Kiłi Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 No rośnie rośnie, dzisiaj idziemy dziewczyne ważyć, choć cały czas wydaje mi się, że jest za chuda, kości jej na doopce strasznie wystają. Uma jest wszędzie, a nawet tam gdzie jej nie ma:evil_lol: Teraz się cieszy z ucha świńskiego, jakieś stare Spotowe odkopała i rozgryza swoją zdobycz:evil_lol: (haha własnie próbuje je ukryć, tak jak Maniek to robi:evil_lol: cwaniara na później se zachowuje:lol:). Uma straszna dominantka, nie pozwoli żadnemu zwierzakowi do miski swojej się zbliżyć, Tops już nie próbuje. Lucjan został zgryziony bo chciał się poczęstować:lol: Od wczoraj psy mają zakaz wstępu na łóżka, tak w ramach ustawienia hierarchii. Uma całą noc się kręciła, no bo jak to przecież skoro na łóżko nie wolno to trzeba sobie posapać ok. 6 dałam za wygraną i wzięłam ją do łóżka, bo już siły nie miałam:roll: Tops za to wielce zdziwiony. Włazi do łóżka to ja mówie: "Topsiu zejdź" ten na mnie spojrzenie "no dobra zrobie ci miejsce" i przesuwa się troche dalej:evil_lol: Idę ogarnąć mieszkanie, bo jeszcze nawet się nie rozpakowałam:evil_lol: Potem wracam do lektury Fennelowej (nie wiem dlaczego niektórym tak bardzo nie podoba się ta książka, na razie nic niefajnego nie znalazłam;)) Popołudniu wstawie więcej fot;) Quote
Rybka_39 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Ale słodka dziubdziulka!!!! http://images28.fotosik.pl/234/be4e8ecfc33bf6e9.jpg :loveu::loveu::loveu: Quote
Izabela124. Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Witanko Ale ona jest fajniutka, tylko ją całowac A te czerwone obwódki koło oczu muszą byc? Quote
Kiłi Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 Czerwone obwódki pojawiają sie tylko gdy pobiega i gdy je mięso(:diabloti:) Słuchajcie wczoraj buszując po necie trafiłam na strone http://kochanezwierzaki.pl/ i tu mało nie padłam, jakaś siksa podawała sie za właścicielke Umy wklejając jej zdjęcie http://kochanezwierzaki.pl/ja,1424.html mało tego, druga równie mądra siksa podała się za właścicielke Unki (suczki Kwiatka, siostry Umy) http://kochanezwierzaki.pl/ja,1417.html Ta druga wypisywała różne historie i o zgrozo nawet podała nazwe hodowli z której niby to ma Unke i adres do niej. Napisałam do administracji, zdjęcia usunęli, teraz domagam się usunięcia tych użytkowników, także uważajcie i sprawdzcie czy nie ma tam waszych milusińskich, bo z tego co wiem to nie jest to pierwszy raz i już na tamtym portalu były podobne hece...:angryy::angryy: Tu trzeba być naprawde chamskim idiotą, niedość, że kraść zdjęcia to jeszcze twierdzić, że jest się owego psa właścicielem używając jego imienia i nazwy hodowli:angryy::angryy: Quote
Alicja Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [FONT=Arial]ale widze ze w profilu fotę Uny jeszcze ta druga ma :mad:[/FONT] Quote
Kiłi Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]ale widze ze w profilu fotę Uny jeszcze ta druga ma :mad:[/FONT] No niestety:shake: Kurcze Uma ma jakieś zapalenie pipki, jakiś dziwny żółty wyciek, brudzi tym swoje kocyki, w poniedziałek gdy byłam u weta (bo Uma już zaszczepiona:p) miałam sie zapytać, ale kurde zapomniałam. I teraz nie wiem może ja tylko panikuje... w sumie u psów to normalne ale u suk?? Uma to moja pierwsza suka... Właściciele suk a jak tam u was?:razz: Jutro Tops będzie miał badania przed kastracją to się spytam przy okazji. Trzymajcie kciuki za Topsa żeby dał sobie wszystko ładnie pobrać, bo inaczej to głupi jaś a wtedy z badań serca nici:shake: Uma ma jeszcze tydzień kwarantanny poszczepiennej i akurat na koncert będzie już mogła łazić i wąchać się z psami:cool3: Bo my w sobote się reggujemy:razz: Quote
clockwork Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [FONT=Arial]bardzo zabawne te dziewczynki które wirtualnie przygarnęły se Wasze pieski :mad: niespełnione goowniary.... a wogóle to jestem, poczytałam i miziam... Mańka 2x :loveu:[/FONT] Quote
kwiatek82 Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Hmm nie zauwazylam u Unki objawów które opisujesz. Ona czasem lize sobie podwozie ale nie brudzi mi kocyków czy posłania lepiej zapytaj jutro lekarza, moze to jakas drobna infekcja albo cos... Topsiku - badz grzeczny u weta - trzymam kciuki zeby nie potrzebny byl glupi jasiu My zaliczylysmy juz dwa spacerki - wczoraj wieczorem i dzis rano - za kazdym razem Unce udalo sie zrobic siku :D Dzis o 5 rano bylo fajnie, puste osiedle, nic nie dekoncentrowalo Unki - bo ona to szajbuska jest, kazdym ptaszek/kotek/piesek/czlowieczek/auto to cos z czym mozna sie pobawic albo chociaz przywitac :D Quote
BeaC Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 hejka moja sucza nie miewa wycieków ani teraz ani przedtem więc lepiej ją zbadaj u weta........... i kciukasy dla Topsa coby dobrze się chłopak zachowywał:razz::razz: Quote
Kiłi Posted June 25, 2008 Author Posted June 25, 2008 Dziękujemy za kciuki, Topsiu wyjątkowo dobrze się zachowywał usg serca zrobione, krew pobrana. Serducho ponoć zdrowiuśkie i idealne, wyniki jutro lub w piątek odbieramy. Uma natomiast ma bakteryjne zapalenie pochwy, dostała leki jak nie przejdzie to antybiotyk. Jutro wybiore się może na spacerek na łąki to będzie pierwszy spacer łąkowy Uminowy:razz: Quote
Kiłi Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Fenris napisał(a):Bosska ta Uma, taka pocieszna mordka :p Dzięki;) Właśnie wróciliśmy z łąk (rano też byliśmy) Uma szaleje ciągnie się, aż strach, ale mam sposób na łąkach Topsa spuszczam a Ume przepinam na flexi i ucze przychodzenia, nie zawsze to wychodzi, no bo dlaczego ma przychodzić jak Tops dalej biegnie:evil_lol: Ahh zmęczona jestem, że hej:lol: Kupka była, ale siku w domu:cool1: Quote
clockwork Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [FONT=Arial]no to mus trzymac za infekcje UMCI :kciuki: a uż chciałam napisać że trzymam za pochwe :cool1: cze dziewczynki z chłoptasiami!!! :multi::loveu: [/FONT] Quote
Alicja Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [FONT=Arial]Naumi się ;)...to mądra dziewczynka [/FONT] Quote
Kiłi Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial]no to mus trzymac za infekcje UMCI :kciuki: [/FONT] [FONT=Arial]a uż chciałam napisać że trzymam za pochwe :cool1:[/FONT] [FONT=Arial]cze dziewczynki z chłoptasiami!!! :multi::loveu:[/FONT] O ti ti najpierw za jajka teraz za pochwe, a co następne?:diabloti: [quote name='Alicja'][FONT=Arial]Naumi się ;)...to mądra dziewczynka [/FONT] Mam nadzieje:evil_lol: Wczoraj mieliśmy dzień pełen wrażeń, najpierw mi Uma sie wysmyknęła, a że była na automacie, to ów automat gdy ona biegła walił o ziemie. Przez co Umcia myślała, że ja za nią biegne i biegła jak oszalała cała szczęśliwa, z początku ją goniłam, potem poszłam po rozum do głowy zatrzymałam sie i zaczęłam klaskać, krzycząc do mamy żeby spuściła Topsa. Na klaskanie Uma zatrzymała się zobaczyła, ze jest sama daleko od nas i ładnie wróciła. Potem szłyśmy na wizytke do ciotencji i spotkałyśmy w przedsionku dziewczyne z labradorem. Nie wiele myśląc w krzyk żeby Topsa na ręce, bo ów labrador Topsa nienawidzi, a ten mały skurczybyk na Ume się rzuca i złapał mnie wargami za palec, ze strachu krzynęłam "ejj" i uciekłam. Wyjątkowo pogrzany pies, to już nie pierwsza jego akcja, kilka razy mało Topsowi łap nie odgryzł, a dziewczyna wyjątkowo niekumana, stoi i się przygląda... no żeby labrador był agresywniejszy od DC, przecież nawet Maniek sie na szczeniaki nie rzuca:shake: Quote
Fenris Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Nic nowego. Labrador też pies i to gruuubo przereklamowany. Jak się zrobiła na nie moda to zaczęło się mnożenie na potęgę, efekty już widać, labków agresorów mógłbym wymieniać tyle co widziałem, że by mi palców na obydwu rękach zbrakło :roll: Nieodpowiedzialność ludzka, myślą że mają labka to nic nie trzeba pracy wkładać w jego socjalizację itd bo i tak będzie superłagodniusikochaniusi. Rozsądne osoby biorące DC, CC, ASTy itd zdają sobie sprawę z konieczności pracy z psem i odpowiedniego ułożenia, socjalizacji ... stąd paradoks często łagodniejszych w/w od wielu labków. Quote
Alicja Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 [FONT=Arial]aaaaa popier***** labek ....znamy takie :diabloti:..... Ozzulka i Harleya jako szczeniora z kolei zaatakował ten sam NAJMĄDRZEJSZEJ rasy pies ONek :p:diabloti:[/FONT] Quote
Kiłi Posted June 29, 2008 Author Posted June 29, 2008 No niestety labrador bardzo agresywny, a był socjalizowany, chodził na to samo szkolenie co Magnus a wyrósł z niego taki bandyta... ale Uma podrośnie i pokaże mu kto rządzi;):evil_lol: U mnie była kiedyś ONka Spotowa przyjaciółka, co jednej suce wygryzła cały bok a drugiej zmiażdżyła miednice, na szczęście już jej chyba nie ma. Zdjęć łąkowych nie mam, ale mam zdjęcia Lipowe, wstawie wieczorkiem jak dam rade, niestety Uma na koncercie nie mogła być... Przyszłyśmy akurat w ciszy i nagle jak łupnęły basy (swoją drogą troche za mocne) to się dziewczyna tak wystraszyła, że hej. Kobitka musiała siedzieć w pokoju z Topazym, bardzo się jej te dźwięki niepodobały, a że wg mnie jest raczej dźwiękowcem to jeszcze bardziej ją to stresowało. Quote
Kiłi Posted June 29, 2008 Author Posted June 29, 2008 Łoko Wotana kónia na którym jeździłam:razz: Umcia obserwuje koniki, troche się ich bała. Halka i Wotan a tam ciom konie... Maniek zazdrosny ryczy Quote
Kiłi Posted June 29, 2008 Author Posted June 29, 2008 Psy zajęły fatiki Maniek z Lucjanem za to łóżko Koncert (tak łupało, że jestem pełna podziwu, że psy tak dzielnie zostały same w pokojach;)) Quote
Alicja Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 :evil_lol:[FONT=Arial]:evil_lol::evil_lol:wypadła za burte:evil_lol: http://images32.fotosik.pl/302/ace8ecf6b575e7c5.jpg[/FONT] Quote
Recommended Posts