Jump to content
Dogomania

Szalone bydłaki czyli: Spot [*], Tops, Magnus,Uma, Kicia, Lucyfer i Franek ;)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kiłi']Umcia bardzo dziękuje za życzonka:loveu: Zdrowie szczególnie się przyda, chociaż jest już coraz lepiej, kupki nadal luźne, ale już nie takie wodniste. Już jesteśmy po jednej kuracji antylambli, za tydzień druga. (I dzięki pomyłce kochanej apteki za 2 miesiące trzecia i czwarta:diabloti:)

Z Umą na nowo ćwiczymy, przyzwyczajamy się do różnych dziwnych rzeczy, bo dziewczyna jest strachliwa. Kupiłam książki: Inki Sjosten " Posłuszeństwo na co dzień" i "Jak żyć z neurotycznym psem". Tam pierwsza zawiera dużo fajnych porad ogólnie polecem, a druga bardzo humorystycznie napisana. Zamawiam też "Strachopsa" bo podejrzewam, że Umy agresja jest ze strachu. Wczoraj zaatakowała sąsiada, którego zna i jest jej obojętny tylko dlatego, że miał kaptur na głowie. Ale po kilku dniach ćwiczeń jest coraz lepiej.[/quote]
Moja tez sie boi nawet mnie w nocy jak mam kaptur ale reaguje zupelnie inaczej:shake:Ucieka, panikuje:shake:
Rady, ksiazki nam nie pomagaly wiec idziemy na szkolenie najprawdopodobniej bo ona wsrod innym psow jest duzo duzo bardziej odwazna:roll:Zreszta skontaktowalam sie juz z jedna pania i ona powiedziala zeby jak najbardziej przyjsc:roll:Ale nie jestesmy pewni czy terminy nam beda odp i czy bedziemy wtedy w miescie:placz::placz:

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Moniek, a czytałas "Strachopsa" ? Ja jeszcze jej nie miałam w rękach, ale ponoć są w niej fajne rady dla psów strachliwych:cool1:

Dzisiaj Uma ma za soba pierwsze tropienia, dziewczyna szła śliczniutko z nosem przy ziemi po moich śladach:razz:

Posted

Moniek może gdy tylko zauważysz, że może się Sara czegoś bać odwracaj jej uwage? Noś ze sobą zawsze jej ulubioną zabawke i jak tylko co machaj jej przed pyskiem niech skupi się na tobie, nigdy jej nie pocieszaj tylko bądź zdecydowana:hmmmm: Ja tak robie Umie w przypadku agresji. Myśle, że strachopsa warto zakupić, nie jest to aż tak droga książka.
U Umy ochroniarz, by nie "przeszedł". Z pewnością zostałby albo stratowany, albo podziabany za to, że zasłonił jej psa. Zresztą ja bym nie pozwoliła, żeby ktoś mi się do psa zbliżał. Na szkoleniu widziałam jak treserka przejmowała psa i na siłe kładła go na ziemi, gdyby mi tak Ume spróbowała to bym jej chyba "w morde" dała:cool1:

Posted

[quote name='Kiłi']Moniek może gdy tylko zauważysz, że może się Sara czegoś bać odwracaj jej uwage? Noś ze sobą zawsze jej ulubioną zabawke i jak tylko co machaj jej przed pyskiem niech skupi się na tobie, nigdy jej nie pocieszaj tylko bądź zdecydowana:hmmmm: Ja tak robie Umie w przypadku agresji. Myśle, że strachopsa warto zakupić, nie jest to aż tak droga książka.
U Umy ochroniarz, by nie "przeszedł". Z pewnością zostałby albo stratowany, albo podziabany za to, że zasłonił jej psa. Zresztą ja bym nie pozwoliła, żeby ktoś mi się do psa zbliżał. Na szkoleniu widziałam jak treserka przejmowała psa i na siłe kładła go na ziemi, gdyby mi tak Ume spróbowała to bym jej chyba "w morde" dała:cool1:[/quote]
Coś przeskakuje:eviltong:

Posted

[quote name='Kiłi']Moniek, a czytałas "Strachopsa" ? Ja jeszcze jej nie miałam w rękach, ale ponoć są w niej fajne rady dla psów strachliwych:cool1:

Dzisiaj Uma ma za soba pierwsze tropienia, dziewczyna szła śliczniutko z nosem przy ziemi po moich śladach:razz:[/quote]
Nie tej ksiazki jeszcze nie mialam:shake:Ale postaram sie ja gdzies dostac;)
Ostatnio jak bylysmy u weta Sara panicznie przestraszyla sie ochroniarza, poprostu latala po recepcji jak dzika az nagle z gabinetu wyszedl wilczur i wlascielka poprosila wlasnie ochroniarza zeby pilnowal zeby Sara sie nie chciala do niego dobrac. No to ten ochroniarz pewny ze Sara taka przestraszona sie do niego nie zblizy stanal na przejsciu a ona jak zobaczyla psa to glowe przy udzie goscia trzymala, zero strachu nic:crazyeye:Wilczur wyszedl i znow panika:shake:No ja nie wiem co z nia jest:shake:

Posted

oo to witajcie w klubie, mam też ten problem z facetami :mad: A jesteśmy już po jednym kursie szkoleniowym. Ja bym dopiero w maju mogła wejść w posiadanie tej książki, którą zachwalacie bo będę w kraju, ale chętnie posłucham jakie tak są porady. Kenzo ma za przeproszeniem gdzieś mnie i moje próby odwracania uwagi jak już się zaweźmie. Tzn kiesy ja pierwsze dojrzę "zagrożenie" w postaci kapturzastej postaci lub starego faceta a'la menel to zdążę dzidzię nakierować na coś zajmującego, ale jak już go zobaczy to nie ma szans, to samo na wystawach, przy sędziach. a co do "ulubionej" zabawki to on nie ma takiej bo nic go nie interesuje dłużej niż pare sekund. ( i nie to żeby miał nadmiar zabawek itp, że jest znudzony, bo ma zawsze max 1 na bieżący użytek)
aha, do znajomych faceteów, do ludzi ubranych normalnie, kobiet i dzieci nie wykazuje agresji

Posted

aneczka, Uma wykazuje agresje tylko do wybranych osób, bez podziału na płeć czy wiek. Do teraz nie wiem jak ona sobie dobiera tych ludzi, to jest śmieszne bo ona nie jest do każdego źle nastawiona ona się potrafi bawić i miziać z ludźmi. Jak się nakręci to sama zabawka nie wystarcza, więc albo zmieniam kierunek, albo macham zabawką wydając wysokie dźwięki i lekko omijam łukiem dane osoby. Jak będe miała troszke więcej czasu to napisze kilka rad z tych książek;)

Posted

Właśnie kupiłam sobie ta książeczkę i jeszcze do tego "Okiem psa". Niestety odbiorę je dopiero za 2 miesiące :placz: a ja potrzebuje porady na JUŻ. Ale żeby nie było, że nic w tej dziedzinie psychiki nie robię. Poczytałam o tym trochę w sieci i stosujemy się do rad. Codziennie ćwiczymy, efekty maluteńkie :cool1:
No w sumie u nas też jest to wybiórcze, niezależnie od płci, ale kobiety są w zdecydowanej mniejszości obiektem jego zainteresowań.

Posted

[quote name='Kiłi']Moniek może gdy tylko zauważysz, że może się Sara czegoś bać odwracaj jej uwage? Noś ze sobą zawsze jej ulubioną zabawke i jak tylko co machaj jej przed pyskiem niech skupi się na tobie, nigdy jej nie pocieszaj tylko bądź zdecydowana:hmmmm: Ja tak robie Umie w przypadku agresji. Myśle, że strachopsa warto zakupić, nie jest to aż tak droga książka.
U Umy ochroniarz, by nie "przeszedł". Z pewnością zostałby albo stratowany, albo podziabany za to, że zasłonił jej psa. Zresztą ja bym nie pozwoliła, żeby ktoś mi się do psa zbliżał. Na szkoleniu widziałam jak treserka przejmowała psa i na siłe kładła go na ziemi, gdyby mi tak Ume spróbowała to bym jej chyba "w morde" dała:cool1:[/quote]
Ale to nie takie proste :placz:Na nia nie dzialaja nawet przysmaki -poprostu jej wypluwa ze stresu albo polyka w calosci:shake: Probowalam tez dawac jej cos do niesienia np. gazete ona czuje sie wtedy taka odpowiedzialna za nia i odwazniejsza ale do czasu:placz:Na strachopsa juz rozpoczelam poszukiwania;)
Pomysly terserow sa rozne:shake:I czasami niestety tak glupie zeszkoda slow a najgorsze ze ludzie ktorzy nie maja pojecia o tresurze ufaja im:shake:

Posted

Ja tak tylko na szybko wpadłam napisać, że nasza Umcia od wczoraj cieczkuje:evil_lol: Całe dnie w gaciach łazi:cool3:

A tu troche wcześniejszych zdjęć z tropienia
[IMG]http://img253.imageshack.us/img253/9081/090331131451.jpg[/IMG]
By [URL=http://profile.imageshack.us/user/gorzejta1]gorzejta1[/URL] at 2009-04-02

[IMG]http://img205.imageshack.us/img205/5084/090331131533.jpg[/IMG]
By [URL=http://profile.imageshack.us/user/gorzejta1]gorzejta1[/URL] at 2009-04-02

Posted

[quote name='Kiłi']Ja tak tylko na szybko wpadłam napisać, że nasza Umcia od wczoraj cieczkuje:evil_lol: Całe dnie w gaciach łazi:cool3:

[/quote]

No to pełna synchronizacja (ciekawe czy reszta sióstr tez dołączyła do naszych panien) moja Unka ma cieczkę od poniedzialku :loveu:
tylko ze u nas majtki są be i Unka ich nie cierpi :shake:
echh z tymi babami ...
buźki dla Umy:loveu:

Posted

Cześć Kiłi po długim moim niebyciu u Ciebie :oops:

Czytam sobie co się ostatnio u Was dzieje... dziwne to zachowanie Umadła:???:
Jak chcesz jakieś lektury, takie o psiej psychice ogólnie, to polecam "Jak rozmawiać z psem" i "Tajemnice psiego umysłu" Stanleya Corena.

Dobra jest też książka o psich sygnałach uspokajających( i dość zwięźle napisana) "Sygnały uspokajające "Turid [I]Ruggas

Czytam teraz książkę Jan Fennel "Zapomniany język psów". Szczerze powiem bardzo pozytywnie mnie ta książka zaskoczyła. Jest tam napisane o tym jak należy zachowywać się w stosunku do psa na codzień by ustalić raz na zawsze kto jets alfa:p Wiem jak to brzmi, ja generalnie unikałam wszystkiego co związane ze słowem "alfa" bo od razu kojarzyło mi się z dyrdymałami Fishera.
Ale Jan Fennel pisze naprawde rozsądnie.

Jak sie okazało, czasem nawet jeżeli pozornie wydaje się, ze pies nie próbuje nad nami dominować, nie do końca uznaje nasze przywództwo, co podziaga za sobą szereg innych kłopotów z psem m.in. "napady głuchoty", gdy na ogół posłuszny nam pies czasem nas olewa, albo własnie takie zachowanie jak u Umy.

Szczezre powiem, ze na podstawie tej książki mogę stwierdzić, ze Uma trochę przejeła rolę przywódcy. Gdy pies czuje się odpowiedzialny za swoje "dziecko" ( którym widocznie jetseś Ty :cool3: ) broni go przed wszelkimi niebezpieczeństwami, wariuje, gdy dziecko mu znika z oczu( np. gdy wychodzisz z domu) , ciągnie na smyczy, bo sądzi,z e to on jako pierwsyz musi zbadać teren, ucieka z posesji, bo uważa, że musi zapewnić byt dziecku( polowanie:razz: ) i wiele wiele innych.

Nie twierdzę,ze zaraz wsyzstko wystapi u Umy, ale moim zdaniem, coś w tym musi być.

Gorąco polecam lekturę.
Ja gdy wróciłam dzisiaj do domu, zrobiłąm krok pierwszy, tak dla sprawdzenia czy dziaął i o dziwo rezultaty widziałam od razu. Frodo, ktory zawsze na mnie skakał,z ębym nie wiem ajak sie broniła, nawet sie o mnie nie otarł. Weszłam do domu, przebrałam się, rozpakowałam zakupy i przywołałąm psa po czym wymiziałam. Strasznie mi sie to podoba:p

Życze pwoodzenia w układaniu Umci, mam nadzieję,z e coś pomogłam tym moim ględzeniam.

Pozdrawiam Pati, Frodo i Sara;)
[/I]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]Fotaska w majtaskach poproszę :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
Zaraz jak mi się uda wstawie:evil_lol:

[quote name='kwiatek82']No to pełna synchronizacja (ciekawe czy reszta sióstr tez dołączyła do naszych panien) moja Unka ma cieczkę od poniedzialku :loveu:
tylko ze u nas majtki są be i Unka ich nie cierpi :shake:
echh z tymi babami ...
buźki dla Umy:loveu:[/quote]
Z Umy tak cieknie, że bez majtek ani rusz. Tych kupnych nie lubi, ale te ludzkie (znaczy dziecięce) Uma znosi. Nie lubi zakładania i ściągania, ale jak je już ma na sobie to jest ok.

Patisa, wydaje mi się jednak, że to nie dominacja, Umy problemy są bardziej złożone. Ostatnio już jest coraz lepiej, dzięki stosowaniu się do porad Inki Sjosten z książki;) Fennelowskich metod za bardzo nie lubie, przynajmniej niektórych jak np. : pozorowane jedzenie:evil_lol:

Posted

[quote name='Kiłi']Zaraz jak mi się uda wstawie:evil_lol:

Z Umy tak cieknie, że bez majtek ani rusz. Tych kupnych nie lubi, ale te ludzkie (znaczy dziecięce) Uma znosi. Nie lubi zakładania i ściągania, ale jak je już ma na sobie to jest ok.

[/quote]
No no nasz Umolek jest juz kobieta:multi:
Co do majtek to moja Sara tez kompletnie nie lubi tych sklepowych ( pozatym sama stwierdzilam ze sa mniej wygodne niz te zwyczajne domowe, odciskaja jej sie na brzuchu:shake:) Dlatego teraz lata sobie w bawelniakach na gumce:evil_lol:No i oczywiscie do tego dochodza jeszcze podpaski bez ktoych w najbardziej intnsywnych dniach obejsc sie nie da i ktore to tak Sara uwielbia zjadac:placz: Podpaski kupujemy oczywiscie te zwykle bez zadych powlok itp. ze wzgledow bezpieczenstwa i zdrowia (Sara to potworny alergik:shake:).

Posted

niestety Unka tez zaczela przypominac bańkę z ktorej kapie nieustająco ....
dzis ją spacyfikowałam i chodzi w majtkach Kuby :) ja gorze ma spiete klipsem takim mocniejszym zeby nie spadaly
troche ją denerwuja ale musi
ile czasu bedzie trwalo takie intensywne krwawienie?? u nas 5 dzien juz ...
jak dobrze pojdzie to jutro zbieramy graty i sie przeprowadzamy na swoje :D
od poniedzialku mam tydzien urlopu wiec bede odcieta od netu (bo w nowym jeszcze nie mamy)
pozdrowka

Posted

Ja Umie wkładam wkładki bella panty o ile dobrze pamiętam.

[quote name='Patisa']oj, chyba nikogo nie pociesze mówiąc, ze Sara przed sterylką jeszcze, gdy miała cieczki to i 2 tyg. trwały :shake:[/quote]
No weź przestań:placz:
Czytałam gdzieś, że pierwsza cieczka powinna być łagodniejsza, jak to jest łagodne to ja dziękuje:placz: Mieszkanie czyste bo gacie nosi, ale klatka ... :siara:
Sie suczki kurde zachciało, miała mieć sterylke po pierwszej cieczce, ale teraz przez to serce nic nie wiadomo:niewiem:

Obiecane fotki:
[IMG]http://img14.imageshack.us/img14/6631/img6159h.jpg[/IMG]
By [URL=http://profile.imageshack.us/user/gorzejta1]gorzejta1[/URL] at 2009-04-03

[IMG]http://img15.imageshack.us/img15/5233/img6162.jpg[/IMG]
By [URL=http://profile.imageshack.us/user/gorzejta1]gorzejta1[/URL] at 2009-04-03

[IMG]http://img19.imageshack.us/img19/2684/img6163m.jpg[/IMG]

[IMG]http://img22.imageshack.us/img22/6259/img6165q.jpg[/IMG]

Posted

[url]http://img14.imageshack.us/img14/6631/img6159h.jpg[/url]

:angryy::angryy: Pańciu obiecałaś, że nikomu nie pokażesz tych obciachowych majtek :mad:

Uma jest PRZEPIĘKNA :iloveyou::iloveyou::B-fly:

Posted

Haha super !! a jak na niej leżą - idealnie ! :loveu: Cudna dupka :)
Unka ma od Kuby troche za duże ale są sexi czerwone z krokodylkiem na dupci :loveu: Postaram sie pozniej zrobic jakies zdj
fajny pomysl z tymi dzieciecymi musze poszukac na dziale dla dzieci - bo te faktycznie bez klipsa spadają

buziaki dla Panienki i Topsika :loveu:

Posted

[FONT=Arial][COLOR=#3c4051]Niech Wam Mili bedzie wiosennie,[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=#3c4051]slonecznie, witecznie![/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=#3c4051]Niech ciesza Wasze oczy kolorowe pisanki i wielkanocne baranki.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=#3c4051]Niech sie w Smingus Dyngus woda na Was leje,[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=#3c4051]a wielkanocny Zajac przyniesie radosc i nadzieje.[/COLOR][/FONT]
:multi::multi: