswoi to na kanapę będzie zakaz :diabloti:

Posted

jestem u malucha, biedak wciśnięty w kącik ze strachu, będzie dobrze tylko daj mu czas
ja miałam tak z Szarikiem, który cichaczem zwiał ze schroniska a ja go złapałam na mojej ulicy - tzn zwabiłam na podwórko i zatrzasnęłam furtkę.
zastosuj rady Anety i będzie ok!

Posted

Z tego co Ola mówiła i z mojej rozmowy z babka to wygląda na to, że oddanie psa to był pomysł babki. Jej mąż oddawał psa ze łzami w oczach. Cos mi sie czuje, że mieli poważną rozmowę po oddaniu, bo po odbiór miał przyjechać sam mąż. Ona kompletnie bezpłciowo o tym psiaku mówiła. Niby sie przejmowała jego losem ale tak jakoś mało szczerze...

Dodatkowo okaząło się, że psiak niczego nie nauczony, lał w domu. Mijało sie to z wersją przedstawioną przez babkę.

Posted

tak facet po niego przyjechał, bez kobiety. Prawie mi płakał ze szczęścia jak zobaczył tego psa. Uważam, że coby nie było dobrze, że znów są razem, pies jak zobaczył właściciela to też zupełnie inaczej się zachowywał. W każdym bądź razie- już po sprawie ;)